Pád a pak zvracení

Anonymní
10.7.10 15:59

pád a pak zvracení

Ahoj vsem!!! Vim ze me tady mozna nekdo zdrbe ale mam porad obavy a tak se musim zeptat. Muj rocni syn asi pred 14dny vylezl na gauc a pak spadnul. Plakal hodne. Pak asi po pul h zacal usinat a zvracet. Tak jsem ho dala spat. Byla uz totiz jeho hodina kdy chodi spat. a hlidala kdyby neco. Kdyz se vzbudil bylo vse o.k. Od te doby nezvracel ani jine priznaky. K lekari jsem snim nesla a to je to co si do dneska vycitam. Chtela jsem pockat jestli nezacne znovu zvracet nebo bude chtit porad spat. Ale vypadal jako by nic. Myslite ze uz je to po 14 dnech o.k?? Predem diky za odpovedi!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
10.7.10 16:07

anonymní udělala jsi přesně to co se nemá dělat s dětmi po pádu s podezřením na otřes mozku..buď ráda,že se malý vzbudil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.7.10 16:26

Půlhodinový pláč po pádu mi nepřijde normální a to zvracení už vůbec ne :-(
Těžko říct, zda je po 14 dnech v pořádku nebo jestli o sobě dá nějaké zranění teprve vědět.

Já bych šla k doktorovi, radši si 100krát vyslechnu, jak po mě ječí nějaký doktor, než abych něco podcenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.7.10 16:30

Těžko rozlišit zda zvracel z pláče či z otřesu mozku (I když co si pamatuji sebe tak já při otřesu mozku blila jak amina skoro 24hodin a nebyla schopná ujít rovně metr). Hodně se ptávají na pohotovosti zda bylo dítko v bezvědomí po pádu či zda HNED plakalo. TO by asi bylo hodně špatně kdyby tam to bezvědomí bylo.

Pokud chceš mít klid - k lékaři zajdi - pošlou tě asi jen na neurologii pro kontrolu. A nejspíš dostaneš zdrba (ale já malou po pádu spát dala sic v trochu jiné situaci a zdrbat mě tedy nezdrbali). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
10.7.10 16:33

Tak nevím co přesně chceš slyšet,já bych určitě jela k doktorovi.Nikdy nevíš. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.10 16:34

Tak v bezvedomi nebyl to bych nevahala ani minutu.

• Citovat
  • Upravit
1762
10.7.10 16:42

Já si tedy myslím, že pokud je 14 dní v pořádku, tak už je to jedno. Kdyby mu něco bylo, tak se to už projevilo.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.7.10 16:45

myslim si ze ne.Pokud ti zvracel jednou tak to mohlo byt s place spi.A kdyby mel otres tak by zvracel vicekrat myslim si :think: .
Cappy: pulhodky neplakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.7.10 19:11

Nechápu sice proč si s ním nejela k dr a dala ho spát 8-o . :zed: .To si neměla strach že už se nerobudí a vrtá ti to hlavou až po 14 dnech? :nevim:.Jak si si myslela že ho ve spánku ohlídáš?Kdyby měl krvácení do mozku tak nepoznáš nic jen už by se neprobudil.
Tet už se určitě nic stát nemuže proto že kdyby se něco stát mělo tak už se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.7.10 19:22

Myslím si to samé co Sylvajs. Neměla jsi ho dávat spát, ale to nejhorší se obvykle stane v prvních 24 hodinách po úrazu hlavy. Traduje se, že nejhorší je riziko krvácení do mozku - to se ale říká proto, že tam je nutná bezodkladná operace, spojená s víceméně otevřením lebky a ne vždy je v dosahu (dojezdu) specializovaná klinika, že ano (nejsem ale doktor, tak to neumím odborně podat). Daleko nejhorší - tak jsme aspoň byli při každém zdravotním školení instruovaní - je riziko vdechnutí zvratků v bezvědomí nebo při spánku. Takže pokud nenastalo krvácení do mozku ani nevdechnul zvratky první den, tak teď už je s největší pravděpodobností v pořádku.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.7.10 20:13

Po 14 dnech už by to mělo být OK. Možná měl malý lehký otřes mozku, ale to by s jistotou neřekli ani v nemocnici (zvracet mohl z pláče, spát protože byla jeho spací doba, bezvědomí nebylo) a pro jistotu by si ho tam nechali na pár dní na pozorování. Takže pokud je od té doby úplně normální, už bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.7.10 20:51

me se stalo neco podobneho vcera. Tatinek - hlidal - a usnul, malej utekl z pokojiku a zkutalel mi schody dolu - asi 7. Videla jsem to. Ale kupodivu padal jako kdyz se vali sudy a dopadl mekce. Ani bouli nemel, plakal tak minutku jen z uleku. A pry ho nic nebolelo. Taky kdyby zvracel nebo byl ospaly, jedu hned, tohle se nesmi podcenovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
10.7.10 20:57

Ahoj tazatelko, podle všeho co popisuješ, tak mohl mít malý otřes mozku..přitom se zvrací…ale jak psaly holky, nesmíš po pádu dávat alespoň hodinu dítko spát a pozorovat ho..nicméně..v nemocnici by si vás nechali na pozorování a šli byste nejdéle za tři dny domů..teď už to nemá cenu řešit, pokud je malej ok..

já když jsme byla dítě a spadla na kost-ruku, nohu…tak jsem omdlívala a zvracívala od bolesti…ale to je asi něco jiného… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
10.7.10 21:06

Zakladatelko,tak je sice možné,že už malému nic není,ale já osobně bych to nepodceňovala.určo bych k lékaři šla.už jen pro klid,aby na něj kouknul odborník a vyloučil např.naprasklou lebku,vnitřní hematom atd.nechci malovat čerta na zeď,jen píšu,co bych dělala já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.7.10 21:31

omlouvám se příspěvek patřil do jiné diskuze

Příspěvek upraven 10.07.10 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...