Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli jsi jednou potratila, jsem si jistá, že Tě lékař pošle ihned na PN. Možná si někdo rýpne, ale když kterákoliv žena požádá o PN „většinou“ ji dostane, ikdyž k tomu nemá důvod, poněvadž těhotensví není nemoc, ale není to žádná sranda ![]()
Nějak mi nenapadá, v čem je práce na ospodu tak riziková
jeden potrat nic neznamená, nestresovala bych se, bude to v pohodě ![]()
@Kacenka1987 píše:
Jestli jsi jednou potratila, jsem si jistá, že Tě lékař pošle ihned na PN. Možná si někdo rýpne, ale když kterákoliv žena požádá o PN „většinou“ ji dostane, ikdyž k tomu nemá důvod, poněvadž těhotensví není nemoc, ale není to žádná sranda
nedostane.. já požádala a nebyl důvod, i když potratů mám za sebou víc než dost. Pokud není známá příčina, tak není důvod hned dávat nemocenskou ![]()
Ahoj, mě ji nabídl lékař, rozhodnutí nechal na mě, jak se cítím. Chodila jsem až do mateřské.
@martina.se to je takove klise, jeden potrat nic nezmanena,,,aale co kdyz po nem prijde dalsi..to si mam rikat ze dva potraty nic neznamenaji
ja tyhle vety nemam rada
protoze TO nemuzeme vedet…
@martina.se Mozna,kdybys tu praci delala, pochopila bys.To neni jen o rozvodech, ale i fetacich, alkoholicich a psychiatricky nemocnych a ne vzdy muze policie asistovat.Kdo nezazil, nepochopi. Kolegyne mela treba svrab-nemoc z povolani
@Anonymní píše:
@martina.se Mozna,kdybys tu praci delala, pochopila bys.To neni jen o rozvodech, ale i fetacich, alkoholicich a psychiatricky nemocnych a ne vzdy muze policie asistovat.Kdo nezazil, nepochopi. Kolegyne mela treba svrab-nemoc z povolani
Ale stejně to není důvod pro nemocenskou… pokud se jedná o práci pro těhotné zakázanou, tak je starostí a POVINNOSTÍ zaměstnavatele přeřadit ji na nějakou vhodnou a kdo jiný by měl dodržovat zákony, než státní správa.
A v jakém případě si myslíte že je neschopenka na místě, teda nemyslím kvůli zdraví, ale právě kvůli práci?
@Zupa píše:
A v jakém případě si myslíte že je neschopenka na místě, teda nemyslím kvůli zdraví, ale právě kvůli práci?
V žádném.
@Anonymní píše:
ale tohle je i jinde. POžádej o to, aby ses takových šetření neúčastnila, na to máš nárok. Netřeba jít hned marodit.
@Zupa píše:
práce s chemikáliemi, rizikové pracoviště ala nemocnice, ústavy mentálně postižených, práce v těžkém provozu.
@KackaDoup píše:
@martina.se to je takove klise, jeden potrat nic nezmanena,,,aale co kdyz po nem prijde dalsi..to si mam rikat ze dva potraty nic neznamenajija tyhle vety nemam rada
protoze TO nemuzeme vedet…
já to prožila.. i tak nemám pocit, že by to bylo jen klišé.. prostě jeden potrat nic neznamená, zažije ho většina žen - i když o něm ani nemusí vědět.. ![]()
@Zupa píše:
ségře ji nabízeli dělala chemika v provozu
@j.a.n.i1 A co když jsi OSVČ a máš práci při které prostě být těhotná nemůžeš?
Ahoj, omlouvam se za anonym. Chtela jsem se zeptat na Vase zkusenosti v tehotenstvi. Nechal Vas lekar na rizikovem pripadne na neschopence s ohledem na rizikovou praci, kterou vykonavate? Mam za sebou jeden potrat a proto jsem ted vice opatrna. Dekuji za postrehy