Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se píše:
nedostane.. já požádala a nebyl důvod, i když potratů mám za sebou víc než dost. Pokud není známá příčina, tak není důvod hned dávat nemocenskou
to mě překvapuje já myslela že PN dají v těhotenství každé která si o ni řekne, upřímně moc těhotných pracujících neznám
Mě teda doktorka chtěla poslat hned, protože jsem učitelka
I bez potratu.
Pak po potratu se se mnou už nebavila a bylo jasno. PN!
@Zupa píše:
@j.a.n.i1 A co když jsi OSVČ a máš práci při které prostě být těhotná nemůžeš?
Tak je to (čistě dle zákona) tvůj problém a nikoliv důvod pro neschopenku. To, že se to s ní řeší je už věc druhá, ale striktně vzato je to podvod, když pro ni není žádný zdravotní důvod.
Příspěvek upraven 02.10.14 v 20:03
@anickadomnik píše:
to mě překvapuje já myslela že PN dají v těhotenství každé která si o ni řekne, upřímně moc těhotných pracujících neznám
mi to ani dr nenabídl.. a teď až když byly problémy ![]()
Anonymní, raději taky anonymě
já celé těhotenství trpím na tvrdnutí břicha, prakticky podle toho poznám, že jsem těhu. Pro lékaře je to důvod, aby jsem zůstala doma. Kdyby ne, můj zaměstnavatel si představuje práci pro těhotné asi takto. Já dělám na rizikovém pracovišti, v případě těhu, jsem přeřazena do skladu (tahání paleťáku, krabic s materiálem…a nejedná seo vatové tampony
) případně na úklid, to snad ani netřeba komentovat. Nemluvě o tom, že člověk přijde o část platu, který tvoří příplatek za práci v rizikovém prostředí. (dle zákona je to v pořádku, plat zůstává přeci stejný, příplatky nejsou nárokovatelné) Vzhledem k tomu, že kolegyně, která to taky chtěla vyřešit tím, že bude dělat jinou práci, dostala úklid našeho pracoviště
jistě nikoho nepřekvapí, že po další návštěvě doktora už nepřišla.
@j.a.n.i1 Tak podvodem bych to nenazvala, sousedka maluje vánoční koule a protože se maluje chemií nemohla tam dělat a přeřadit ji nebylo kam, takže šla na neschopenku.
Jaký je teda rozdíl mezi tímto a tím kdyby to dělala jako OSVČ?
TOHLE ROZHODUJI LEKARIproc se to tady furt resi a pretrasa..a voli se soudy jako podvod, proc ma porad nekdo potrebu nekoho resit…nekdy se anonymum nedivim.
@martina.se Ale ja mnohokrat nevim, do jakeho prostredi jdu. Tohle nemuzu vzdy predvidat a nikdo me toho neuchrani.
@Zupa píše:
@j.a.n.i1 Tak podvodem bych to nenazvala, sousedka maluje vánoční koule a protože se maluje chemií nemohla tam dělat a přeřadit ji nebylo kam, takže šla na neschopenku.
Pokud nebylo kam ji přeřadit, tak ji měl zaměstnavatel nechat doma za plný plat. Pokud ji dal doktor neschopenku, pro kterou nebyl zdravotní důvod, tak to prostě podvod je.
@Anonymní píše:
@martina.se Ale ja mnohokrat nevim, do jakeho prostredi jdu. Tohle nemuzu vzdy predvidat a nikdo me toho neuchrani.
@Zupa píše:
proč šla na neschopenku, měla nárok být doma za 100% platu - je to povinnost zaměstnavatele. Já jsem osvč, na PN jsem nárok neměla, byla jsem doma a dá se říct zadara. Kdybych byla nucená makat mimo domov, zhynu hlady. Od toho je nemocenské pojištění, když si ho osvč platí, má nárok na nemocenskou, když ne - jako já, má smolíka.
@j.a.n.i1 Aha, no a co má teda ta OSVČ dělat když v těhotenství nemůže pracovat? má jít na pracák nebo jak se to řeší?