Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
919
20.9.14 09:31

Já přízemní byt chápu. Ono vynášet pět dětí do třetího patra by asi nebylo únosný

@MarketaJ píše:
Tady jde hlavně o to, že když jim něco daj, tak jim to ostatní lidi dají pěkně sežrat a zase jim budou chodit nenávistný dopisy a o to ty firmy nestojí. A dělat to anonymně se jim zase nevyplatí, každá ta firma z toho chce něco mít, že jo.
A není pravda, že by žádný sponzory neměli, mají, ale nevytrubují to na každým rohu.
Ty sousedy taky celkem chápu. Mají strach o děti, protože když jim někdo bude chtít hodit zápalnou láhev do okna, tak se může splést a hodit to někomu jinýmu. Navíc, když dojde k výbuchu, tak to většinou odnese celej barák. Spíš nechápu tu radnici, že jim dali přízemní byt. Sousedi mají prostě strach. Navíc oni jsou slušná rodina, ale u Romů rodinu netvoří jenom máma, táta a děti, ale celý široký příbuzenstvo. A to zase tak bezproblémový nebude. Třeba ta její matka, tu bych fakt chtěla jako tchýni. Nechápu, že na kamery toho zeťáka tak pomlouvá. Je to slušnej chlap, co se fakt snaží.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
20.9.14 09:32

@MarketaJ Tak přízemní byt dostali zřejmě kvůli kočárkům, nedokážu si představit tahat to někam do patra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.14 09:43
@vokishka píše:
@MarketaJ Tak přízemní byt dostali zřejmě kvůli kočárkům, nedokážu si představit tahat to někam do patra.

Je fakt, že výtah, do kterýho by se nacpal trojčecí kočár, aniž by se ty korby musely sundavat a skládat podovozek, je asi scifi. My teda máme výtahy dva. Jeden malej a druhej nákladní. Do toho nákladního by to asi nějak šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
20.9.14 09:50

@MarketaJ Tak podle toho, co jsem viděla, oni to stejně musí skládat, protože se nevejdou do dveří. ALe v tom baráku snad ani výtah není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.9.14 10:04
@vokishka píše:
@MarketaJ Tak podle toho, co jsem viděla, oni to stejně musí skládat, protože se nevejdou do dveří. ALe v tom baráku snad ani výtah není.

A nechávat si kočár na chodbě je sebevražda. Sousedi si takhle nechávali a někdo jim ho ukrad a za pár týdnu i druhejm. A to ho měli přidělanej k zábradlí zámkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.9.14 10:35
@snee píše:
Holky, nevim zda jste to sem uz nepsaly a me u toho druheho dilu zarazily postylky, ve kterych deti budou spat, vzdyt to jsou klasicky cestovni postylky..v tom dite muze bezne kazdy den spat?? Ja myslela, ze to nici zada bez rostu pod madraci.. :nevim: jsem se divila, ze jim to socialka dovolila.. :think: ale treba se pletu…

A jaká myslíš, že by tady byla mela, kdyby řekli „tyhle postýlky nechcem, chcem dřevěný, kvalitní“ :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.9.14 12:39

Tak mě je sympatický Tonda, je skromný, rodiče sašy jsou prostě romové, je to na nich vidět i to IQ. to nemyslím špatně, ale je to tak. Ale ona mi tedy přijde strašně nafoukaná, ale strašně. Ale bude to asi výchovou, když ji vtloukali do hlavy, že je princezna a vdá se za bohatého muže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já tu nenávist vůči nim nechápu, nicméně po posledním díle, si to bohužel bude muset vyžrat. Nafoukaná nána, co ji není nic dobré. Místo aby byla ráda, že ji stát-město pomáhá, na všem se ji něco nelíbí. Nevděk světem vládne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
20.9.14 13:51
@Pinkie píše:
Tak to POZOR, je velkej rozdíl říct, o sedačce, že je super (což píšete vy) a říct nad sedačkou, že si žádnou vzít nemůžu, protože se nenašel žádnej sponzor. A říct to hodně kysele.
Za chvíli budou naříkat, že starej nemá na trenky, že nemají sponzora. Kde to jsme? :roll:
EDIT: Tohle nebylo „blbě“ sestříhaný, to tak řekli. Já v té její větě vidím obrovský význam proto, že je z ní patrné, že lidi mají podporovat nejen její děti (což je v pořádku, i když starej se mohl taky na můj vkus víc činit, ale dejme tomu, to je otázka názoru), ale HLAVNĚ, je z toho patrné, že očekávají, že lidi se postarají o ní a jejího muže. Že jim lidi zaplatí bezva život. Sedačku, televizi, a satelit by nebyl?To je to, co mě včera vyděsilo. Pak jsem to před spaním tlumočila svému (díky zkušenostem) rasistickému muži a on mi jen řekl, ať nejsem naivní, co taky čekat od…, že to věděl od začátku. A to mě mrzí, ale asi má pravdu.

naprostej souhlas. Život mi naučil, že člověk musí být hodně opatrnej s milodarama, protože pak si člověk na to rychle zvykne a přijde mu strašně nespravedlivé, jak to že už se kohoutek s příjmem „dotací“ utnul. Otázkou je, jestli dokáže všechny děti mít doma do dospělosti nebo časem některé nakonec uloží do dětského domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.9.14 14:09

Tak jsem se dneska koukla na druhý díl dokumentu a musím říct, že jsem byla pěkně zklamaná. Vlastně všechny ty moje dojmy vystihla Pinkie na šesté straně.

Nechápu ošetřovatelky, které pomalu ani neumí přebalit nebo vzít do ruky dítě 8o. To, že by dělala ošetřovatelku maminka, by bylo to nejlepší možné řešení.

Pozastavila jsem se nad výběrem sedačky 8o 8o

Co jsem moc nepochopila, je ten nový byt. Takový dar nedar s 14tis nájemného 8o To jim nemohli dát něco na okraji města, levnějšího, i pro ty děti vhodnějšího? Stejně tak nechápu, proč kupovali všechno nové zařízení, to neměli nějaké ze starého bytu? Postel pro malého? Na čem spal doteď?
Ale docela mě překvapilo, že měli zakázáno si děti odvézt domů, dokud nebudou mít dodělaný byt. Zas na druhou stranu nechápu, do čeho by ty děti chtěli vzít, do rozbordeleného bytu? Proč mu to trvalo tak dlouho? :nevim:
Nevím no. Zatím dojmy hodně rozpačité. Jdu vás dočíst :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
20.9.14 14:22

@jája428 no to je mi jasný, že to nemůžou platit sami :mrgreen: Jistě mají nárok na x sociálních dávek, ale o to nejde. Přijde mi to jako takovej dar nedar. Podle toho, co tam mluvila ta sousedka, že ty byty jsou fakt drahý, tak mi přijde taková lokalita pro ně zbytečná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
20.9.14 14:24
@jája428 píše:
@madi on bude asi hodnej, ale trosku trouba, takovj chlap na prd, co nevymeni ani žárovku. takový mám z nej pocit. takže nedokazal smontovat skrinky, nic :nevim:

no, já jsem kvetla u toho, jak tam montoval ty skříňky :mrgreen: :mrgreen: by mě zajímalo, jak dlouho mu to trvalo.
Nevím, co na tom bytě tak dlouho dělal, když ho dostali už ve finálním stavu a nakonec v dětským pokoji byly jenom postýlky, přebalovák, sedačky, kočárky, ani ťuk navíc. Nevím no. Mít v porodnici ženu s pěti dětma, tak bych očekávala větší nasazení v dodělání bytu… a né bude to trvat ještě tak 14 dní :cert: To bych ho snad zabila :mrgreen:
Ale souhlasím, že není zlej, prostě takovej moula :lol:
Dostala mě ta love story zezačátku, jak od tchýně i facku dostal… a ve třetím díle mu dá pusu s tím, že je to její syn :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31386
20.9.14 14:32

@madi já jsem měla dost pocit, že on byl v tý porodnici prakticky denně, není pražský, takže cesta něco zabere a jestli se dostal 7× týdně domů v sedm večer, tak navečeřet, pošmudlat kluka, uložit ho…a už je „noční klid“, ergo moc času na nějaký šroubování nábytku asi neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
20.9.14 14:36
@jája428 píše:
a proc tam byl kazdy den? to snad nutný nebylo ne? obzvlášt kdyz mel doma spoustu prace

no (píšu čistě svůj subjektivní dojem) podle mě ho dost k tomu nutila a tlačila Saša. Prostě asi je poměrně zjevný, kdo u nich doma nosí kalhoty a jak na mě teda působí, tak může být i pěkně nepříjemná, když není po jejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.9.14 14:37
@elanaa píše:
@madi já jsem měla dost pocit, že on byl v tý porodnici prakticky denně, není pražský, takže cesta něco zabere a jestli se dostal 7× týdně domů v sedm večer, tak navečeřet, pošmudlat kluka, uložit ho…a už je „noční klid“, ergo moc času na nějaký šroubování nábytku asi neměl :nevim:

hele já ti nevím, vlastně to přestěhování dětí a Saši stálo jen na něm, tak bych si snad i tu návštěvu odpustila za cenu toho, že je bude mít dřív doma :nevim: Dyť to musí být pro tu mámu strašný být pět měsíců v nemocnici :cert: chodí s těma dětma vůbec ven?

• Citovat
  • Upravit
31386
20.9.14 14:38

@madi píšu výš. Já si myslím, že tam byl kvůli ní…princezna tam prostě nechtěla být sama. I to nějak zmiňovala, že je pro ní důležitý, že tam s ní furt je, že na to čeká jak na smilování. Což na jednu stranu chápu, na druhou práce on měl doma dost a myslím že návštěva 4-5× týdně by stačit mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí