Pár dotazů k zavařování příkrmů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
japato
Kecalka 195 příspěvků 31.10.18 22:35
Pár dotazů k zavařování příkrmů

Prosím o radu jak správně zavařit první příkrmy (pyré z mrkve a z dýně)…
1/ zavařovací sklenice se plní horkým pyré, nebo se nechá zchladnout?
2/ Jak poznám, že je příkrm zkažený, resp. za jak dlouho, pokud ho budu skladovat při pokojové teplotě? Zplesniví, nebou jsou i jiné příznaky zkažení?
3/ Po zavaření se sklenice dávají víčkem dolů, nebo to není nutné?
Ještě doplním že budu zavařovat v hrnci.
Díky:-)

Přečtěte si článek: Příkrmy a jak s nimi začít?

Reakce:
marka123
Zasloužilá kecalka 643 příspěvků 31.10.18 22:47

Ja davam horke pyre do vyvarenych sklenek, plnit max 1cm pod okraj,zasroubuju, zavarim (zavaruju v troube) , pak otocim, hlavne musi sklenice po otevreni vicka lupnout, zkazeny prikrm pekne smrdi, nebo muze chytnout plisen, to poznate

japato
Kecalka 195 příspěvků 31.10.18 22:53
@marka123 píše:
Ja davam horke pyre do vyvarenych sklenek, plnit max 1cm pod okraj,zasroubuju, zavarim (zavaruju v troube) , pak otocim, hlavne musi sklenice po otevreni vicka lupnout, zkazeny prikrm pekne smrdi, nebo muze chytnout plisen, to poznate

Takže víčko pořádně utáhnout až po zavaření?

marka123
Zasloužilá kecalka 643 příspěvků 01.11.18 08:10

@japato ne, normalne zavrit, dotahnout pak dat varit, behem zavareni odejde prebytecny vzduch i jak to pak otocite a vicko uz se uplne pricucne vzduchotesne, proto pak pri otevreni slysite lupnuti, protoze tam je podtlak. Po zavareni uz s tim nic nedelate, nechate otocene do vychladnuti a pak schovate do spajzu:D

BigGold7
Kecalka 153 příspěvků 4 inzeráty 01.11.18 15:53

lze takto zavařit i příkrm s masem? někde jsem slyšela, že je nutné to snad zavařit 3×.
nemáte zkušenost třeba s tím, dávat vyrobený příkrm do mrazáku?

marka123
Zasloužilá kecalka 643 příspěvků 01.11.18 17:04

Do mrazaku v pohode si myslim, ale mrazila jsem si to zvlast, jednou jsem zavarila prikrmy s masem a byl to hnus, tak nevim, vickrat jsem to nezkousela. Masa jsem si vzdy uvarila vetsi kus a zamrazila na jednotlive porce s trochou vyvaru ve formickach na led. Prikrmy se zeneninou jsem mela zamrazene taky, tak jsem si pak vytahla treba 4kostky zeleninoveho prikrmu, jednu kostku masa,rozmrazila a mixla dohromady. Na cesty jsem si holt s masem prikrm koupila.

Váš příspěvek
Reklama