Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@e008 následek po pádu nemá žádný modřín boule nic… Spíš mě znepokojuje že tak tak spava. Přítel mě uklidňuje že to bude dobrý že měla 4 dny vysoké horečky že to prostě dopsava… Snad to bude dobrý v pondělí jdeme na kontrolu k obvodní tak řeknu aby se na ni ještě podívala. Ale zase se snažím uklidit tím že už je to docela dlouhá doba že by se třeba to krvaneci do mozku už nějak ukázalo reaguje na mě dobře směje se a zornicky jsou taky v pořádku
Ja tě naprosto chápu,asi bych se zbláznila a to jsem za normálních okolností docela kliďas. Jen tak nějaký pád našeho elektronka mě nerozhodí. Já bych možná jela na pohotovost,vzala s sebou výsledky toho předchozího vyšetření a uvidíš. Je to už pár dní,asi by se to projevilo,ale vždycky může být nějaké ale. Jinak,ja momentálně devítiměsíčního musím uspávat v posteli u nás,většinou usne se mnou a tak za hodinu,když tvrdě spí,přenesu ho do postýlky. Někdy to ale neklapne a když musí zůstat se mnou,dávám si matraci na zem do obýváku(v ložnici není místo),aby spadnout nemohl. Nevyčítej si,že jsi usnula,jsme jen lidé a máme svoje potřeby,které v mateřství v hodně velké míře přesouváme kamsi ..
Obnovuji diskuzi. Manžel uspával malého a žel bohu usnul manžel a malý (6 měsíců) se přetočil a spadl mu z postele (výška cca půl metru). Byla jsem ve vedlejším pokoji a jen slyšela ránu a hrozný křik. Nebyl v bezvědomí, ale má tvrdou bouli na levém boku. Ihned jsme jeli na pohotovost. Tam ho lékař prohmatal hlavu (bouli a fontanelu) vyzkoušel reakce, zkontroloval zornice, řekl, že v pořádku a máme ho sledovat. Když jsme přijeli domů malý si hrál a reagoval jako vždy. Teď spí, pravidelně ho kontroluju. Moje otázka zní, neměl doktor udělat alespoň rtg, poznal by pohmatem kdyby došlo k prasknutí lebky? V tu chvíli v ordinaci mě bohužel nenapadlo se na to zeptat, byla jsem vynervovaná z toho pádu.
Deti jsou gumovy, vyska to nebyla velka, urcite bude v poradku
rtg se asi pokazdy nedela, kdyz nebyl v bezvědomí, zornicky OK.. ![]()
Pokud dite nejeví známky otřesu mozku by byl rtg zbytečný. Vše je ok. Když už praskne lebka tak to dítě je v bezvědomí, zvrací atd… Takže klid matko.
Rtg je vcelku pry na nic, kdyz uz tak utz pres fontanelu. Ale nam dr rekl, ze rozhodujici je chovani a priznaky u ditete, ze on na chirurgii pry rtg nedela. Jinak u praskle lebky mela dcera za pul dne mekkou bouli.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Manžel uspával malého a žel bohu usnul manžel a malý (6 měsíců) se přetočil a spadl mu z postele (výška cca půl metru). Byla jsem ve vedlejším pokoji a jen slyšela ránu a hrozný křik. Nebyl v bezvědomí, ale má tvrdou bouli na levém boku. Ihned jsme jeli na pohotovost. Tam ho lékař prohmatal hlavu (bouli a fontanelu) vyzkoušel reakce, zkontroloval zornice, řekl, že v pořádku a máme ho sledovat. Když jsme přijeli domů malý si hrál a reagoval jako vždy. Teď spí, pravidelně ho kontroluju. Moje otázka zní, neměl doktor udělat alespoň rtg, poznal by pohmatem kdyby došlo k prasknutí lebky? V tu chvíli v ordinaci mě bohužel nenapadlo se na to zeptat, byla jsem vynervovaná z toho pádu.
u nás taky usíná dřív taťka než dítě
Z postele nám už spadly obě dcery (a nejen z postele) a obě jsou úplně v pořádku ![]()
@Sue2008 píše:
u nás taky usíná dřív taťka než dítěZ postele nám už spadly obě dcery (a nejen z postele) a obě jsou úplně v pořádku
Ty jo, to mi pripomina z dob, kdyz se narodila nase mala a bylo to s ni narocny, tak jsme se v noci u ni stridali. A stalo se mi vic nez jednou, ze rano prijdu do obyvaku, manzel vytuhl v sede na gauci, mala mu z naruce sjela v zavinovacce az na kolena, zavinovacka se uz otevrela a jen otazecka chvilinky, ze se novorozene sroluje z nohou na zem. Radila jsem jako pardal. Chapu jeho vycerpani, byla jsem na stejne lodi, vycerpana uplne stejne, ale tohle proste nejde.
