Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, jdu si pro radu. Mám za sebou opravdu velký životní stres a teď jsem zjistila, že mi začaly padat vlasy. Máte některá z vás nějaký vyzkoušený recept, jak tomu zabránit? Doplňky stravy, šampon, případně domácí maska? Zatim myji vlasy alpecinem a užívám biotin. Díky moc za rady ![]()
Zkus se zeptat praktika na injekce B12, známá na ně chodila a pomohly…
Příspěvek upraven 24.06.20 v 09:16
Mne na vlasy z vyz. doplnku nejvice pomaha Revitalon (ted jsem kupovala v Benu 299/3 mesicni kura) a Parusan sampon, ktery je (na rozdil od Alpecinu) primo urceny pro zeny a nevysusuje. Zkusila bych eventualne i nejake ampulky primo na masaz vlasove pokozky (ja pouzivam Placenta activ od Elidor).
Ahoj holky,
Obnovuje diskuzi. V březnu a v půlce května mi zemřely dvě blízké osoby. Zhruba v červenci mi začali strašně padat vlasy. Úplné prameny, hlavně při mytí a česání. Určitě polovina vlasů pryč ( mam tedy hodně hustě vlasy). Aktuálně mi padají již méně a rostou i nové (měla jsem kůru proti vypadávání vlasů od Vichy), ale pořad to není úplně ono. Moje otázka zní, má někdo zkušenost, po jak dlouhé době přestanou konečně padat úplně? Nepadaly mi tímto stylem ani po dvou porodech… Díky za postřehy. Prosím o anonym. Děkuji
Příspěvek upraven 30.09.21 v 12:46
Jestli jsi ve věku, kdy se mění hormonální hladiny, tak to může být androgenní alopecie a na tu pomoc stejně není.
Já osobně nevěřím na obnovu vlasového porostu, pokud toho vypadá až tolik. Kdyby to šlo - podívej se na lidi kolem - co jich je proplešlých, a to i mladých holek.
Hele velký stres může zastavit růstovou fázi vlasů, podobně jako se to děje při porodu, nebo při nějaké těžší nemoci.
To znamená že pak mají vlasy fázi držení na hlavě a pak fázi padání - což jsou zrhuba tak ty tři měsíce až půl roku po původním podnětu, co běnžý cyklus, kdy něco padá a něco roste přerušil.
viz třeba sem
https://www.poradnaprozdravi.cz/…-detail-1298
Takže teď budeš muset počkat, než to vypadá, ještě tak měsíc dva to bude trvat. Ale sama vidíš, že už to dorůstá.
Nejefektivnější je jít teď ke kadeřnici a nechat se zkrátit, možná bych i změnila barvu.
Jednak tím urychlíš to dorůstání - tedy vlasy dorůstají furt stejně rychle max 1 cm za měsíc, ale rychleji se srovnají s kratšími vlasy. No a ta barva jako rituál změny, pomoc při srovnání se se ztrátou blízkých a tak.
A teda doplňky bych nasadila obecně na kompenzaci zátěže - D - 1000-2000 ui denně, protože prostě bude zima. Omega-3 mastné kyseliny - tak 5-10 g denně. (ideálně v podobě rybího tukui, kde jsou jak omega, tak Dčko) - je to fajn jak na pleť i vlasy, tak na psychiku a imunitu. K tomu B-komplex, zejméa B6 a B12, hořčík 500m g ráno a večer. Jeslti chceš specificky něco na růst vlasů, tak hledej něco kde je methionin + selen + křemík. Ale ten rybí tuk, b-vitamíny a hořčík chceš určitě.
@marty5555
Vlasy zacnou padat 2-3mesice po stressu, ne hned.
Moje mama vzpominala, ze ji necekane nechal jeji pritel, chodila s nim 5 let.
Napsal ji tehdy z vojny dopis, ze konec. No a ze ji pak vypadala snad pulka vlasu, ze ji padaly po hrstech a vzadu mela jen mysi ocasek. No a dorostly ji, na svatebnich fotkach s mym otcem mela vlasu plnou hlavu.
Děkuji holky. Určitě je to padání o polovinu lepší a vlasy už fakt rostou nové. Asi jsem potřebovala jen uklidnit. Vlasy nebavím, mám přírodní a délku cca na ramena. Mám je pěkné, lesklé zdravě vypadající, všichni mi je vždycky chválili a teď to padani. Vitamíny taky beru, o vlasy pečuji. No, takže se dam do klidu a počkám ![]()