Otevření jídelny v Praze

Anonymní
2.6.13 10:29

Otevření jídelny v Praze

Známý mi nabídl, jestli s ním nechci otevřít jídelnu. Jednalo by se o okraj Prahy. On je vyučený kuchař, v tomto oboru se pohybuje cca 10 let, má kontakty na různé dodavatele, v oboru se docela orientuje. Přiznám se že já vůbec, mám praxi z rychlého občerstvení, což mi přijde úplně jiné. Zatím je to ve fázi nápadu ze včera, tak se trošku snažím utříbit informace.

Jedná se o menší jídelnu na sídlišti, minulý měsíc byla jídelna uzavřena (nebyla jí prodloužena smlouva, protože městská část jako zřizovatel nebyla dlouhodobě spokojená s kvalitou a množstvím jídla). Lidé z okolních firem i sídliště si tam docela zvykli chodit, nyní se po ní ptají, kdy se zase otevře.

Nepodniká někdo náhodou v tomto oboru? Nebo nestravujete se někdo v podobné jídelně? Zajímá mě cokoliv co Vás k tématu napadne - co od jídelny očekáváte, výběr třeba z kolika jídel, doplňkový prodej - zmrzliny, pití, dezerty, nebo jen vyloženě polévka - hlavní jídlo - pití. Jak moc Vás ovlivní cena při výběru.

Pro ty kdo v oboru podnikají - v kolika třeba lidech myslíte že jde zvládnout cca 200 obědů denně (známý tvrdí že by to měl zvládnout 1 kuchař - plat v Praze kolem 20 tisíc, za míň by tam prý kuchař nepracoval, na ráno dva lidi na přípravu - škrábání, krájení,,, na poledne o člověka navíc který bude na pokladně, dva lidi na výdej jídel, pak odmytí nádobí, úklid. Ti kteří by pracovali na přípravě - výdeji plat kolem 10 tisíc). Já si myslím že v tomto počtu to stihnout nejde, podle mého bude potřeba o dva lidi navíc, plat pro kuchaře mi přijde vysoký, já si myslím že 15 tisíc by mohlo být dostatečné. Jakou máte třeba zkušenost se zaměstnáváním třeba Ukrajinek? Já se s nimi několikrát setkala v zaměstnání a vždy to byly paní velmi pracovité, ochotné, oproti třeba jiným mladým, kteří jen koukali kde se zašít.

Pokud máte nějakou restauraci, jídelnu nebo něco podobného - jste tam jako majitelé celou dobu? Nebo to máte ošetřeno kamerami? Nebo prostě věříte zaměstnancům?

Děkuji mockrát za reakce

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.6.13 10:58

Tak ja bydlim v Praze, co se týče platu tak návrh tvého kamaráda je adekvátní, co se týče počtu lidí bydlím v baráku kde hned vedle je x let jídelna, mají tam dva kuchaře, jednu pomocnou sílu a jednu sílu na mytí a úklid a za kasou je majitel, a přes poledne mu pomáhá vydávat jeden kuchař, mají klasické hotovky, meníčka s polívkou, a většinou nejdražší jídlo je za max.85kč, nejlevnější je tuším smažák s hranolkama za 65Kč. Točej tam pivo, a v poslední době tam koupíš colu v plastu, a otevřeno mají myslím do 16hod.ale to už tam k jídlu koupíš fakt jen zbytky a někdy ani to ne.
Kamery tam nemají neb je to rodinný byznys, a přes poledne mají fakt narváno.
Funguje jim to takhle už řadu let, nemají žádné deserty ani podobně, prostě jídla vhodná na oběd, např. řízky, špenát, zelí, halušky, karbanátky apod. taková klasická česká jídelna…
Hodně štěstí pokud se rozhodneš jít do toho!! :kytka:

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
2.6.13 11:05

Můj kamarád kuchař v praze, má plat přes 40tis. takže si myslím, že ty platy co navrhuješ ty nemůžou v praze vůbec fungovat. za málo peněz nemůžeš čekat že najdeš spolehlivé zaměstnance

  • Citovat
  • Nahlásit
sophinka1
2.6.13 11:05

Asi bych si sedla a spočítala si náklady. Propočítala bych reálnou cenu jídla a kolik bych jich musela prodat. Taky záleýí zda byste byli-nebyli plátci DPH. Asi bych se i zeptala současného nájemce, kolik jídel denně reálně prodal.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
2.6.13 11:33

Anonymní - já plat trochu odvíjela od svého, také pracuji v Praze a můj plat se pohybuje mezi 9-12 tisíci čistého (rychlé občerstvení, doručovatelka, přepážkový pracovník…). Ale i tak samozřejmě děkuji za názor.

Timinka - současný nájemce tam už není, byla mu ukončená smlouva.

  • Citovat
  • Nahlásit
sophinka1
2.6.13 11:37
@Anonymní píše:
Anonymní - já plat trochu odvíjela od svého, také pracuji v Praze a můj plat se pohybuje mezi 9-12 tisíci čistého (rychlé občerstvení, doručovatelka, přepážkový pracovník…). Ale i tak samozřejmě děkuji za názor.Timinka - současný nájemce tam už není, byla mu ukončená smlouva.

Jasně to jsem četla, ale myslela jsem dohledat ho. My vaříme v zahraničí, a dáváme 0,3 l polévky 150 g hlavní a 150 g příloha a lidi remcali (ze začátku a hlavně důchodci) že je toho málo. Že předchozí dával plnou misku jídlonosiče polévky a víc přílohy :nevim: jenomže to bychom byli rázem v prodělku. Každý večer musím vše počítat na halíře

  • Citovat
  • Nahlásit
Poustevnice
2.6.13 12:56

Tak plat pro kuchaře 15 tisíc mi přijde směšný. Jinak počítej s tím, že personál si bude nejspíš „přikrádat“, jak mi nezávisle na sobě několik restauratéů sdělilo…smutné, ale jak tam nejsi pořád, to můžeš zabalit.

  • Citovat
  • Nahlásit
sophinka1
2.6.13 12:58
@Poustevnice píše:
Tak plat pro kuchaře 15 tisíc mi přijde směšný. Jinak počítej s tím, že personál si bude nejspíš „přikrádat“, jak mi nezávisle na sobě několik restauratéů sdělilo…smutné, ale jak tam nejsi pořád, to můžeš zabalit.

jo krádeže to je další věc. Musíš mít oči i na zadku a hlídat všechno.

  • Citovat
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat