Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
340
18.9.14 12:15

S tou sedačkou to vyznělo fakt otřesně.
Myslím si, že se měli starat dřív než po porodu jak vybavit byt. Jsou holt lidi, co všechn řeší až na poslední chvíli. Vypadají oba kultivovaně, ale asi se v nich nezapře to, že očekávají, že jim ostatní budou financovat jejich živobytí.
Rozhodně bych něchtěla mí takového sousedy a bát se, kdy mi dlažební kostka přilítne do bytu. Když už tak všichni v tom baráku by měli být stejnou ochranu.

Teď je to takový boom, že to běží v televizi. Za rok udělají krátkou reportáž na oživení, jak se mají paterčata ve 2 letech a svět na ně zase zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
18.9.14 12:20
@jája428 píše:
@BAZÁREK ANGIE nevím jak ty, ale já dětem kupuju jen to, na co mám peníze i prostor. stejně tak nepojedu na dovolenou do karibiku, když na to nebudu mít, jn proto, že ostatní tam jezdí ;)

Tak na to asi evidentně měli, když mu to koupili :D. A jestli na to ušetřili, dala jim na to babička, tetička, nebo to měli z peněz z práce vyšetřovat nebudu - takovou hloupost! Tam bude peněz nedostatek celý život, hlavně že je tam láska :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
18.9.14 12:24

Někdo tu psal, že se toho měla ujmout Sommerová, s tím souhlasím. Tohle je tak nešťastně natočený, že by jeden brečel.
Mohli tam zmínit, proč nemají žádný vlastní nábytek, proč tatínek, proč…
Z druhé strany, do budoucna: chápu, že v té rodině bez sponzorů a nějaké pomoci zvenčí nebudou peníze vůbec na nic. Nejen na potřeby pro ty děti, ale ani na to, aby si vyměnili ošoupanej gauč, koupili pěkný boty nebo novou televizi, nebo nový kolo tomu nejstaršímu. Teď fňukat nad starým gaučem je divný, v podstatě mohli být zařízeni tím základním už z minulosti, ale v budoucnosti by asi nebylo od věci, kdyby sponzoři mírně pomohli i s věcmi pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
18.9.14 12:28
@jája428 píše:
@BAZÁREK ANGIE nevím jak ty, ale já dětem kupuju jen to, na co mám peníze i prostor. stejně tak nepojedu na dovolenou do karibiku, když na to nebudu mít, jn proto, že ostatní tam jezdí ;)

No jo, jenže to předpokládá, že si pořídíš tolik dětí, které jsi schopná aspoň elementárně zabezpečit.
To, co se stalo jim, je prostě hříčka přírody a pokud se k tomu rozumně a aktivně postaví, zasloužili by pomoc.
Když si představím, že místo mého čtvrtého mrněte, co mi spí v postýlce, by se mi jich narodilo pět, a měla jsem najednou osm dětí místo čtyřech - asi bychom si už nekoupili ani párátka.
Rodina v této situaci opravdu potřebuje pomoc. To, jak nešťastně to režisérka, a možná i oni sami uchopili, je průšvih a všem to spíš uškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
18.9.14 12:36

Ach jo. Sedačka a Nintendo. Rasistické výhružky, posílání dětí do plynu, stovky nenávistných e-mailů firmě, která rodině darovala kočárky apod., asi tak nikoho nešokují, jako to, že rodina se plácne přes kapsu a koupí dítěti PC hru. Myslela jsem, že se tu bude rozebírat spíš to, že (jak uvedla pracovnice MPSV) sociálka mamince řekla, že pokud si nedovybaví byt, tak že buď jí domů z porodnice nepustí, nebo dají děti do kojeňáku. Výborná zpráva pro maminku, která kojí pět dětí a neměla by se stresovat. Ale ne, tady je hrozně důležité, jak to, že si dovolujou chtít peníze na sedačku od sponzorů, když mohli dítěti koupit Nintendo :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
18.9.14 12:44

Nějak nestíhám přečíst všechny komentáře a možná to tu už padlo. Nemají problém s nábytkem, protože předešlý byt byl hodně malý? Neměli nějaké 1+1 nebo něco takového? Pak i kdyby část nábytku byla jejich a ne pronajímatele, tak tím velký byt zařídit nedokáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
18.9.14 12:59

Problém vidím v tom, že když už má někdo holou řiť a nutně potřebuje nábytek, tak prostě sedne k annonci a nebo netu (ke kterýmu mají evidentně přístup) a hledá něco pěknýho za odvoz. Nebudu tu řešit už to, že to měli udělat dřív a ne teatrálně pár dní před příchodem dětí z nemocnice. Ale oni ne. Oni jdou dělat chudáky do obchodu s nábytkem a naříkat, že není sponzor a jak jsou zklamaní, že není sponzor, kterej by jim to zaplatil. Cožpak některé z vás nechápete tu absurditu???

Často se někdo zbavuje celkem pěknýho nábytku jen za odvoz. My to taky tak udělali a několikrát. Skříně, sedačky, který jsme měnili za hezčí a lepší. Ale vždy bylo to staré ještě použitelné a celkem pěkné a vždy si to někdo ze známých (nebo známý známých) rád odvezl zadarmo. A toto nebyli žádní žebráci. Ale tito ne, mají holou řiť, ale chtějí nové a hledají sponzora a jsou nafrnění, že se zatím nikdo nenabídl. To je ta absurdita!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
18.9.14 13:03

Podle fotek na webu vypadá, že to se sedačkou dopadlo dobře a sponzor se našel :mrgreen: pokud to tedy je foceno u nich doma
Jinak si myslím, že sociálku zajímaly jen věci pro děti, bez sedačky v obyváku se dá plnohodnotně starat o děti. Po tomto díle se mi teda dokument moc nelíbí, podpořit rodinu ano, ale ne ve všem :think: o něco se taky musí postarat sami, pak to neustálé probírání rasové nesnášenlivosti :roll:
Tak snad to příští díly napraví a bude to víc o dětech a péči o ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
18.9.14 13:04
@Pinkie píše:
Problém vidím v tom, že když už má někdo holou řiť a nutně potřebuje nábytek, tak prostě sedne k annonci a nebo netu (ke kterýmu mají evidentně přístup) a hledá něco pěknýho za odvoz. Nebudu tu řešit už to, že to měli udělat dřív a ne teatrálně pár dní před příchodem dětí z nemocnice. Ale oni ne. Oni jdou dělat chudáky do obchodu s nábytkem a naříkat, že není sponzor a jak jsou zklamaní, že není sponzor, kterej by jim to zaplatil. Cožpak některé z vás nechápete tu absurditu???Často se někdo zbavuje celkem pěknýho nábytku jen za odvoz. My to taky tak udělali a několikrát. Skříně, sedačky, který jsme měnili za hezčí a lepší. Ale vždy bylo to staré ještě použitelné a celkem pěkné a vždy si to někdo ze známých (nebo známý známých) rád odvezl zadarmo. A toto nebyli žádní žebráci. Ale tito ne, mají holou řiť, ale chtějí nové a hledají sponzora a jsou nafrnění, že se zatím nikdo nenabídl. To je ta absurdita!

Popravdě, mně to žíly netrhá. Horší mi přijdou ty anonymy, co jim lidé psali. A paní mi nepřipadala „nafrněná“.

Třeba jim nikdo neřekl o stránce www.nevyhazujto.cz :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
18.9.14 13:12

@Rolin Jo, to je fajn.

