Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No evidentně máte s alkoholem problém.
Oba - je předmětem vašich vzájemných hádek a ani jeden neumíte regulovat jeho pití tak, aby to problém být přestal.
Vřele doporučuju se na to m shodnout a domluvit se, že oba zkusíte měsíc abstinovat, abyste zjistili, jestli chlast máte pod kontrolou a nebo si najdete libovolný důvod, proč to nedělat, nebo začnete a nezvládnete to.
Pak je jasné, že chlast je důležitější a silnější než vaše rozhodnutí a tudíž že pijete minimálně rizikově.
A to, že u cizích lidí hledáš ujištění, že chlastat je v pořádku taky není úplně dobrý signál - většinou to dělají ti, co pijou víc než rizikově.
Pokud si problém přiznáš dostatečně včas, tak se to celé dá řešit normální ambulantní léčbou a nezničí si kvůli tomu člověk život.
TO co zní jako podton v tvém příspvěku je, že jsi přetížená, že si toho na sebe kladeš moc a nahromaděný stres neumíš zvládat jinak, než skleničkou. Což prostě je problém a zadělává to na závislost.
A alepsoň si pořiď tuhle knihu a prostě začni měnit svůj život tak, abys nepotřebovala pít.
K čemu jako ten chlast je? Dobré to není, otupuje to smysly, člověk dělá kraviny, leze to do peněz, pak jsou kvůli tomu akorát hádky. To se nemůžete uvolnit nějak jinak? Chlap ať si jde zaběhat, ty si pusť film a dej si popcorn a je to. Nechápu furt do sebe lít nějaký sr… a ještě když to způsobuje hádky.
@KimL píše:
K čemu jako ten chlast je? Dobré to není, otupuje to smysly, člověk dělá kraviny, leze to do peněz, pak jsou kvůli tomu akorát hádky. To se nemůžete uvolnit nějak jinak? Chlap ať si jde zaběhat, ty si pusť film a dej si popcorn a je to. Nechápu furt do sebe lít nějaký sr… a ještě když to způsobuje hádky.
Treba mi to chutna a nez do sebe cpat kukurici dam si radeji vino ![]()
@ZuzanaJuhi píše:
Ahoj Maminy. Konečně mě cosi přimělo k registraci a otázce vztahů.
Všechny, co jsme si tím prošly, víme, jak náročný je kolotoč: Děti, manžel, dům, zahrada, pes a některé z nás vědí i víc!!!
Mám doma situaci. 2,75 dítě, 12m dite, 9m pes a manžel. Posledních 3,5 roku jsem se držela velmi zpátky. Když už jsem mohla, dala si jednu až dvě sklenky vína/píva. Poslední měsíc si ráda dám cca 4×týdně víno nebo pívo. Mám moc prace. Sokol dite, sportovky dite, skolka, premlouvani k oblekani, ke svlekani ( omlouvam se, ze bez interpunkce, jen to chci vychrlit, at vim, co si myslite… atd… alkohol je blby tema, zvlast mezi partnery, ale jeho TABU, mi prijde nefer.
Ale k veci: Muz mi tvrdi, ze se chovam jinak, kdyz si dam vic nez dve sklenky vina, ze to nejsem ja!!! On kdyz pije vic, je na presdrzku, a ja na neho nejsem prijemna. Kdykoliv to tema vytahne, je mezi nami zle. Chceme jeste treti dite, ale nechem tomu “snazeni” venovat vsechnu pozornost, takze nedrzime nejaky vseobecny pust v cemkoliv. Otazka je, jak to funguje u vas doma s alkoholem a resenim stavu, rekneme v opojeni smyslu.
Diky za reakce! Snad mi rozumite, tohle tema by dalo na roman!
Piju zasadne s Mírou, pak nejsou hadky doma ![]()
Tvrdej chlast uz nepiju temer vubec. Zacal jsem mit nejaky okna z vecera a delal jsem moc vyrval. Tak uz maximalne tak parkrat do roka.
Pivo lemtam vetsinou mastnym jidle a v lete. To ho leju porad jelikoz zizen.
