Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2589
1.12.24 09:53

Tak učitelky si asi vybraly svou práci proto, že mají rády děti. A o to víc potom bojují o to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11316
1.12.24 10:28
@mokkk píše: Více

Tak snad už dneska většina lidí ví, že pro dítě je kontakt s otcem důležitý. Takže bojovat o to, aby měla dítě jen pro sebe, pokud nejsou patologie, je od ženský svinarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
1.12.24 10:31
@mokkk píše: Více

No, nevím jak teď, ale dřív bych určitě hodně pochybovala, že nějaká část mých učitelek má ráda děti. Jestli jo, tak je to přešlo. :D A znám několik dětí učitelek a náhodou ani jednomu z nich bych teda dětství nezáviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
1.12.24 15:30
@Justin Case píše: Více

Děkuji za velmi konstruktivní a obohacující příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
2.12.24 16:06
@Liška32 píše: Více

volám, semtam píšem, v tomto věku mají už svůj svět… volný čas naplněn… Nechám to na nich sem tam potřebují odvoz, 2× za měsíc i přespí. Snad se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
8.12.24 19:31

Zajímavá diskuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
8.12.24 19:47
@Chozexy píše: Více

Tak nevím, jestli by si od tebe někdo měl brát v tomto příklad. Nejdřív ses dobrovolně vystěhoval z domu, aby manželka měla prostor pro sebe a pro to stýkat se s milencem, Pak ses nechal připravit o dcery. 13 a 16 není tak moc, aby nemohly mít střídavou péči. Vzdal jsi všecko bez boje, tvrdíš že v zájmu dětí. Já mám pocit, že jsi dost slabý, manželka tě odhodila jak ohranou hračku, děti naočkovala proti tobě. Ty se víc vídají s jejím milencem, než s tebou, jako jejich otcem. Kdybys o ně opravdu stál, byl bys s nimi daleko víc. Ve 13 ještě dítě není na tom tak, abys to měl nechávat na ní. Normálně jsi měl trvat na častějším potkávání se. Ony to budou brát tak, že ses na ně vykašlal. Ty si po tom, abys je mohl víc vidět, musíš víc šlapat. Tak, jak tady zakladatel. ne to nechávat na nich a na manželce. Která je seznámila s milencem a ony ho tak v pohodě přijaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
8.12.24 19:51
@Anonymní píše: Více

Gratuluji. Ale myslím, že matka bude dělat pořád problémy, ona s tím neskončí. Znám podobný případ a tam je matka taky taková psychopatka. Když se otec 5 min zpozdí s předáváním dítěte, protože byli třeba někde na výletě a zpozdil se vlak, tak ona hned volá polici, přestože on jí volal, že vlak má zpoždění. Dělá pořád naschvály, Každopádně je to moc dobře, že to tak dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.12.24 15:49
@bigl píše: Více

Tos mně naložila. Myslím, že slabý nejsem… prostě to nechci dělat na sílu… jiný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
9.12.24 16:18

Myslím si, že to děláš dobře. Kdybys nutil dcery na sílu, mohlo by se to brzy obrátit proti Tobě. Píšeš, že starší je 16. Do dvou let bude dospělá, pokud bys jí nutil např. do střídavky proti její vůli, mohla by Ti to v 18 vyčíst a přestat se s Tebou vídat úplně.

Myslím si, že v tomto případě je dobré, dát dcerám najevo, že je máš moc rád, že jsi tu pro ně kdykoliv budou potřebovat, že se Ti mohou s čímkoliv svěřit, že jim jakkoliv pomůžeš, bude-li to jen trochu v Tvých silách, prostě, že jsi tu pro ně, že jsou pro Tebe to nejdůležitější na světě…, což si ale myslím, že děláš.

Můžeš váš vztah podpořit tím, že třeba vymyslíš aktivitu, kterou by holky s Tebou rády podnikly, že je občas nečekaně pozveš třeba do cukrárny, nebo uvaříš večeři a po ní si spolu zahrajete deskovky nebo tak něco, prostě si uděláte hezké odpoledne/večer. Zkrátka, že budeš směrem k nim aktivnější (pokud nejsi), aby ony samy chtěly být víc s Tebou. Klidně být jen s jednou, když druhá nebude mít čas. Musí to pro Tebe být hodně těžké, ale také si myslím, že silou si lásku a respekt nevynutíš.

Držím Ti pěsti, aby si holky uvědomily, že mají štěstí na milujícího tatínka a chtěly s Tebou být častěji samy od sebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
9.12.24 17:17

Víš, co je blbý? Tvoje žena se s tebou nepárala. Našla si milence, vypakovala tě z bytu. Ty ses odklidil, aby byl klid. Tys byl ten, co pořád ustupuje, aby byl klid. A stejně ve výsledku ty dcery pečou víc s mámou a tebe moc vidět nechtějí. Nevadí jim ani její nový chlap, ani to, že tě kvůli němu vypakovala ze společného domova.
Nevíš, kde je teda chyba? :think:
Jsem tvrdá, ale někdy je nutné být tvrdý, aby sis uvědomil tu surovou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.12.24 18:07
@Prelesta píše: Více

dík, že to někdo vidí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.12.24 18:16
@bigl píše: Více

Prostě jiné řešení jsem neviděl a nejsem ten co se otáčí zpět… prostě jsem se tehdy tak rozhodl. Bylo by snad lepší být společně v bytě a děckám ukazovat, jak se máma s tátou nesnáší? Bojovat o střídavku s právníkem, když víš, že o to dcery nestojí? Když víš, že mají domov, kde jsou rádi a s mámou jim to vyhovuje? Sice si pod sebou řežeš větev v některém směru, ale kdybys to udělal jinak tak si ji budeš řezat taky, ikdyž na jiném místě. Vidím, že holky jsou v pohodě a to bylo cílem… myslím, že vědí, že jsem tady pro ně. Kdyby byly mladší zvolil bych asi jiný způsob péče než společnou, ikdyž věřím, že se s ženou domluvíme. Teď je úkol v novém bytě to vymyslet tak, aby zde měly svoje místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
9.12.24 20:02

No tak předně si myslím, že měla odejít tvá žena. Odchází vždycky ten, co si někoho najde.
Já to chápu, že jsi hodný kluk a chtěl jsi asi ve všem ustoupit, ale nerozumím tomu, proč jsi odešel ze společného bytu, aby si tam ona mohla vodit milence. To nevím, jestli je dobrý příklad mužské role pro ty holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
9.12.24 20:29
@KovaJana píše: Více

Naopak, holky s nim budou mit prirozene hezky vztah, protoze budou vedet, ze tatovi slo opravdu o ne jejich dobro a ne o jeho sobecke pravo.
Takze tatinkovi tleskam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria