Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18151
10.12.24 22:13
@Veveří píše: Více

V 16 už bych to netlačila, ve 13 ještě ano. A myslím, že kdyby si navykla chodit za tátou ta mladší, určitě by se tam častěji ukázala i ta starší. V 16 je ve druháku, to je pořád ještě dítě. Jednou za 14 kontakt je podle mě úplný konec, za rok už za ním nepůjdou vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
10.12.24 22:18
@Prelesta píše: Více

Je to věc názoru, mně to přijde slabošské.
Můj manžel by tohle nikdy nedopustil a já také ne. Nikdy bych od dětí neodešla a on taky ne. Pokud by si někdo z nás někoho našel, střídali bychom se v domě u dětí, aby mohly zůstat ony v tom svém.
V tomto věku už bych je nikam netahala, ale trvala bych na tom, že se tam budeme střídat. Ona by na to přistoupila, kdyby viděla, že on neustoupí a nenechá se sebou vytírat. Chtěla mít hlavně prostor pro milence a moc manévrovacího prostoru neměla.
Pro mě tohle je ztráta dítěte, že se někdo takto dobrovolně vzdá jen proto, že si ten druhý našel milence a začal dělat doma scény, aby ho vypakoval. Je to věc názoru, ale jako šestnáctiletá holka bych si z toho odnesla to, že chlapi jsou slabí tvorové a můžu si s nimi zametat podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
10.12.24 22:50
@bigl píše: Více

Taky bych od dcery nikdy neodešla, nikdy bych ji neopustila, je pro mě nejvíc na světě :srdce:, ale ani jsem naštěstí nikdy před takovou volbou nemusela stát. Já jsem vyrůstala v úplné rodině, naši jsou pořád spolu a jsou naprosto úžasní, takže jsem toto nikdy nemusela řešit, ani jako dcera, ani jako matka, ale…

Měla jsem v dětství nejlepší kamarádku, které se zrovna v tom citlivém věku, rozváděli rodiče. To, co předváděli, bylo regulérní peklo. Ani jeden z nich nechtěl opustit byt. Házeli po sobě nádobí, řvali, mega hádky byly na denním pořádku. Když jsem za ní jednou přišla, protože se nám společně něco povedlo, tak místo radosti a oslavy brečela, ani mě nemohla pustit k nim domů, protože u nich bylo opět peklo na plný obrátky. A to trvalo několik let. A hodně psycho tam byla taky matka. To fakt nechceš.

Takže někdy tím, že včas odejdeš, můžeš hodně zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
10.12.24 23:44

@bigl vidět se jednou za týden by bylo lepší, ale nějaké boje na sílu by byly špatné i pro tu třináctiletou. Slabošské je často to bojování, jít přes mrtvoly. To je slabošské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
10.12.24 23:56
@Sandra277 píše: Více

Pro mě je slabošské vzdát se svého dítěte a vidět ho jednou za 14 dní. Tohle bych nikdy nedopustila i za cenu, že bych bojovala.
Pokud ty by ses vzdala svého dítěte, abys nebyla slaboch, máš na to samozřejmě plné právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 00:00

ne, slaboch je ten, co jde na sílu. Byla jsem ta 13ti letá holka, když se rodiče rozváděli. Zůstala jsem tehdy s mámou. Kdyby o mě otec bojoval a byla by střídavka, pěkně bych to odskákala, psychicky. Poznamenalo by to můj vztah s otcem. Vidět mě mohl, kdy chtěl, taky se to tak dělo a bylo to fajn. Přeci i to 13ti leté se může telefonicky domluvit s otcem, co a jak. Je kravina to dítě nějak lámat, tento víkend se mnou musíš být, příští taky.. Blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 00:00
@Prelesta píše: Více

Ano, když je doma psycho, není to dobré pro nikoho. Ale ono to nemusí být psycho. Pokud partner uvidí, že jsi klidná, stabilní, ale názorově pevná, tak si to nedovolí. Já jsem přesvědčená, že lidi si k nám dovolí přesně tolik, kolik jim dovolíme my. A garantuju ti, že jsou typy chlapů, na které by to ta madam ani nezkusila, něco takového. Vůbec by si to nedovolila. Protože by věděla, že to může dopadnout tak, že půjde s igelitkou ona. Takže by se radši rozumně a v klidu domluvila, než dělat takovéto scény.
Jsou chlapi, kteří by se takto o děti připravit nenechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 00:01

Za mě je slaboch ten, co vyklidí pole milenci a vzdá se tím svých dětí. V tomto se neshodneme. Jdu spát, dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 00:01

on se o děti ale nepřipravil. To se právě pleteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 00:03

On se jich ale nevzdal. Když se domluví, můžou se vídat. 16ti letá si svůj čas už určuje dost sama. O žádný vztah samozřejmě nepřichází. Já to zažila, s otcem máme velmi dobré vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
11.12.24 00:09
„Já jsem přesvědčená, že lidi si k nám dovolí přesně tolik, kolik jim dovolíme my.“

Ano, s tímto v určitých situacích souhlasím. Ale zároveň vím, že s některými lidmi, se prostě domluvit nedá. A můžeš být názorově pevná, jak chceš. Každý není tak silný, aby každodenní teror, zvládl pevně a stabilně ustát. A je jedno, jestli je to muž nebo žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
11.12.24 09:16

Muze to tak nekdy byt, nerikam, ze ne, ale problem je, ze velmi casto to tak nedopadne a otec proste z zivota deti " vyvane".
To nikdy nemuzes vedet dopredu a spolehat na to je cesta do pekel, cemuz nektere " hodne maminky" rady dopomohou.
Zkusenosti generací otcu rikaji - kdyz nebojujes, vetsinou o deti prijdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 09:23

Já bych na to nikdy nepřistoupila. vystěhovat se z bytu jen proto, že si manžel našel milenku a dělá mi scény. A bydlet v podnájmu a vídat děti jednou za 14 dní, tak jak- „nevzpomenusinanick“ co se o něm bavíme.
On sám píše, že holky se s ním chtějí vidět jednou za 14 dní, do té doby, než si manželka našla milence, s nimi byl denně.
Pokud tobě jako mámě by to tak stačilo, vyklidila bys pole, děti nechala s manželem a milenkou, tak je to v pořádku a tvoje volba. :kytka:
Já píšu sama za sebe, jak to cítím já a pro mě jako rodiče by tohle bylo neakceptovatelné. Já jsem nic nezavinila a já nebudu přistupovat na to, že kvůli manželově milence vzdám možnosti být u svých dětí.
Pokud ty bys to tak udělala, máš na to jako máma plné právo, samozřejmě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 11:15
@ondrej190 píše: Více

Bojovat o děti, když děti nechtějí a trpí tím je zlo. Zlaté jednou za dva týdny a všichni v klidu s tím, že tyto děti jsou už větší a můžou se domluvit, jak chtějí. Zvláště ta starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 11:19

já se o děti starám tak, že je znám daleko líp, než chlap a chtěly by být primárně se mnou. Kdyby se stal zázrak a chtěly by být s otcem, opravdu bych jim nedělala ze života peklo, jako ty. Vycházím z toho, co jsem prožívala v těch 13ti letech, boj o dítě je pro to dítě peklo.

Příspěvek upraven 11.12.24 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria