Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mi teda máme taky každý svůj učet..ale platíme vše společně..nájem a energie teda chlap, pak si každý platíme své pojištění, mobily a tak no a zbytek prostě máme na utratu. Prostě jednou platí on, jednou já, když dojdou penízu mu, žijeme z mých, když dojdou mě, žijeme z jeho..na konci měsíce už se párkrát stalo že přišel at mu dám stovku na pivo..a co, tak mu ji dám. není to že bych mu vyčítala že už nemá žádné peníze a on zas nevyčítá mě když si něco sama koupím třeba na sebe..společný účet nechci, protože já jsem taková šetřilka jak se říká JUDE a takhle bych neměla peníze pod kontrolou..
Nevidí důvod ke svatbě, nevidí důvod k tomu aby doma cokoliv opravoval, nevidí důvod ke koupi nových věcí, držkuje, že je jídlo drahé… vyprdla bych se na něj drahouši, víš jak je drahé jídlo? Tady máš chleba s máslem. Drahouši, nevyprala jsem tvoje věci - víš jak je drahá elektrika a voda? Drahouši víš jak jsi drahý ty? Myslím, že nám bude lépe bez tebe. Takže adie…Nevidím důvod, proč s ním zůstáváš.
@aaya píše🇵🇸 Nemyslím si, že svatba je řešení. Kdo není ochoten domluvit se bez svatby, nebude ani po ní, a pokud necdceš použít ostré lokty, tak neuvidíš víc peněz ani po svatbě. Toliko z finanční stránky, nic jiného neřeším.
Presne, to je o pristupu, ne o papiru.
To chce s nim probrat, ukazat mu rozpocet, kolik co stoji, kolik by platil za najem a dojit k nejakymu rozumnymu reseni. Rozejit se s nim asi neni nejlepsi napad jen kvuli tomuhle, kdyz je v tom vase decko. ![]()
@aaya tak on před rokem do bytu koupil sedačku, postele, televizi.. ale.. zase.. většina důležitých věcí už tu byla.. takže.. jsme tam kde jsme byli
Tak já bych tohle s nikým dalším (kamarády, jeho rodinou) neřešila, to byste si měli vyříkat mezi sebou. V klidu mu říct, proč ti to nevyhovuje. Na jednu stranu ho chápu, byt je tvůj, nejste manželé, takže kdybys ho ty vyhodila z bytu, nemá na nic nárok. Tím nechci říct, že jedná správně, ale možná si to skutečně jen potřebujete v klidu vyjasnit. Dobré mi přijde třeba, jak tu někdo psal, celý měsíc psát výdaje (jestli jsou nutné stvrzenky nevím, snad ti věří, že si ty výdaje nevymyslíš, ne?), pak mu to ukázat a říct něco jako podívej, za tenhle měsíc jsem utratila tolik a tolik, za tolik a tolik, z rodičáku mi zbylo tolik a tolik (nebo nic), ráda bych měla nějakou rezervu pro případ nouze. Pokud mi nemůžeš dávat víc, najdu si brigádu, nebo mi poraď, které výdaje mám snížit, aby mi zbylo víc.
Co se týká investic do tvého bytu, to asi tak jednoduché nebude, ale vše je jen o domluvě a vzájemné důvěře.
@JedenTypan píše:
To chce s nim probrat, ukazat mu rozpocet, kolik co stoji, kolik by platil za najem a dojit k nejakymu rozumnymu reseni. Rozejit se s nim asi neni nejlepsi napad jen kvuli tomuhle, kdyz je v tom vase decko.
no ale žít se s ním nedá..tak co.. ![]()
já bych si teda takového chlapa nezvala - po svatbě bude uplně stejný neli horší..
A s tim bytem tezko rict, urcite bych se nepoustel a neplatil partnerce drahe rekonstrukce, ale nejaky kus nabytku by obcas koupit mohl. ![]()
@DidierK píše:
Ja bych si nasla brigadu. Vubec bych se chlapa neptala (nevim, co ocekavas za odpoved na takovou otazku?) Pokud nejsi spokojena se situaci, tak ji res a za me tedy vychazi nejlepe najit si praci na par hodin tydne, klidne nejake hlidani ci uklizeni, kam muzes vzit i dite, nebo po vecerech, at se taky stara o dite chlap. Nejhorsi je byt financne zavisla na chlapovi, jeste k tomu takovym, ktery ma neustale pripominky (ale ver, ze Tvuj neni jediny
). Proste bych nenechavala reseni jenom na nem, ale snazila se najit ho sama, popr. oba.
jenže.. podle mě… najít si brigádu není řešení nás dvou.. ale je to jen záplata finanční.
Ale s tou poslední větou zcela souhlasím.
Brigádu bych si nehledala, ne proto, abych táhla celou domácnost. Fakt ne. Dopadneš tak, že budeš platit všechno, starat se o dítě, o něj a ještě chodit vydělávat. A on bude stejně držkovat.
Jak se chová k dítěti, hlídá ho, věnuje se mu, nechává tě odpočnout? Dělá i nějaké domácí práce, aspoň třeba když ti není dobře nebo když je nemocný prcek? Nebo je to podobné jako ve finanční oblasti a nechává vše na tobě?
@JedenTypan píše:
A s tim bytem tezko rict, urcite bych se nepoustel a neplatil partnerce drahe rekonstrukce, ale nejaky kus nabytku by obcas koupit mohl.
tak tady určitě o rekonstrukci nejde.. byt je totiž zrekonstruovaný, jde jen o drobné úpravy (malování, oprava kohoutku apod.) a také.. o dvě nové skříně na chodbu..
Ještě se zeptám - a finančně je na to on jak? Jestli je třeba v jeho možnostech vůbec nějaké skříně koupit. O nákladech na provoz nemluvím, ty jsou prostě nutné.
@aaya píše:
Brigádu bych si nehledala, ne proto, abych táhla celou domácnost. Fakt ne. Dopadneš tak, že budeš platit všechno, starat se o dítě, o něj a ještě chodit vydělávat. A on bude stejně držkovat.Jak se chová k dítěti, hlídá ho, věnuje se mu, nechává tě odpočnout? Dělá i nějaké domácí práce, aspoň třeba když ti není dobře nebo když je nemocný prcek? Nebo je to podobné jako ve finanční oblasti a nechává vše na tobě?
Prcka má moc rád. Hlídá ho.. přiměřeně (přebalí, ale. nenakrmí, dává na něj pozor), občas je nutná má asistence. Od narození prcka s ním byl sám venku asi.. 8 x. Odpočinout.. no.. odpočinu si hlavně, když malý spí… Domácí práce nedělá. Tak.. jednou za měsíc uklidí myčku..
Nemocná jsem ještě za tu dobu nebyla.. Takže..
Bylo by asi fajn, kdyby mu někdo další otevřel trochu oči.
Ty jsi doma taky s jeho dítětem a ještě si budeš hledat brigádu a tahat tam dítě? A chlap si pěkně bude spořit na účet? Co to je za nápad? Řekla bych mu to rázně, ale zřejmě je takový skrblík povahově. Snad mu muselo dojít, že peníze nemáš, ne? Mohl navrhnou jiný systém ![]()
@123l děkuji. Ano. to tu již také padlo.. ale až tak pitomá nejsem…