Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hugomír píše:
Shrňme to tedy tak, že ať už si Venca založí účet ve spermobance a Mařka si z něj jde vybrat je stejný, jako když si ten samý Venca založí rovnou velkochov a již hotové produkty rozdá do světa.
Houbeles. To chceš tu ženu ochudit o to, že v ní bude růst nový život? Ale možná by to některá přivítala.
@Honza 12 píše:
Houbeles. To chceš tu ženu ochudit o to, že v ní bude růst nový život? Ale možná by to některá přivítala.
Nechci. Jen tady dávám příklad pro ty, co odsuzují dárcovství, ale adopce je pro ně úplně v pohodě.
@Hugomír píše:
Nechci. Jen tady dávám příklad pro ty, co odsuzují dárcovství, ale adopce je pro ně úplně v pohodě.
Jenže adopce je v pohodě, když se adoptují děti, co zůstaly nezaopatřeny. A nemají jinou šanci na super život.. To myslíš že tady někdo schvaluje, že si někdo bude cíleně rodit děti, a dávat je k adopci, aby pomohl těm, co mět děti nemůžou?
@Honza 12 píše:
Jenže adopce je v pohodě, když se adoptují děti, co zůstaly nezaopatřeny. A nemají jinou šanci na super život.. To myslíš že tady někdo schvaluje, že si někdo bude cíleně rodit děti, a dávat je k adopci, aby pomohl těm, co mět děti nemůžou?
Je vidět, že mě vůbec nechápeš. Nevím už, jak to napsat, aby ti to docvaklo.
@Hugomír píše:Úplně ne, na ty ze spermobanky nebude platit alimenty, na ty z velkochovu se mu to může stát
Shrňme to tedy tak, že ať už si Venca založí účet ve spermobance a Mařka si z něj jde vybrat je stejný, jako když si ten samý Venca založí rovnou velkochov a již hotové produkty rozdá do světa.
@j.a.n.i1 píše: Úplně ne, na ty ze spermobanky nebude platit alimenty, na ty z velkochovu se mu to může stát
Musí si to smluvně ošetřit. Měl by požadovat potvrzení, že obdarovaná strana po něm nebude nikdy požadovat výživné, jinak nedostane nic. ![]()
@Hugomír Nojo, ale takových potvrzení a smluv může mít milion a stejně jsou neplatné, neb výživné patří díteti a tedy se ho matka nemůže předem vzdát… jasně, pokud dojde na adopci, tak je z toho venku, ale do té doby má smolíka.
@j.a.n.i1 píše:
@Hugomír Nojo, ale takových potvrzení a smluv může mít milion a stejně jsou neplatné, neb výživné patří díteti a tedy se ho matka nemůže předem vzdát… jasně, pokud dojde na adopci, tak je z toho venku, ale do té doby má smolíka.
Jako velkochovatel s tím musí samozřejmě počítat. Tady už šlo o to předání genetického materiálu dál.
@Hugomír píše:
@hanyny píše:
Jen bych chtěla napsat, že opravdu existují páry, které to zažili a přesto se rozhodli, že umělé oplodnění ani darované sperma nebo vajíčka pro ně nejsou řešení. Rozhodli se pro adopci, nebo zůstali bez dětí. Znám takové 3 páry a věřte, že opravdu existují i takoví.
Prostě z etických důvodů je to pro ně nepřípustné. Ne každý je v honbě za dítětem obětovat cokoliv. Tím nesoudím nikoho, jen suše konstatuju.
- V čem je adopce jiná, než darované vajíčko, nebo sperma?
Opět máte doma cizí genetický materiál, jen s tím rozdílem, že je z něj už hotové děcko.
Ty evidentně nerozumíš tomu, co tady celou dobu píšu. Ano, u adopce i u darovaného vajíčka je to ve výsledku opravdu stejné - nevychováváš své biologické dítě, ale darované nebo osvojené.
Ale to, co tady celou dobu už několikrát zmiňuju, je rozdíl v tom vnímání. U adopce se nikdo netváří, že to dítě je biologicky jeho, u dárcovství bohužel někteří ten pocit mají. A já celou dobu píšu, že by si měli všichni zúčastnění dobře uvědomit, že to tak není - i ten, co obdarovává, i ten, co přijímá.
U adoptovaných dětí nikomu nemusíš vysvětlovat, že dítě není biologicky jeho, že má jiné bio rodiče.
Asi se někoho dotknu, ale darování vajíček vnímám jako hamižnost a svým způsobem i jako prostituci… ![]()
@Bondatrova píše:
Asi se někoho dotknu, ale darování vajíček vnímám jako hamižnost a svým způsobem i jako prostituci…
Horší, při prostituci se většina snaží do toho své děti nezatahovat. ![]()
Já chodím darovat, byla jsem už 4× a partner taky darovat sperma, proč se nerozdělit s ostatními a hamounit jen pro sebe
@Anonymní píše:
Já chodím darovat, byla jsem už 4× a partner taky darovat sperma, proč se nerozdělit s ostatními a hamounit jen pro sebe
Tak se pak podělte i o své porozené děti, můžete je taky darovat, přece nejsi takový hamoun, aby sis je nechávala pro sebe ![]()
@hanyny píše:
Tak se pak podělte i o své porozené děti, můžete je taky darovat, přece nejsi takový hamoun, aby sis je nechávala pro sebe