Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martinabr souhlas…ja nemam obecne cikany vubec rada, mame s nimi hodne spatnych zkusenosti, beru je jako parazity, ale uznavam, ze nejsou vsichni stejni. Na systemu parazituji i „bili“, ale to jsou aspon etnicti Cesi, takze je beru jako parazity druhe kategorie
Ale v tomhle pripade by bylo lepsi odhlednout od te otazky cikan/necikan. Stejne si myslim, ze nejhur je na tom takova ta nizsi stredni trida, ktera vzdycky „nejak vyjde“, ale vyskakovat si moc nemuze, na davky uz ale nedosahne a jen plati a plati a asi bude ve spolecnosti nejcetnejsi. Takova rodina by taky byla rada za davky, kdyby najednou prislo 5 deti a otec s beznym platem by se v praci a litani kolem rodiny ustval a vypocital si, ze mu vyjde lip, kdyz bude doma- nemohl by si hledat nejakou lepe placenou praci daleko od domova, to by te rodine taky asi moc neprospelo a kazdy neni profesi IT programator, primar nebo prvoligovy fotbalista, aby byl jeho plat aspon nejak vyznamny..
Já bydlím blízko středu Brna, takže vím jak to tady chodí. Většina bílých rodin s dvěma dětma se může uštvat aby vůbec vyšli, na předražený nájem se nikdo nedívá. Maminy s půlročníma děckama si hledají práci aby njak vyšli.. Zatímco barevní občané s početným potomstvem si chodí po ulicích se zlatými řetězy, pro sociální dávky si jezdí v drahých autech a vůbec je existenční starosti netrápí. Je to fér? Není.. Jak jsem již psala, spravedlnost by měla existovat pro všechny, ne jenom pro někoho.
@chipsa, nemohla by jsi se, prosím, držet tématu?
Tady v tomto vlákně se držíme jedné konkrétní rodiny a jejich paterčat a dokumentu o nich.
@Denisacek84 píše:
Než budete psát takové bláboly tak si nejdřív něco prostudujte a zjistěte. Píšete naprosté blbosti. Mám dvě BÍLÉ kamarádky, které se dostlali do existenčních problémů a sociálka krom toho, že jim sehnala byt, tak zaplatila vybavení, pračku, ledničku a podobně. Opravdu mě baví ty ovčí názory některých lidí, kteří ani nevědí jak to opravdu chodí. Navíc mám v rodině duševně nemocnou a krom toho, že jí sociálka platí byt tak i pomáhá jinak a je bílá žádná romka.Ale to je jedno, každý kdo chce být hnusný tak je a fakt ho nezajmaj.Pak se ukazují takové ty lidi, které bych já osobně kopla do prdele.Mezi náma jak někteří rádi říkaj jsou taky fetky, bezdomovci a jiný ksindl, ale nejsou černý tak to nikoho netrápí asi.
Pokud vím tak se tady také řeší pohled široké veřejnosti na danou situaci, proč reagují tak jak reagují.. A postoj sociálního systému k pomoci druhým k tomu také patří. Lidí se nezlobí bezdůvodně a také nejsou naštvaní jen tak.. Ale pravda je prostě tabu. Za pravdu je zle, tu si lidi můžou říct jenom mezi sebou.
@chipsa píše:
Pokud vím tak se tady také řeší pohled široké veřejnosti na danou situaci, proč reagují tak jak reagují.. A postoj sociálního systému k pomoci druhým k tomu také patří. Lidí se nezlobí bezdůvodně a také nejsou naštvaní jen tak.. Ale pravda je prostě tabu. Za pravdu je zle, tu si lidi můžou říct jenom mezi sebou.
Jaká pravda? Po netu koluje spousta haoxů, např. velmi populární je ten, jak se Romům vypočítává důchod z průměrné mzdy. Už byl několikrát vyvrácen a přesto se v „široké veřejnosti“ najde zhruba tak milión blbců, kteří mu nadále věří. Viděla jsem pár záběrů z ubytoven, takže jestli jim „široká veřejnost“ závidí tenhle život, tak to je s „širokou veřejností“ dost špatný
. Jinak největší profit na sociálních dávkách mají v současnosti bílí majitelé ubytoven, kterým stát posílá příspěvky na bydlení rovnou na jejich účet
. Ale to už je off topic, nechci tu zaplevelovat diskuzi.
