Otec nesouhlasí se jménem dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Otec nesouhlasí se jménem dítěte
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s tímhle… Dostala jsem prohlášení o jménu dítěte, které se pak odevzdává v porodnici. Vše jsem vyplnila i to co vím o otci mého dítěte (chci aby byl zapsaný jako otec dítěte), jenže s ním není žádná rozumná řeč a s křestním jménem miminka nesouhlasí, takže jsem to podepsala jen já a on to nebyl schopný podepsat. Proto se chci zeptat, když spolu nežijeme a on se nezajímá musí to podepsat také, nebo stačí jen můj podpis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Vše co potřebujete vědět o těhotenství. Užitečné tipy a rady eMimina
Jak se vyvíjí miminko týden po týdnu?
Jak zjistit termín porodu? Kalkulačka eMimina vám to spočítá
Reakce:
@Barča207 a na matrice kvůli podepsání otcovství jste byli nebo se chystáte jít? nebo ho budeš do RL zapisovat soudně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Barča207 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s tímhle… Dostala jsem prohlášení o jménu dítěte, které se pak odevzdává v porodnici. Vše jsem vyplnila i to co vím o otci mého dítěte (chci aby byl zapsaný jako otec dítěte), jenže s ním není žádná rozumná řeč a s křestním jménem miminka nesouhlasí, takže jsem to podepsala jen já a on to nebyl schopný podepsat. Proto se chci zeptat, když spolu nežijeme a on se nezajímá musí to podepsat také, nebo stačí jen můj podpis?
Na souhlasném prohlášení o otcovství musí být i jeho podpis. Nepamatuju se, že bych při sepisování porodopisu musela mít podpis i otce dítěte. Po narození jsem byla po CS v limbu, takže kdyby ho pojmenoval Koloman, tak se tak asi jmenuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Barča207 píše:
@stinga ještě nebyla a budu spíš soudně
tak v tom případě dítě pojmenuj dle vlastního výběru, když
nepodepíše otcovství před porodem, tak jakoby právně v tu chvíli otcem
vůbec není - jméno dítěte mu vůbec nemusíš ani sdělovat, příjmení
bude mít automaticky po tobě -
pak až se dítě narodí, je dobré zajít na OSPOD, tam ti pomohou s tím,
jak podat žalobu na určení otcovství na soudě,
mám toto vše za sebou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nejsem sice holka, přesto si dovolím. Není-li určen jako otec, tak do toho nemá co mluvit i kdyby chtěl a jeho podpis by byl nadbytečný. Pokud bude určen jako otec a dítě bude pojmenované, tak zpravidla s osobním jménem moc nenadělá (i když podle zákona je to obdobné jako příjmení), ovšem s příjmením může být problém a platí: nedohodnou-li se rodiče, rozhodne soud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Luboš P vím, že
soudci rozhodují někdy různě, ale doufám, že žádný příčetný soudce
nepřikáže dát dítěti, o které se otec nezajímá a nestará, jeho
příjmení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Luboš P Po porodu bude
mít příjmení automaticky po matce, pokud předtím nesezdaní rodiče nebyli
na matrice vyřídit to prohlášení o otcovství. To jako, že by po X
měsících soud mohl rozhodnout, že se mu příjmení změní jen proto, že
otec to tak chce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Petule030 píše:
@Luboš P Po porodu bude mít příjmení automaticky po matce, pokud předtím nesezdaní rodiče nebyli na matrice vyřídit to prohlášení o otcovství. To jako, že by po X měsících soud mohl rozhodnout, že se mu příjmení změní jen proto, že otec to tak chce?
taky mi to přijde poněkud absurdní - otcovství dobrovolně nepřizná,
nezajímá se, nepečuje - z jakého důvodu by mělo mít dítě jeho
příjmení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Barča207 píše:
Tak tam otce nevyplňuj, dítě si pojmenuj po svém a otcovství můžeš začít řešit až po návratu z porodnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pani zminila, ze otec mesouhlasi s krestnym jmenem a ne s prijmenim, jak tu
resite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ajinac píše:
Pani zminila, ze otec mesouhlasi s krestnym jmenem a ne s prijmenim, jak tu resite
my víme, to je jen rozšíření odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@catch-22 píše:
Tak tam otce nevyplňuj,
Já si myslím, že otce ani vyplňovat nemůže, dokud není otcovství určeno podle zákona, tak dítě otce nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Barča207 píše:
Jméno je hrozné? Neobvyklé?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Nejsem schopna uspat sve dite - konec kojeni
- Posilovna pro dítě?
- Dovolena u moře s ročním dítětem, zkušenosti
- Druhé dítě...mít či nemít?
- Podpis prohlášení jména
- Psycholog/terapeut, který pořadí, jak dítěti oznámit rozvod