Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky a co třeba ten sirup novopassi nebo L-tryptofan, Allegra - to jsem teď zběžně našla při hledání něčeho jiného než AD. Zkoušely jste něco z toho?
Nebo Bachovy esence? Asi si zkusím z této stránky www.bachovyesence.cz něco objednat. Je to tedy za 630 kč, docela síla:-( pomohly někomu?
@misule82
Bachovky beru až teď po letech. Občas si je objednám, nicméně už mám natrénováno, jak to zvládat, když to přijde. Zkus to, co sama uznáš za vhodné, vždyť ad můžeš začít brát, kdybys zjistila, že ti ostatní nezabírá. Nikdo tady nemůže vědět, jakou máš nerovnováhu chemie v mozku.
Já se asi tak jak všichni taky bála nasadit ty antidepresiva, ale prostě to nebylo nic tak hrozného. Mně to přijde, jako, že tím, že je to " na hlavu" tak je spousta předsudků.
Podle mně ti většina napíše, že to prostě hodně pomohlo. A pro mně den bez úzkosti a strachu vyjít ven za to stál.
Děkuju:-) dám tomu ještě chvíli čas a pak se rozhodnu podle toho, jak mi bude, díky moc všem
Holky stava se vam u pp ze vas treba z niceho nic brni ruka, pak ret, jazyk. a pak zas dobry?
@sandra001 píše:
Holky stava se vam u pp ze vas treba z niceho nic brni ruka, pak ret, jazyk. a pak zas dobry?
Jj stava už sem měla i pocit jako bych měla hlavu v ulu ![]()
Ahoj, prosim chci ze zeptat, jestli pri atace taky zmenite barvu v obliceji? Dneska me to chytlo v praci, a vsichni na me spustili, ze jsem uplne bleda a zelena, jestli mi neni spatne. To me rozhodilo jeste vic samozrejme, nakonec jsem musela jit domu, memohla jsem na to prestat myslet
diky
Je to jednoduchý, ten komu chybí inzulin, když mu blbě funguje slinivka, dostává hormon formou léku. Komu blbě funguje štítná žláza dostává hormony v tabletkách. tak co je sakra divnýho na to, když si organismus blbě vychytává hormon serotonin, abys mu pomohla antidepresivy? Jsou to jen předsudky. U mne PP poprvé v roce 1996. Trvalo to, než jsme vychytali s Chocholouškovou správný léky, ale dnes dobrý. ![]()
@misule82 Bola vyšetrená aj štítna žľaza?
Lebo aj tá vie pekne potrápiť s psychikou…
Ak hľadáte pomoc s Bachovými esenciami, je to celkom dobrá voľba.
Esencie Vám najlepšie vytestuje kineziológ.
Koniec koncov PP vie veľmi dobre riešiť práve kineziológia.
Vzhľadom na závažnosť ochorenia je potrebné mať takého kineziológa, ktorý má minimálne všetkých 11 kurzov a je tedy facilitátorom metódy.
Ak by ste nevedeli nájsť na internete takého, tak Vám prípadne dám odkaz na zoznam certifikovaných facilitátorov.
Ahoj holky, oživuji diskuzi, tak snad se někdo ozve ![]()
Me první panická ataka přepadla minulý týden ve vlaku po cestě z práce. Vůbec jsem nevěděla co se semnou děje. Nejdřív se mi začalo špatně dýchat, pak me postupně začali brnet ruce, nohy a nakonec i celá pusa. Myslela jsem že nedojedu domu. Hned jsem se nechala odvézt na pohotovost, kde mi řekli že je to panická ataka. Od té doby se citim hrozně, nic se mi nechce, ke všemu se musím přemlouvat. Byla jsem u obvodacky a ta mi řekla, že se to dá léčit s psychologem, popřípadě nasadit AD. Mam ted marodni, nedokážu si
představit sednout si do vlaku a jet do prace, mam strach ze se mi to stane zase. Nedokážu byt ani sama doma, bojím se že mi zase nebude dobře, tak kdyz není přítel doma, jsem u rodičů.