@Rolin presne to s majiteli ubytoven jsem mela v umyslu napsat, ale nechtela jsem plevelit
Zase je to dukaz toho, ze cely system je nastaven spatne a lidi toho vyuzivaji, at uz jsou bili nebo cerni.
Porad jde hlavne o to, ze se narodila patercata, coz je neco naprosto vyjimecneho a „bezna“ v CR zijici rodina by se s tim bez cilene trvale pomoci asi tezko srovnala. I kdyby byl tatinek bily a pracoval treba jako ZS ucitel, tak asi bez soc. davek tezko budou prehazovat penize hrabemi! Jinak u patercat zasahla vyssi moc, vsak ani nase statistiky to nepamatuji a je neco vyjimecneho, aby se narodilo 5 zdravych deti najednou (coz me vede k myslence, ze je to vlastne maly zazrak a mela by to vsechno zacalovat cirkev
)
@chipsa píše:
Já bydlím blízko středu Brna, takže vím jak to tady chodí. Většina bílých rodin s dvěma dětma se může uštvat aby vůbec vyšli, na předražený nájem se nikdo nedívá. Maminy s půlročníma děckama si hledají práci aby njak vyšli.. Zatímco barevní občané s početným potomstvem si chodí po ulicích se zlatými řetězy, pro sociální dávky si jezdí v drahých autech a vůbec je existenční starosti netrápí. Je to fér? Není.. Jak jsem již psala, spravedlnost by měla existovat pro všechny, ne jenom pro někoho.
Ale ruku na srdce, kolik lidí ti řekne, že „Než aby šli pro dávky, radši budou víc makat“. Není jich zas tak málo a spousta lidí se spokojí s tím, že „jsou bílí a na nic nárok nemají“, než aby zvedli zadek a zjistili si, jestli je to fakt pravda… ![]()
Nevěřím, že rodiny bydlící v nájmu nedosáhne v situaci, kdy je ženská na rodičáku, na příspěvek na bydlení… ![]()
@chipsa píše:
Vůbec to není o tom že by někdo někomu záviděl kočár.. Ale prostě je to tak že když se bílý občan dostane do problému a příjde na sociálku požádat o pomoc, sociálka mu ukáže dveře! A natvrdo mu řeknou, že to že si zplodil děti je jeho problém. Takže bílý občan si musí poradit sám..
Jakmile příjde na sociálku barevný občan s deseti potomky, dostane všechno. No a to je ten problém ve spravedlnosti na který reaguje veřejnost. Strašná nespravedlnost! Proč se tady neměří všem stejně a dobře se má jen někdo???
Tohle není nespravedlnost, tohle je totální žblecht pramenící z tvého rasismu. Ty jsi tuhle situaci opravdu zažila? Byla jsi na úřadě a prosila o pomoc a oni ti ukázali dveře?
Kdyby se narodily paterčata bílé rodině, tak jim všichni nadšeně pomáhají a všichni jsou rádi, že přibylo tolik bílých Čechů najednou, firmy by se předháněly, kdo jim co zasponzoruje a byla by to úplně jiná písnička. Určitě by se nestalo to, co té firmě, která darovala kočárky. Romové když něco dostanou zadara, tak už polovina našeho ušlápnutýho národa kejhá, jaká je to nespravedlnost.
A mimo jiné, vy, které tu nadáváte na otce paterčat, že momentálně nechodí do práce - a vy nejste/nebyly jste na sociálních dávkách? Mateřská, rodičák… to je úplně to stejné přece. Oni mají doma 6 dětí, zákon o pomoci paterčatům bohužel neexistuje, koukněte na Sama doma, kde nemusíte luštit, který bulvár si o vymyslel, ale uslyšíte to přímo z úst ředitelky nadace vícerčat a samotných rodičů - v době, kdy otec rodiny odešel z práce mělo zrovna všech 6 dětí neštovice. V červnu, kdy se ten pořad točil, měli jedinou pomoc a to pečovatelku na 4 hodiny denně! Emimino je plný zoufalých matek, které mají 1 dítě a nejsou schopné si ani umýt hlavu, tak si to představte se 6 dětma. To se prostě nedá zvládnout. Už jenom ty noci. Podle mého to, že otec zůstal doma a pomáhá s dětmi, je naprosto logické a podle toho, co říkali v tom pořadu, tak jakmile se situace trošku uklidní, tak půjde zase do práce a už se na to oba těší. NO bodejť by ne, který normální chlap by chtěl raději být doma s tolika dětmi a manželkou + tchyní na zabití k tomu.