Vino si davam celkem pravidelne, ale uz ne jako za mlada. To nebyl problem 3-4 litry ted uz tak jedna, dve lahve za vecer, kdyz je chut a klid.
Neni dobre pit pravidelne, pak uz to moc nevozira a telo to taky nevita.
Alkohol není nic moc.. My to řešíme tak že když už jednou za čas někdo z nás jde ven tak druhý není doma. A s dětmi jdeme k rodičům. Děti spokojeni že jsou u babiček.
Pokud je společenská akce kde jsem oba tak já mám limit 3 piva a žena 2 skleničky vína. Pokud jeden z nás má nutkání zůstal déle a chtít se bavit, jeden z nás odchází domů.
@david85lbc píše:
Alkohol není nic moc.. My to řešíme tak že když už jednou za čas někdo z nás jde ven tak druhý není doma. A s dětmi jdeme k rodičům. Děti spokojeni že jsou u babiček.
Pokud je společenská akce kde jsem oba tak já mám limit 3 piva a žena 2 skleničky vína. Pokud jeden z nás má nutkání zůstal déle a chtít se bavit, jeden z nás odchází domů.
To je docela malej limit
pak uz delate vyrval? ![]()
@Komsomol píše:
To je docela malej limitpak uz delate vyrval?
NN spíš pak už nastává slina a stav opilosti..
Nám to funguje vidím to často že jinak harmonický pár a pak popijí a nejsou to oni.
@david85lbc píše:
NN spíš pak už nastává slina a stav opilosti..
Nám to funguje vidím to často že jinak harmonický pár a pak popijí a nejsou to oni.
To je prave ono ta „slina“
po 3 pivech snad neprichazi stav opilosti ne? To bych do ty hospody radeji ani nesel protoze 3 piva dam za pul hodiny a pak muzu jit domu. Skoda cesty ![]()
Tak pokud s nim ovinena chces debatovat na nejake zavazne tema, pripadne si vyrikat nejake krivdy, tak se nedivim, ze mu to vadi, protoze s pripitym clovekem fakt neni rozumna rec. Takze bud si flasku vina otevrete spolu, abyste byli na stejne vlne, nebo kdyz ty prijdes ovinena z nejake damske jizdy, tak ho proste ojed a jdete spat. Rozhodne se po alkoholu nehadat a jestli se hadate kvuli alkoholu, tak bych si asi dala reset - treba na mesic uplne bez, to by nemel byt vubec zadny problem a pokud se ukaze, ze je, tak je treba to resit.
Moc nepiju, ale když už, tak to partnerovi nevadí. Ani se nechovám nijak negativně, myslím. Samozřejmě, že když má člověk v sobě víc alkoholu, tak je trochu jiný, než za střízliva.
@Komsomol píše:
To je prave ono ta „slina“po 3 pivech snad neprichazi stav opilosti ne? To bych do ty hospody radeji ani nesel protoze 3 piva dam za pul hodiny a pak muzu jit domu. Skoda cesty
Mě stačí málo 3 piva do půl hoďky tak jsem regulerně opilej ![]()
A chytnout slinu je moc nebezpečné..
@david85lbc píše:
Mě stačí málo 3 piva do půl hoďky tak jsem regulerně opilej
A chytnout slinu je moc nebezpečné..
3 piva do pul hodky je malo?
![]()
@Silverine247 píše:
3 piva do pul hodky je malo?![]()
No pro kosma jo pro mě je to až moc
To bych byl regulérně ožralej
@david85lbc píše:
No pro kosma jo pro mě je to až mocTo bych byl regulérně ožralej
No ja bych padla. A to su z Moravy! ![]()
Manžel nepije vůbec, já si dám sklenku dvě při nějaké příležitosti (oslava, nějaká sešlost, Silvestr a tak dvakrát do roka burčák, když je sezóna, ten miluji, třeba na grilovačce). Doma nepijeme vůbec a nic ve zlém, ale čtyřikrát do týdne mi na matku od dětí přijde dost
.