JInak nam nespadla nikdy, az na roku a neco mi spadla z prebalovaku, protoze jsem se neprozretelne otocila na manzela a davala mu nejake instrukce, cehoz ona obratem vyuzila a spadla z 80cm vysky na zem, ve vzduchu se otocila jako kocka a dopadla na vsechny 4 a hlavou mlaskla o zem. Rev jako pavian, ale nastesti vsechno OK. Deti jsou gumovy, ale neni tomu treba jit napred.
@Tejule píše:
Pokud dite nejeví známky otřesu mozku by byl rtg zbytečný. Vše je ok. Když už praskne lebka tak to dítě je v bezvědomí, zvrací atd… Takže klid matko.
Syn spadl z postele v 7 měsících a praskla mu lebka 3 cm. Jen chvíli plakal a měl bouli, nevracel, nebyl v bezvědomí, neměl poruchu zornic. Prasklinu prokázal rentgen. Byl 2 dny na pozorování v nemocnici a na utz hlavy. Na utz lékař řekl, že takových prasklin má každé dítě do roka deset. Nedělal z toho vědu. Horší by rozhodně byla vpáčená zlomenina. Zakladatelce bych doporučila ať se drží instrukcí z nemocnice, určitě bude vše ok.
Ahoj, obnovuji diskuzi, nejradši bych se ani neviděla, ale nechali jsme si malého (2 roky) přes noc v naší posteli (výška cca 60 cm) a během noci se stalo přesně to, co se dalo čekat, (ale my jsme ho prostě dneska chtěli mít u sebe) a to to, že nám spadl spící z postele. Mám hrozný strach jestli mu nic není, v téhle Covid situaci se mi úplně nechce hned letět na pohotovost. Ale samozřejmě kdyby to s ním bylo nějaké divné, hned bychom jeli. Napil se mlíčka, zatím neztrácel (od pádu uběhla asi hodina), ale nechce se mi moc vzbudit, nicméně byl v hlubokém spánku (chudáček můj), takže si říkám že se mu prostě jenom nechce vzbudit. Po pádu chvilku plakal, samozřejmě dost, pak ale usnul a celkem klidně spí dál, to mlíčko taky vypil v takovém polospánku, ale jak „říkám“ nezvrací. Stalo se Vám někdy něco podobného, myslím z podobné výšky u spícího dítěte (trochu mi dělá starosti, že se nechce budit)?
Ty jsi jako dite nikdy ve spanku nespadla z postele?
Urcite to nebylo nic prijemneho, ale jsem si jista, ze synovi nic neni.
Syn mi od tohohle věku spí ve své posteli, která má taky asi 50 cm výšku. Už se stalo, že z ní i přes zabranu vypadl a určitě by mě nenapadlo, jet s ním jen tak na pohotovost. Jasně, že plakal, strašně se leknou
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, nejradši bych se ani neviděla, ale nechali jsme si malého (2 roky) přes noc v naší posteli (výška cca 60 cm) a během noci se stalo přesně to, co se dalo čekat, (ale my jsme ho prostě dneska chtěli mít u sebe) a to to, že nám spadl spící z postele. Mám hrozný strach jestli mu nic není, v téhle Covid situaci se mi úplně nechce hned letět na pohotovost. Ale samozřejmě kdyby to s ním bylo nějaké divné, hned bychom jeli. Napil se mlíčka, zatím neztrácel (od pádu uběhla asi hodina), ale nechce se mi moc vzbudit, nicméně byl v hlubokém spánku (chudáček můj), takže si říkám že se mu prostě jenom nechce vzbudit. Po pádu chvilku plakal, samozřejmě dost, pak ale usnul a celkem klidně spí dál, to mlíčko taky vypil v takovém polospánku, ale jak „říkám“ nezvrací. Stalo se Vám někdy něco podobného, myslím z podobné výšky u spícího dítěte (trochu mi dělá starosti, že se nechce budit)?
Mému synovi se povedlo neuhlidat prcka 2 dny zpět, sletel mu z gauče. Má sram na čele, pac to vzal přes stěnu.. A víc v šoku byl asi starší
jinak jako děcko jsem spadla mockrát, hlavně klid
Děti jsou ve spánku gumový. Mě taky takhle spadl v noci z postele a g pohodě. Dva dny zpět mi slitl z gauče, jezdil na motorce
byl dvě minuty sám a využil toho a spadl zejo a na roh stolu takže na krk, má tam slinc. Řval jak turch, ale naštěstí dobrý. ![]()
Kdyby to byl 2 měsíční, tak to pochopím. Ale ve 2 letech padají děti pořád. Malej bude v pohodě. Malé děti jsou gumové a omyvatelné ![]()