@jája428 píše:
srovnej to s rodinou ctyrcat, ti nedostali nic, nikdo o nich poradne nevedel, takže podobne reci, jako že kdyby to byla bílá rodina atd si radsi nech
Tak si najdi, co dostaly historicky prvni ctyrcata v cesku.
A pak srovnavej. Proc oni nechteli pcovatelky od statu? Otec byl s detma doma misto pecovatelky?
@barca77 no bohužel s tou pomocí na úřadech to tak opravdu je - jen já zažila dva případy - známé vybrali celej účet zloději, byla to starší paní v důchodu, která potřebovala jen půjčit na jídlo - v té době existovaly tzv. nevratné půjčky pomoci nebo tak nějak se to jmenovalo a naši bílí sousedi (kteří jsou ale přesně velcí příživníci a nikdy nemakali, vždy jen přišly na úřad, nadávaly tam a vše dostaly) - a tahle známá nic - prostě se na ni vykašlali, přitom to byla nouze a prokazatelná a těžko ji mohla ovlivnit - prostě nemáš nárok - ovšem pokud umíš dobře řvát a chovat se jako asociál (což procentuálně dělá více romských spoluobčanů než bílých), tak máš nárok na vše
a druhý případ, kdy manžel v práci dostával jen 60% nějakou dobu a pak nakonec zkrachovali úplně, chtěli jsme jakoukoli pomoc na jeden měsíc - než dostane peníze z nové práce, kdy ve staré už mu pak vůbec nezaplatily - tak opět nemáme nárok, protože se to počítá z posledních tří měsíců a měly jsme si ušetřit ![]()
a bylo by toho i víc, takže diskriminace tu je opravdu, ale hlavně od úřadů, což následně podporuje rasismus ještě víc
ale funguje to i obráceně - mám slušnou romskou kamarádku se dvěma dětma a přítelem pracujícím, ona taky pracovala, nakonec se jí vinou lékařů a jejich nedostatečné péče narodil postižený chlapec, o kterého celodenně pečuje a jen tak jim něco nedaj, všechno musí vyběhávat a zařizovat s pomocí ranné péče a dalších - jen protože je slušná a nikde neřve a nechová se jak největší asociál
tohle mě fakt v našem státě štve - neměří se každému stejným metrem a když náhodou někdo potřebnej dostane něco navíc, tak se všichni ostatní začnou bouřit, ale když někdo ne tak potřebnej zneužívá dávky denně, tak okolí mlčí a je to v pořádku ![]()
@jája428 No tak čtyřčata a paterčata je taky trošku něco jinýho, o paterčata se zajímala i zahraniční média, pravděpodobnost je 1:55 milionům, je to opravdu zázrak přírody, který se jen tak nevidí a z toho plynula i ta medializace = všimlo si toho více lidí, kteří chtěli pomoci obec se chtěla předvést, tak přidělila byt… U nás v Líšni se narodila trojčata a taky tu na ně byla veřejná sbírka, lidi darovali kočárky, autosedačky… to už je pak opravdu o lidech. Myslím, že kdyby to byla romská rodina, nepřispěl by jim tu nikdo nic a když čtu tvoje příspěvky, tak už chápu, proč.
@petramrk no ale sama jsi to přesně napsala - to není o Romech a barvě pleti, ale o přístupu a schopnosti/žaludku si něco na úřadě vyřvat. Mně se to taky nelíbí, taky nemám ráda vyžírky, ale zkrátka nesouhlasím s tím, že to je doména čistě Romů a že chudáci bílí, co by tak rádi pracovali, ale zrovna se nic v okolí neobjevilo, tak že s těmi stát zamete…