Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kate02 Hele, nejdřív čti pořádně a nepiš blbiny.
Však jsme tu psali, že kočáry, postýlky nikdo neřeší.
Ale to, že je ona x měsíců v nemocnici a on měl čas něco (minimálně za odvoz) poshánět, to je bez debat (mluvíme o běžném nábytku). A ne čekat pořád na sponzory a mít vše „brand new“ když mají holou řiť.
Když tak nad tím přemýšlím, stejně je divný, že ten nábytek měli nový (soudím tak podle krabic a papírů, bylo to všechno nově zabalený, montoval to), pořídila bych fakt raději starší věci a nevyhazovala peníze, který můžu využít na potřeby dětí. A že jich bude! ![]()
Mají svůj odkaz na facebooku a svůj web na ČT. Jsou tam zajímavé věci. Vysílá se každou středu ČT1 21:30 a pak jsou ještě dvě reprízy v noci a ráno. A taky na tom webu se na to dá podívat na Ivysílání.
@Pinkie píše:
@kate02 Hele, nejdřív čti pořádně a nepiš blbiny.Však jsme tu psali, že kočáry, postýlky nikdo neřeší.
Ale to, že je ona x měsíců v nemocnici a on měl čas něco (minimálně za odvoz) poshánět, to je bez debat (mluvíme o běžném nábytku). A ne čekat pořád na sponzory a mít vše „brand new“ když mají holou řiť.Když tak nad tím přemýšlím, stejně je divný, že ten nábytek měli nový (soudím tak podle krabic a papírů, bylo to všechno nově zabalený, montoval to), pořídila bych fakt raději starší věci a nevyhazovala peníze, který můžu využít na potřeby dětí. A že jich bude!
No vyčítá se jim, že si nic nezařídili sami a „čekali“… Tak vysvětluju, proč mohli čekat, protože mohli postýlky poshánět sami postupně, jenže je prostě v tu dobu neměli kam dát, že jo… ![]()
To je to stejný, jak všichni vytáhli rodinu se čtyřčatama, že oni nic nedostali… Ale to, že v jednom rozhovoru s něma bylo napsaný, že prodali rodinnej barák, nastěhovali se místo toho do pidibytu a chlap zůstal doma a staral se s matkou o děti, protože jim nevyhovovaly ty pečovatelky, co jim nabízel stát, to nikdo neřeší…
Ale když něco podobnýho udělá rodina s paterčatama, jsou oni ti špatní… Zajímavý…
A přemýšlím, kde je rozdíl… Bohužel vidím jenom jeden… ![]()
@kate02 píše:
No vyčítá se jim, že si nic nezařídili sami a „čekali“… Tak vysvětluju, proč mohli čekat, protože mohli postýlky poshánět sami postupně, jenže je prostě v tu dobu neměli kam dát, že jo…To je to stejný, jak všichni vytáhli rodinu se čtyřčatama, že oni nic nedostali… Ale to, že v jednom rozhovoru s něma bylo napsaný, že prodali rodinnej barák, nastěhovali se místo toho do pidibytu a chlap zůstal doma a staral se s matkou o děti, protože jim nevyhovovaly ty pečovatelky, co jim nabízel stát, to nikdo neřeší…
Ale když něco podobnýho udělá rodina s paterčatama, jsou oni ti špatní… Zajímavý…
A přemýšlím, kde je rozdíl… Bohužel vidím jenom jeden…
Ale no tak, neviděla bych to tak černě.
![]()
Mně prostě to, jak se chovají a co říkají, přijde v jejich situaci celkem normální…
Chtěla bych vidět člověka, kterej bude hýřit optimismem a nadšením ve chvíli, kdy ví, že sice mu lidi pomohli teď, ale že bude jenom hůř (a to dojde každýmu normálnímu člověku)
![]()
Můžou být vděční sebevíc, ale stejně v nich bude hlodat to, že neví „jak to bude dál“… ![]()
Jediný, co mi na tom nesedlo je to, že pořád vyzvihuje to, že má „konečně tu holčičku“…
Že ze mě toho dejchá to, že ji prostě upřednostňuje… ![]()
Popravdě si myslím, že paterčata by zvládl bez pomoci kohokoliv z venku jen málokdo z nás… ![]()
A pro mě osobně by bylo nejhorší to vědomí, že i když se rozkrájím na kostičky, nemám šanci to sama zvládnout… ![]()
@kate02 Nezvládl, pomoc je určitě potřeba, to tu nikdo nezpochybňuje, ale upřímně, ta rodina věděla, do čeho jde. Chtěli si nechat pět dětí, mají je. Museli vědět, jak to bude náročné, především finančně. Bylo to jejich rozhodnutí.
@Manticora píše:
@kate02 Nezvládl, pomoc je určitě potřeba, to tu nikdo nezpochybňuje, ale upřímně, ta rodina věděla, do čeho jde. Chtěli si nechat pět dětí, mají je. Museli vědět, jak to bude náročné, především finančně. Bylo to jejich rozhodnutí.
Takže jsme zas u toho, že ona měla po porodu udělat en ten týky? Nebo říct „nechám si jen holčičku, kluky dejte k adopci“?
Už to, že se jich všech 5 narodilo zdravých je (podle mě) něco neuvěřitelnýho a hlavně teda úžasnýho…
Je to něco, co jen tak nenaplánuješ…
Ahoj holky, já se na dokument fakt těšila… Ráda pořady tohoto typu sleduju, jako třeba čtyři v tom atd… Ale musím napsat, že mě to zklamalo. Ani ne ta rodina, maminka Saša je mi opravdu moc sympatická, strašně jim fandím… A chápu, že když má šest dětí, že je šťastná, že má alespoň tu jednu holčičku
, i když souhlasím, že by to stačilo říct jednou…
. Co mě fakt vadí, že se tam pořád řeší ta rasová nesnášenlivost… Vadilo mi to v prvním díle, ale chápu to, musel to být pro všechny šok.. Ale že to zase budou cpát i do druhého dílu…
. Myslím, že je to špatně natočný, že by tam spousta lidí zajímalo i něco jiného.. a že jim ve finále většina lidí fandí
, ale místo aby dokument pomohl, tak jim spíš škodí… A soused teda z mého pohledu frajer, nemám pocit, že by to myslel zle… prostě se bojí o svoje děti.., aby se jim něco nestalo… Svým způsobem není ohrožena jen rodina paterčat, ale i sousedé… A já kdybych se takle někam nastěhovala, tak objedu sousedy, seznámím se atd… Je jasný, že i pro ně to svým způsobem bude zátěž, poslouchat jedno řvoucí miminko je lecky náročné, natož pět…
! Tohle měli třeba ukázat… jak se snaží, jak je to těžký, neee že nemají na pohovku za 40tis..
!
@kate02 píše:
No vyčítá se jim, že si nic nezařídili sami a „čekali“… Tak vysvětluju, proč mohli čekat, protože mohli postýlky poshánět sami postupně, jenže je prostě v tu dobu neměli kam dát, že jo…To je to stejný, jak všichni vytáhli rodinu se čtyřčatama, že oni nic nedostali… Ale to, že v jednom rozhovoru s něma bylo napsaný, že prodali rodinnej barák, nastěhovali se místo toho do pidibytu a chlap zůstal doma a staral se s matkou o děti, protože jim nevyhovovaly ty pečovatelky, co jim nabízel stát, to nikdo neřeší…
A přemýšlím, kde je rozdíl… Bohužel vidím jenom jeden…
Jsem téhož názoru, rozdíl je bohužel jen jeden. Ostatně pracovnice MPSV to v dokumentu řekla zcela otevřeně…
@kate02 píše:
Takže jsme zas u toho, že ona měla po porodu udělat en ten týky? Nebo říct „nechám si jen holčičku, kluky dejte k adopci“?Už to, že se jich všech 5 narodilo zdravých je (podle mě) něco neuvěřitelnýho a hlavně teda úžasnýho…
Je to něco, co jen tak nenaplánuješ…
To určitě nebylo tak myšlený. Spíš má člověk pocit, že od tý doby, co se rozhodli pro paterčata, to hodili na ostatní a natahují packy, jako by to bylo samozřejmý. Město by jim mělo pomoct, to ano a jsem pro to všemi deseti, ale nelíbí se mi, jak k tomu přistupují oni. Jako k samozřejmosti. A to naštvání nad tou sedačkou to jen potvrzuje. Neviděla jsem, že by se o něco přičinili sami. O to jde. ![]()
Často jsou v dokumentech obecně věci vytržené z kontextu a potom vyzní úplně jinak, než dotyčný myslel. Takže těžko soudit. Vždy je nějaký cíl, co se má dokumentem sdělit, kam se ubírají otázky, jak jsou položený, aby se na ně odpovídalo tak, jak je potřeba.
Nevím, zda maminka dostala nabídku na redukci dětí v době do 12-týdne, jak se to běžně nabízí i u trojčat. Někdo tady psal o redukci dětí-aby je zvládli. Nikdy není redukce v tom, aby po porodu dala některé k adopci. Počty dětí se redukují pro snížení rizika postižení dětí-ať už z důvodu předčasného porodu, či riziku nevyživování všech dětí tak jak je v děloze potřeba. Pokud matka tuto šanci dostala, tak rozhodnutí je hrozně těžké a plně respektuji každého v jeho názoru. Pracovala jsem na dětské neurologii, tak jsem přišla do styku s dětmi, které měly komplikace tím, že byly z dvojčat. I u trojčat, tam bylo postižení větší. Proto já sama bych se rozhodla pro redukci-ale jen tím, že do „problému“ víc vidím a měla bych obrovský strach o zdraví dětí. Ale chápu, že můj osobní názor je hodně ovlivněn zkušenostmi. A vítězil by rozum nad citem.
Na druhou stranu výčitky, že rodina předem neměla připravené postýlky a věci-při tak vysokém riziku, kterým paterčata jsou, bych před odchodem do porodnice také nic moc nehrotila. Uvědomte si, který týden těhotenství to byl, když Saša byla hospitalizovaná. V tu dobu většina matek také nemá moc věcí nachystaných. A tím že věděla, že po porodu budou děti dlouho v porodnici, tak je čas na nachystání výbavičky.