Obvodacka mi napsala kapky Rivotril, kdyby bylo nejhůř. Uz jsem si je musela parkrat kapnout.
Přemýšlím co dál, asi zajdu k psychologovi, myslim ze to neni ostuda.. ![]()
@AAnneett píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi, tak snad se někdo ozve
Me první panická ataka přepadla minulý týden ve vlaku po cestě z práce. Vůbec jsem nevěděla co se semnou děje. Nejdřív se mi začalo špatně dýchat, pak me postupně začali brnet ruce, nohy a nakonec i celá pusa. Myslela jsem že nedojedu domu. Hned jsem se nechala odvézt na pohotovost, kde mi řekli že je to panická ataka. Od té doby se citim hrozně, nic se mi nechce, ke všemu se musím přemlouvat. Byla jsem u obvodacky a ta mi řekla, že se to dá léčit s psychologem, popřípadě nasadit AD. Mam ted marodni, nedokážu si
představit sednout si do vlaku a jet do prace, mam strach ze se mi to stane zase. Nedokážu byt ani sama doma, bojím se že mi zase nebude dobře, tak kdyz není přítel doma, jsem u rodičů.
Obvodacka mi napsala kapky Rivotril, kdyby bylo nejhůř. Uz jsem si je musela parkrat kapnout.
Přemýšlím co dál, asi zajdu k psychologovi, myslim ze to neni ostuda..
Rozhodne to neni ostuda. Chodila jsem chvili taky. Potom se mi psychol. prestehovala a ja nechtela dojizdet pres cele mesto. Mam od obvodacky Xanax jako berlicku. Mivam obdobi kdy me to skripne. Jindy ji preperu. A jindy problem neni zadny. Je to vse v hlave. Ale je to narocny ![]()
@AAnneett Ahoj, když mi bylo 17 let, trpěla jsem panickými záchvaty, když jsem byla přetažená nebo byť jen pod mírným tlakem. Byla jsem u psychologa i u psychiatra. Brala jsem AD, která mě akorát více utlumila. Přestala jsem k nim docházet, antidepresiva jsem vysadila sama (největší blbost, nesmí se to, můžu být ráda, že to se mnou nic neudělalo). Chvilku byl klid, pak jsem šla na neurologii s křečemi a hele- latentní tetanie. Způsobuje i nervozitu, záškuby, podrážděnost a paniku při křečích. Dostala jsem magnesium a jsem takřka bez problémů. Jen běhemm zkouškového beru navíc Guajacuran, který není návykový, funguje spíše jako placebo ![]()
Jj Magnesium bastim taky respektive magne B6. Guaracujan me osobne teda vuubec nezabral ![]()
@Rybička85 píše:
Jj Magnesium bastim taky respektive magne B6. Guaracujan me osobne teda vuubec nezabral
Ty ses takovej uplne ukazkovej priklad panicke ataky
ja jsem se s tim trapila (a nekdy jeste trapim) cca rok a pul zpet.. dosla jsem do te faze, ze jsem nebyla schopna bez zachvatu opustit dum. O depresi k tomu se ani nebudu rozepisovat. Tehda mi to spustilo hodne stresove obdobi… Zachranila me skvela psychiatricka, spravne zvolene AD a jeste jsem k tomu chvilku mela xanax (a ten mam v kabelce porad). Psychoterapii jsem zacla az pozdejs, az kdyz jsem byla schopna se na chvili vzdalit od domova
nastesti to obdobi netrvalo moc doouho.. chce to vcas podchytit a kdyz uz jsi trochu zalecena, vystavovat se situacim, ktere ti paniku zpusobuji.. nevim, jak na tom ses. Nejake slabsi formy lze zvladnout jen psychoterapii…leky jsem brala cca rok a kdybych mela rict, ze jsem 100% v pohode, to ne, ale funguju uplne normalne a raduju se ze zivota.. Je to holt celozivotni boj s uzkosti, ktera se samozrejme neobjevuje porad, ale ve vypjatejsich situacich ano.
@Šema ahoj ano i mě se stává, že se mi motá celé dny hlava i bez paniky hlavně s tím blbě spím ![]()