Ošetřovné, konec smlouvy, koronavirus

24
15.3.20 13:29

Ošetřovné, konec smlouvy,koronavirus

Ahoj holky, potřebuji nutně poradit v tomto pochmurném období. Mám smlouvu na dobu určitou do konce března. Od středy jsem musela jít na ošetřovné kvůli koronaviru. Škola i školka je u nás zavřená. Hlídání nemám. Bojím se, že mi teď neprodlouží smlouvu, protože se očekává že to bude na dlouho. Zajímá mě, pokud by se náhodou stalo že mi smlouvu dále neprodlouží jestli budu moc i nadále pobírat ošetřovné, nebo jestli mi koncem práce skončí i nárok na ošetřovné. Nikde na netu jsem tuhle informaci nenašla, tsk snad bude někdo vědět. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21930
15.3.20 13:31

@reina1 ošetřovné ti stejně proplácí jen 9 kalendářních dní, takže i kdyby ti smlouva skončila, dávno ti žádné peníze chodit nebudou. Pravda je, že vláda připravuje nějakou změnu. Ale to si musíš počkat, co vymyslí a schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
15.3.20 13:41

Ahoj, pokud dnes nebo v nejbližších dnech projde návrh prodloužení OČR po celou dobu zavření škol a školek, což pravděpodobně bude, měla bys v případě, že započalo v době kdy jsi byla zaměstnaná v plné výši po celou dobu i přesto, že by během té doby skončil pracovní poměr. Zatím je placeno 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.3.20 15:18

@X_Cassiopea díky moc. Přesně tohle jsem potřebovala vědět. Dnes už právě sdělily že to prodloužené bude po celou dobu uzavření škol. Dnes odpoledne se to bude ještě finálně projednávat. Šlo mi vyloženě o tu situaci co by se dělo po skončení smlouvy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
21.3.20 12:18

@reina1 jsem na tom stejně, mam smlouvu do konce dubna a navíc jsem ještě ve zkusebce, tak jsem zvědavá jak to vlastne bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
21.3.20 14:49

Zdravím, přidávám se k diskuzi. Jsem v obdobné situaci. Smlouva na dobu určitou do 31.3.2020, Otazník, zda mi smlouvu zaměstnavatel prodlouží. Pokud tedy ne, chápu správně, že nemocenské se vyplácí až do odvolání /až půjdou děti do školy/? :srdce: Jak je to s pracovním poměrem? Končí nebo trvá až do doby skončení OČR? Kdy na pracák? Je to děs. Tak hodně sil všem a díky za reakce, pokud se někdo v této problematice vyzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.3.20 14:56

@RedS já včera byla v práci, smlouvu mi samozřejmě neprodloužily, kvůli koronaviru je málo prace. Ale prý mohu to ocr pobírat až do odvolání. V pondělí ještě zavolám na pracak a vše si ověřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
21.3.20 15:02

@reina1 díky, psala jsem e-mail na čssz i pracák, tak pokud odpoví, dám sem také info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
21.3.20 19:41

Ahoj, pokud máte OČR a uplyne mezitím smlouva na dobu určitou, hlásit se na úřad práce do 3 dnů od ukončení OČR pokud trvá přes termín konce smlouvy. Zatím se proplácí 9 dní a podle aktuálních zpráv:
Příští týden (24. 3.) bude Poslanecká sněmovna schvalovat změnu zákona, který zajistí, aby ošetřovné bylo možné čerpat po celou dobu uzavření škol, a byl na něj nárok i zpětně. Pokud tedy zákon projde, bude vám proplacena celá doba, po kterou jste byli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
21.3.20 19:44

Ještě pro info - zdroj ze stránek ministerstva práce a sociálních věcí článek z 20.3. 16:45
posílám odkaz. Tam i pravděpodobně budou informace o změnách jakmile dojde ke schválení zákona.

https://www.mpsv.cz/…e-koronaviru#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
22.3.20 10:36

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 13:11

Jsem na tom plne stejne. Dostanu teď výpověď k 31.3. ve zkusebni dobe a jsem od minuleho tydne na osetrovnem.Mohu se ještě zeptat kdo vyplácí zdravotní a socialni, když už nebudeme zaměstnané, ale s dětmi doma na osetrovnem? Moc děkuji za odpověď… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.20 17:41

Ahoj, ošetřovačku platí okresní správa sociálního zabezpečení.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
23.3.20 21:02

Díky za tuto diskusi a novinky s odkazy, které sem dáte.

• Citovat
  • Upravit
602
24.3.20 07:04

https://www.mpsv.cz/…e-koronaviru#…
Aktuální informace na MPSV
Z ÚP ani ČSSZ se zatím neozvali, asi čekají co bude a nejspíš jsou podobnými e-maily zavaleni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí