OSPODačky - rizikové těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
2.10.14 20:18
@Zupa píše:
@j.a.n.i1 Aha, no a co má teda ta OSVČ dělat když v těhotenství nemůže pracovat? má jít na pracák nebo jak se to řeší?

OSVČ si to musí vyřešit sám, je sám sobě šéfem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.10.14 20:18

@martina.se To jo ale memocenská na měsíc je jen 3500Kč z čehož se nedá vyžít :nevim: a když si budu chtít platit větší nemocenskou tak budu muset platit tak velké zálohy že se to stejně nevyplatí, takže mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.10.14 20:20

@anickadomnik bohužel není, jsem zaměstnaná firmou jako každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102428
2.10.14 20:20

@Zupa Striktně vzato ano, nebo si vzít zaměstnance, který bude pracovat za něj, ale je jasný, že se to řeší tou neschopenkou a chápu to. Stejně jako chápu, když někdo jde na neschopenku, protože se bojí dohadovat se se zaměstnavatelem a trvat na přeřazení, jen mi vadí, když to někdo prezentuje, jako že tu neschopenku mít MUSÍ a ještě si stěžuje, že mu nic není a proč musí dodržovat vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.14 20:22
@Zupa píše:
@martina.se To jo ale memocenská na měsíc je jen 3500Kč z čehož se nedá vyžít :nevim: a když si budu chtít platit větší nemocenskou tak budu muset platit tak velké zálohy že se to stejně nevyplatí, takže mě to zajímá.

realita.. tak je to prostě nastaveno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.10.14 20:22

Tyto věci jasně řeší zákoník práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102428
2.10.14 20:23
@Zupa píše:
@anickadomnik bohužel není, jsem zaměstnaná firmou jako každý jiný.

Nojo, ale to porušujete zákon obě strany… pokud jsem pochopila správně, že jedeš Švarcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.10.14 20:25

@j.a.n.i1 no jasné to chápu, já těhotná nejsem ale jsem OSVČ a trochu se děsím toho co pak bude, protože každý kdo má živnost nemusí mít automaticky svou firmu, ale je najat a dělá to samé jako kdyby byl normální zaměstnanec, tudíž nikoho místo sebe vzít nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 20:27
@Burj Chalifa píše:
Tyto věci jasně řeší zákoník práce.
:lol: joo kdyby bylo vsechno tak jasne a vsichni to tak uzasne dodrzovali..bohuzel realita je zcela jina…staci cist.
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
2.10.14 20:28

Nekde jeste kdyz zjisti ze je zena tehotna tak ji vyhodi.. :poblion: to se stalo me, jeste ze jsme stihla ochranou lhutu…svi..to byly.

• Citovat
  • Upravit
2325
2.10.14 20:28

@j.a.n.i1 prostě pracuji pod třemi různými firmami, každá má 2-3 zakázky ročně takže dělám tam kde je třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 20:29

Kam se to vzdycky zvrhne :roll:

• Citovat
  • Upravit
102428
2.10.14 20:30
@Zupa píše:
@j.a.n.i1 no jasné to chápu, já těhotná nejsem ale jsem OSVČ a trochu se děsím toho co pak bude, protože každý kdo má živnost nemusí mít automaticky svou firmu, ale je najat a dělá to samé jako kdyby byl normální zaměstnanec, tudíž nikoho místo sebe vzít nemůžu.

Ale přesně tohle je protizákonné, pokud jsi v závislém postavení (tedy nemůže za tebe jen na základě tvého rozhodnutí pracovat někdo jiný, nemůžeš si sama určovat pracovní dobu, apod.), tak máš být zaměstnanec a nepracovat pro danou firmu na ŽL. Jo a můžeš za to dostat pokutu i ty, nejen „zaměstnavatel“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.14 20:33

@KackaDoup To teda byli pěkný mrchy! Pevně doufám, že se ti povedlo najít práci, protože pro ženskou v současné době situace na trhu práce není dvakrát příznivá. Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.14 20:38

Holky, všem moc děkuju za rady. Při prvním těhu jsem chytla od klientky angínu - bohužel, musím chodit neohlášeně a nikdy nevím, jestli je někdo z rodiny nemocný nebo ne. Nejde mi o to, že bych to chtěla nějak nafilmovat, nedodržovat vycházky nebo se ulít z práce. Ale nedá se jednoduše zajistit, abych neměla „rizikové“ klienty, o stresu nemluvě. Hold jsem při prvním těhu na sebe nebrala ohled a špatně to dopadlo, už to nechci zažít znovu. Ale vy, které jste si tím prošly to určitě chápete.
Jednoduše jsem se ptala na zkušenosti někoho, kdo dělá stejnou práci. Ale všem moc děkuji za postřehy!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky