Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chipsa asi počítali že sponzorů bude tolik že budou si vybírat ale ono to asi tak žhavé nebude
sice na lidi nadávají že jsou rasisti a na druhou očekávají od těch samých lidí že jim budou posílat peníze
. Určitě to mají těžké to je jasné
, ale s tim snad mohli počítat ne? a čim jsou děti větší tím méně sponzorů ![]()
Prominte mi tu upřímnost, ale já vycházím z toho jak to tady chodí. Mě nikdy nikdo nic zadarmo nedal, vždy jsem si musela vydělat každou korunu a spoléhat se sama na sebe. A když jsem se ocitla v nouzi, tak mě sociálka nedala ani korunu. A znám spoustu případů kolem sebe co to mají podobně a mohou spoléhat jen na sebe a na své schopnosti chodit do práce a uživit rodinu! Takže co je to rasismus? Že řeknu, že to že mají tolik dětí je jejich problém, jejich starost? Kdo má soucit s námi ostatními, nebo třeba s nemocnými, s bezdomovci atd? Kdo se stará o to z čeho žijí ostatní rodiny? Co si udělám to mám, je to moje zodpovědnost, tak proč žebrat po celé republice pomoc? Je to jejich rozhodnutí, jejich problém!!!
@chipsa vidim to podobně ale zase když jim někdo něco dá tak at dá ne
. Ohledně příspěvků jsou tabulky a kdo se vleze tak má, je jasný že když někdo nedělá a má hodně dětí tak má šanci dostat mnohem víc.
Jen říkám, mohou se snad ostatní rodiny spoléhat na to že jim bude stát živit děti? Mají kolem sebe sponzory? Nemůžou! Takže si stojím za tím, chtěli tolik dětí, tak je mají. Tak at se starají nespoléhají na věčný soucit.
@chipsa píše:
Jen říkám, mohou se snad ostatní rodiny spoléhat na to že jim bude stát živit děti? Mají kolem sebe sponzory? Nemůžou! Takže si stojím za tím, chtěli tolik dětí, tak je mají. Tak at se starají nespoléhají na věčný soucit.
No minimálně tři čtyři roky na to spoléhají VŠECHNY rodiny
.
@chipsa Nechci se pouštět do rozboru celého problémy, ale jak už tu bylo řečeno - chtěli tolik dětí není pravda. Chtěli jednoho sourozence pro chlapečka a to že jich bylo nakonec tolik zjistili až hodně pozdě a ještě postupně.
@Rolin píše:
No minimálně tři čtyři roky na to spoléhají VŠECHNY rodiny.
Já bych do toho netahala mateřský ani rodičovský příspěvek. Je to totiž o něčem jiném, než se spoléhat na sponzory.
@chipsa píše:
Já bych do toho netahala mateřský ani rodičovský příspěvek. Je to totiž o něčem jiném, než se spoléhat na sponzory.
Proč ne? Copak to není to, co říkáš ty, že stát ty děti živí?
A navíc ti sponzoři jsou z velké části soukromé firmy, nebo se pletu?
Tak pak ale nechápu už vůbec tu příšernou závist… ![]()
@chipsa Psalas něco o živení státem… A pokud jde o sponzory, první česká čtyřčata jich měla víc, takže tenhle argument je taky mimo mísu…
@radúna píše:
A navíc ti sponzoři jsou z velké části soukromé firmy, nebo se pletu?Tak pak ale nechápu už vůbec tu příšernou závist…
Já jsem to tak pochopila, že věci jako kočárky, autosedačky a příslušenství, myslím, že i ty skládací postýlky, jsou všechno sponzorské dary soukromých firem. ![]()
Nikomu nic nezávidím. Co kdo má za majetek, to má! A pokud si někdo udělá větší počet dětí, tak musí počítat s tím že je musí živit. Jak? Jeho problém.
@Rolin, je to marný, je to marný, je to marný
![]()
Závist je strašná a umí pěkně podusit dotyčného nositele
. Když k tomu přičteš rasismus, mnohdy zaměňovaný za spravedlivé cítění, tak takovým lidem fakt není co závidět.
![]()
@radúna No právě, nikdo nikoho nenutí - pojďme je živit. Je řeč o sponzorech, o velkých firmách, jejíchž reklama je na každém rohu, na dětech se nejlépe vydělává, podle mého je hodně dětského zboží předraženého. Těm firmám by to vůbec nic neudělalo, na reklamě by mohly mít - krmíme, obouváme apod. první čeká paterčata. Jestliže ty firmy mají strach, tak je něco špatně. Nebo nevidím jiný důvod.