Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky. Mam takovy problem. Uz asi 5 dni mam vyrazky na prave strane bricha vedle pupku. Prvne me to dost svedilo. Zaroven me to svedilo i v trisle na prave strane ted to uz nesvedi. Nekdy mam pocit jak kdyby me to palelo, skubalo, a bolelo zaroven ale jinak mi to uz doerla nic nedela. V pravem trisle mam i zvecenou uzlinu kdyz si na ni sahnu boli a vyrazky se mi udelali i dole jak kdyz se holite a nekdy vyskacou vyrazky. Ty me taky boli pri doteku a take bocni strana stehna. Uz jsem nanervy co to muze byt. Nestalo se vam to nahodou? snad pasovy opar nebo neco jineho???
Pásový opar jsou takové malé puchýře, vodnaté a je to shluk několika puchýřů vedle sebe, na dotek bolestivé, svědí. Jestli máš doma tekutý pudr, tak jím to namaž. A zajdi si k doktoru.
Jinak ty uzliny. Pokud to je pásový opar, tak to nebudou uzliny, ale ten opar. Větší část se ho skrývá pod kůží.
Ahoj,
pasovy opar je hodne oparu vedle sebe. Puchyrky. Zdurele uzliny z toho byt klidne muzou. Ja mam ted opar na puse a zaroven citim uzlinu pod celisti.
Dojdi k doktorovi.
Uzliny můžou být i k obyčejnému oparu i jakékoli jiné kožní infekci. Ale určo by to měl vidět doktor.