Já tady na ně neplivu síru, já jim fakt fandím, ale po tom včerejšku mám z toho rozporuplný pocity. Věřila jsem, že budou dojatí a nesmírně šťastný z té solidarity, co jim lidi naposílali. Ale to, co včera řekli o tom sponzoringu sedačky, to mě utvrdilo v tom, že to berou jako naši povinnost jim pomoci. To mě prostě mrzí a mám blbej pocit, že jsem se v nich hrozně zklamala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
18.9.14 13:19

@Pinkie No tak ten dokument má několik dílů, nemůžou je všechny proplakat dojetím. Kromě toho jsou to taky jenom lidi… Vyhrát 100 melounů ve Sportce, tak jim klidně koupím barák :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.9.14 13:20

A všimli jste si, jak se paní nenápadně v tom obchodě s nábytkem zmínila, že třeba se jednou dočká toho domečku? :lol: S pracovním nasazením jejího partnera asi těžko.
Nedávno, jak měli paterčata rok, o nich vyšlo dost článků. A psalo se tam, že jejich táta je dlouhodobě na neschopence, že má nemocný záda, jak ty děti nosil. :lol: Musel ale mít zajímavý vycházky, protože tady se objevil ve Snídani s Novou, támhle na setkání vícerčat. To by mě zajímalo, jak to za šest hodin stihli. :lol:

Jinak mě taky zarazilo, jak si na všechno stěžovali. Tahle pečovatelka se jí nelíbila, další se zase nelíbila její matce, třetí neuměla držet dítě,… :roll:
A jak tam mluvil ten soused. Že jim všichni okolo pracovali na bytě a on tam nedělal nic. To jim taky na sympatiích asi moc nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.9.14 13:21
@paduska píše:
S tou sedačkou to vyznělo fakt otřesně.
Myslím si, že se měli starat dřív než po porodu jak vybavit byt. Jsou holt lidi, co všechn řeší až na poslední chvíli. Vypadají oba kultivovaně, ale asi se v nich nezapře to, že očekávají, že jim ostatní budou financovat jejich živobytí.
Rozhodně bych něchtěla mí takového sousedy a bát se, kdy mi dlažební kostka přilítne do bytu. Když už tak všichni v tom baráku by měli být stejnou ochranu.Teď je to takový boom, že to běží v televizi. Za rok udělají krátkou reportáž na oživení, jak se mají paterčata ve 2 letech a svět na ně zase zapomene.

Ale vidělas, jak se na ni při tom koukal ten chlap, když o tom mluvila? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
18.9.14 13:24

@PetraJ Bylo to obráceně, na operaci se zády byla maminka, táta byl (je?) na ošetřovačce… Takhle holt vznikají ty fámy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.9.14 13:27
@Virginia píše:
Někdo tu psal, že se toho měla ujmout Sommerová, s tím souhlasím. Tohle je tak nešťastně natočený, že by jeden brečel.
Mohli tam zmínit, proč nemají žádný vlastní nábytek, proč tatínek, proč…
Z druhé strany, do budoucna: chápu, že v té rodině bez sponzorů a nějaké pomoci zvenčí nebudou peníze vůbec na nic. Nejen na potřeby pro ty děti, ale ani na to, aby si vyměnili ošoupanej gauč, koupili pěkný boty nebo novou televizi, nebo nový kolo tomu nejstaršímu. Teď fňukat nad starým gaučem je divný, v podstatě mohli být zařízeni tím základním už z minulosti, ale v budoucnosti by asi nebylo od věci, kdyby sponzoři mírně pomohli i s věcmi pro rodinu.

Tak třeba měli pronajatej zařízenej byt před tím… :think: My když se nám narodil starší prcek, jsme neměli vůbec žádnej nábytek, bydleli jsme na kolejích, tam to bylo zařízený, pak jsme se stěhovali do většího bytu, ale zase zařízenýho, tam jsme si koupili postel pro nás (než došla, trvalo to asi měsíc nebo jak dlouho, do té doby jsme spali na matracích na zemi), další stěhování už s mladším miminem… Zase jsme stěhovali jen postýlky dětí, naši postel a dva stoly se židlema. Nic jinýho jsme neměli. Nikdo to nikdy neřešil. Gauč jsme si koupili asi po půl roce bydlení tady (prostě až jsme našetřili), obývák jsme dozařídili až po roce a půl… :nevim:

Nábytek dětem jsme kupovali taky až po nastěhování sem (kdy dětem byl rok a tři).

Pokud vím, oni před tím žili v 1+1… Jak mohli vůbec shánět postýlky s předstihem, když je neměli ani kam dát? 8o To samý kočáry… Kam by to nacpali? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí