Opustit stabilní práci jen proto, že mě nebaví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Pokud plánujete umělé tak je nesmysl teď práci měnit.
Ale jinak te chápu, tak mam raději kdyz mam vic práce než kdyz bych se mela půl pracovní doby kopat do zadku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby tě práce stresovala tak bych ji před IVF změnila, někdy to pomůže. Ale tebe spíš jen nebaví. Já bych si ve volném čase v práci dělala něco smysluplného ( třeba se učit jazyky on line) a ono by to ten den utekl. Jestli to teda půjde teď když už nebudeš sama.
Já tu nudnou práci ale chápu. Pro těhotenství jsem byla přesunuta z laboratoře na kancelářskou práci. Bylo tam tak 4h práce. Ale prosklený kancl. Musel jsi předstírat, že něco děláš. Pro mě hlavně strašně nudný půl roku. Vím, že bych takovou práci nedala. Ale já vím, co jiného mne baví. Ty to očividně ani nevíš, co bys teda chtěla dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych nechtěla práci, kde nemám půlku pracovní doby co dělat.
Takže v tomhle tě chápu, na druhou stranu tebe nebaví asi ani když máš co dělat.
Před čím tě ale varuji, fakt si nemaluj, že se za pár let uplatníš někde s dětmi v jejich sportovní činnosti. Uvědom si, že dětí ubývá a tenhle trh je dost naplněný.
Navíc teda 100 tisíc mi za náročnou práci jako x měsíční odstupné přijde dost málo.
Když bys šla s platem ještě dolů, tak si to teda nedokážu představit, zvlášť když by třeba nebylo reálné, že se to během třeba roku až dvou změní a měl to být setrvalejší stav.
To je nějaký problematický kraj s malými příjmy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše: Více
je otázka, co má ve smlouvě jako místo výkonu. Pokud to tam není specifikováno, tak práci má dál a pokud nechce přejít, je to její problém. Potom by to odstupné byla dobrá vůle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Píše, že by musela něco podepsat, tudíž asi změnu místa výkonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do toho šla. Právě to podřizování života IVF je to nejhorší co můžeš dělat, ač tě chápu. Člověk většinou otěhotní když se to nejmíň hodí. Takže bych klidně práci změnila.
A s dítětem se práce kde není zástup moc dělat nedá, kort když je třeba často nemocné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to bude celé propojené i s psychikou, vzhledem k tomu, že financí máte zrejme dost, bych skončila. A dala se do klidu, soustředila se na své tělo. A třeba otěhotníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamaZBrd píše: Více
Jj s psychikou, ale ne z práce. Když ještě v lednu chlastal manžel první ligu tak podvědomí naštěstí funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemohl bych třetinu produktivního života trávit činností která mě nebaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vetsina lidi dela, co je nebavi. Ja bych takovou pozici brala, nechces mi ji prenechat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama říkáte, že nic jiného vlastně neumíte, takže dát jen tak výpověď je opravdu nerozumné. Nejsem pro, aby člověk pracoval někde, kde ho to nebaví, ale ten odchod jde realizovat až ve chvíli, kdy vím, kam jdu a že tam vůbec mám šanci… Napřed kurz, ideálně si brigádně zkusit tu práci, abyste pak nebyla zklamaná, že ani tam vás to nakonec neuspokojuje… A teď to bude asi znít málo empaticky, ale pro všechno svaté na tomhle světě, přestaňte odkládat život kvůli tomu IVF! Buď se to povede, nebo ne. Pokud ano a nebude to v nejlepší možný okamžik, tak si s tím snad poradíte, ne? Nejste dva devatenáctiletí po škole a s nulovými úsporami, ne? Třeba pak nepůjdete tou nejjednodušší cestou, ale zvládnete to. Ale když se to nikdy nepovede? Tak se ohlédnete a budete chtít mlátit hlavou do zdi, až uvidíte ty roky, co jste strávila čekáním a nežila věci, které jste žít chtěla… Přestaňte čekat. Na IVF samozřejmě jděte, ale jinak normálně žijte. Přece nechcete žít něco, o co nestojíte a upírat si to, o co naopak stojíte jen proto, že jednou možná budete těhotná… Teď je čas žít život, který reálně máte a budoucnost nechat budoucnosti… Jděte na ten kurz, zaplaťte si tu dovolenou, žijte to, co žít chcete. Nechte prostě ten život plynout namísto těch příprav na budoucnost. Budete se cítit mnohem líp a to při snaze otěhotnět není zrovna nepodstatný aspekt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavender2 chápu te v tom, ze je fajn mit práci na pohodu.
Co nechápu- to odstupné je neco na vic nad rámec zákonného? Jinak mi to jako zákonného odstupné prijde dost málo a prijde i dost zvláštní, ze bys mela tak malou mzdu. Pak to stěhování- kam se bude firma stěhovat? Zvládneš tam vůbec dojíždět?
Ted to mas na pohodu, ale asi nedojizdis, ono pak dojíždět treba dalsich 30 min navíc je pak taky opruz.
Ohledně ifv nevyžádana rada, ale rozhodně bych tomu vse nepodrizovala. Zvlášť jeslti uz jedno dite mate.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to za práci? Napadá mě vymáhání dluhů nebo prodej po telefonu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavender2
Nedělala bych to. Na dovolené jsi 5 týdnu z 365 dní v roce, to není taková oběť. Opravdu tě pálí dobre bydlo. A výpovědní doba jsou 2 měsíce, od doby, co podáš výpověď. Zaučíš toho člověka, co to po tobe přebere během výpovědní doby. A co stihneš, to stihneš.