Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1283
19.9.14 12:00

@Virginia presne tak…pomoc anonymni. To by taky totiz mohlo dopadnout tak, ze pri kazdem predani daru by se spokojena rodinka musela nafotit do nekolika magazinu, poskytnout par pratelskych rozhovoru a to by normalnimu cloveku podle me po case brzo lezlo krkem i usima. Sama si nedokazu predstavit, ze bych se mi misto vytouzeneho jednoho ditete narodilo pet najednou, pak ten medialni kolotoc, v byte pecovatelky (ktere by pak o me zarucene vynasely osobni info), soukromi veskere zadne, partnersky zivot v kyblu, kulturni zivot v haji, cestovani, atd..(ackoliv uznavam, ze maminka patercat ma treba jine priority, tesi se z tolika deti, takze ji napriklad nebude mrzet, ze neuvidi Eiffelovku, me by to mrzelo :P ale i ten domek se zahradou by si zaslouzila nez sousedy, kteri je v dome nechteji a kde muzou, tam je pomluvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
19.9.14 12:47

Zatím jsem nečetla celou diskuzi, mrknu večer, ale s poslední stránkou naprosto souhlasím. Nedovedu si představit že se někde v Evropě narodí ženě 5 dětí naráz a nechytily by se toho velké firmy. Dokonce si troufnu říct, že ani v ČR, kdyby žena byla jiného etnika. A to opravdu toto etnikum nemám nijak v lásce, mám minimum dobrých zkušeností. Ale Saša na to jak je mladá mi přijde jako dobrá matka, je vidět jak všechny děti miluje, je taková sebejistá v roli matky. No a miminka jsou prostě nádherná. Tatínek mi taky přijde jako hodný člověk.
Nad myšlnekami jaké to musí být hlavně po finanční stránce, ale i jinak mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. A stejně jim lidi budou závidět každou korunu, což mi přijde úplně postavené na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.9.14 12:50

Strašně blbý na tom je to, že si ty děti vůbec nemůže užít… lítá kolem nich, aby všechny všechno měli, do toho cizí lidi doma - v tom kolotoči se pomazlí a zastaví se jen tak minimálně… takhle zdravá paterčata jsou fakt zázrak… Já mám jen dvě a strašně ráda je pozoruju, jak si hrají, komuniují, jak spinkají, ale mít 5+1 starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.9.14 12:51

@Martinabr Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
19.9.14 12:55

@avm3 Jsem mrtvá s jednou čiperkou a někdy ji nejradši pozoruju když spí :). Fakt to se nedá ani představit, 5 stejně starých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.9.14 13:00

@Martinabr Co já mám fotek, jak spinkají… jsou to andílci. A právě si myslím, že takovou klidnou chvilku ona nemá… ale časem taky snad přespí noc a tak. Ale zase ta celoživotní starost o finance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.9.14 13:53
@avm3 píše:
@Martinabr Co já mám fotek, jak spinkají… jsou to andílci. A právě si myslím, že takovou klidnou chvilku ona nemá… ale časem taky snad přespí noc a tak. Ale zase ta celoživotní starost o finance…

Si vždycky vzpomenu na Přátele: „Člověk si musí užívat, že spí, protože ví, že se zase probudí.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
19.9.14 21:48
@KlaraBoch píše:
@Virginia presne tak…pomoc anonymni. To by taky totiz mohlo dopadnout tak, ze pri kazdem predani daru by se spokojena rodinka musela nafotit do nekolika magazinu, poskytnout par pratelskych rozhovoru a to by normalnimu cloveku podle me po case brzo lezlo krkem i usima. Sama si nedokazu predstavit, ze bych se mi misto vytouzeneho jednoho ditete narodilo pet najednou, pak ten medialni kolotoc, v byte pecovatelky (ktere by pak o me zarucene vynasely osobni info), soukromi veskere zadne, partnersky zivot v kyblu, kulturni zivot v haji, cestovani, atd..(ackoliv uznavam, ze maminka patercat ma treba jine priority, tesi se z tolika deti, takze ji napriklad nebude mrzet, ze neuvidi Eiffelovku, me by to mrzelo :P ale i ten domek se zahradou by si zaslouzila nez sousedy, kteri je v dome nechteji a kde muzou, tam je pomluvi…

Já moc nechápu, proč dávají takový prachy za byt. S tolika dětma bez zahrady, domu, ze kterýho můžu hned vyjet s kočárem, anebo prostě vystrčit děcka jen tak spát a nemuset s nima nikde chodit.
Ulevilo by se jim tak stonásobně, kdyby měli domek, zahradu, pískoviště, kus toho oplotit pro děti a měla by půlku starostí.
Vím, jaký je to rozdíl, mít děti v bytě a v domě se zahradou. Natož s pěti dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.9.14 04:58
@Virginia píše:
Já moc nechápu, proč dávají takový prachy za byt. S tolika dětma bez zahrady, domu, ze kterýho můžu hned vyjet s kočárem, anebo prostě vystrčit děcka jen tak spát a nemuset s nima nikde chodit.
Ulevilo by se jim tak stonásobně, kdyby měli domek, zahradu, pískoviště, kus toho oplotit pro děti a měla by půlku starostí.
Vím, jaký je to rozdíl, mít děti v bytě a v domě se zahradou. Natož s pěti dětmi.

Jenže co jim zbývá jinýho? :think: na ten byt aspoň dostanou příspěvek na bydlení… :nevim: (u kterýho je teda jedno, jestli mají děti dvě, nebo, ale aspoň něco… :nevim: )

Barák, pokud by ho měli nějak sehnat sami, je nad jejich možnosti si myslím… Jim totiž víc jak půlku nájmu dělaji zálohy na energie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.9.14 05:45

@Virginia Ty to opravdu nechápeš? Kde by na domek vzali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
20.9.14 07:28

Holky, nevim zda jste to sem uz nepsaly a me u toho druheho dilu zarazily postylky, ve kterych deti budou spat, vzdyt to jsou klasicky cestovni postylky..v tom dite muze bezne kazdy den spat?? Ja myslela, ze to nici zada bez rostu pod madraci.. :nevim: jsem se divila, ze jim to socialka dovolila.. :think: ale treba se pletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
20.9.14 08:19

@snee tak jeste aby socialka povolovala, jestli ma dite spat v nejake znackove posteli, v cestovni postylce, nebo rovnou bezpodminecne v postylce vyrobene na miru..to uz by byl uplny vrchol a rovnou by mohli urcovat barvu ponozek a znacku plen :roll:
pri pohledu na ty cestovni jsem si zrovna vzpomela na jednu z mistnich diskusi, kde se to resilo, ze pry to neni dobre pro trvale spani deti, ale nasly se i nazory opacne. To snad zalezi na kazdem a na jeho financnich moznostech predevsim. Nevim, nevim, jak by treba moje rodina mela krome vseho ostatniho jeste kupovat pet super kvalitnich postylek najednou a jiste nejsme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.14 09:03
@Virginia píše:
Vím, jaký je to rozdíl, mít děti v bytě a v domě se zahradou. Natož s pěti dětmi.

Proč, protože jim nikdo hypošku nedá a našetřit na barák, to se fakt nedá. Kdo má několik milionů pod matrací, že. A co se týče sousedů by si moc nepomohla. Na blbý sousedy narazíš všude. Mně stačí se rozhlídnout u rodičů na vesnici a z některých mi tam vstávají vlasy na hlavě a nechtěla bych tam bydlet ani omylem.
Mít pět dětí najednou si nedovedu vůbec představit. Já jsem někdy zralá na psychyatrii ze dvou. A sponzoři ti se do toho teď moc nepoženou. A ani se jím nedivím. Místo reklamy dostanou haldu nenávisti a závisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.14 09:15

Tak ja si vzpominam na ta vicercata-uz nevim, kolik jich bylo-jak si na nich firmy udelaly reklamu a slibene nedostali. Neco samozrejme ano, ale hodne veci ne. Takze tak jednoduchy to neni, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.14 09:27

Tady jde hlavně o to, že když jim něco daj, tak jim to ostatní lidi dají pěkně sežrat a zase jim budou chodit nenávistný dopisy a o to ty firmy nestojí. A dělat to anonymně se jim zase nevyplatí, každá ta firma z toho chce něco mít, že jo.
A není pravda, že by žádný sponzory neměli, mají, ale nevytrubují to na každým rohu.
Ty sousedy taky celkem chápu. Mají strach o děti, protože když jim někdo bude chtít hodit zápalnou láhev do okna, tak se může splést a hodit to někomu jinýmu. Navíc, když dojde k výbuchu, tak to většinou odnese celej barák. Spíš nechápu tu radnici, že jim dali přízemní byt. Sousedi mají prostě strach. Navíc oni jsou slušná rodina, ale u Romů rodinu netvoří jenom máma, táta a děti, ale celý široký příbuzenstvo. A to zase tak bezproblémový nebude. Třeba ta její matka, tu bych fakt chtěla jako tchýni. Nechápu, že na kamery toho zeťáka tak pomlouvá. Je to slušnej chlap, co se fakt snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí