Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@madeto ja jsem si vsimla uz davno, ze Sasa driv mluvi nez mysli, a ze co na srdci to na jazyku..ona je stejna jak jeji maminka. To ten Tonda je fakt sympatak, ten mi prijde jakoze hodne v pohode
Sasa bude asi takovy ten dominantni typ, ktery si sedne jen s tim, ktery bude kyvat na jeji nazor, s ostatnimi si rozumnet nebude. ![]()
@snee no právě měli to aspoň trochu sestříhat, takhle spíše většinu lidí odradí než přiláká, mi to teda aspoň jemně hnulo žlučí a to jsem jim dříve fandila, sice mě na začátku trochu vytočila reakce na to, že od města dostali JEN
3+1(to byla ještě těhotná),ale přikládala jsem to těhotenským hormonům ![]()
@madeto tak ona vetsina Cechu taky nezna pomalu nic jineho nez stezovani si
at uz je to v hospode, na netu nebo na otazku „Jak se mas odpovi“, Aale, ani se neptej, stoji to za h.
Takze v tomhle se aspon cikani integruji a prejimaji nase kulturni vzorce ![]()
@Silwinka87 taky jsem tu Vymenu asi kdysi videla, jenze to jsem byla pubertak a nejak mi to neprislo zvlastni..Taky bych se ted rada podivala
@madeto a to beztak jeste netusila, ze ten byt sice dostanou, ale ze budou platit najem
to by asi sokem predcasbe porodila
jinak jak jsem psala, me nevadi ten Tonda, ale Sasa je hezka jak obrazek, ale co slovo to perla ![]()
Příspěvek upraven 26.09.14 v 11:44
@snee píše:
@madeto a to beztak jeste netusila, ze ten byt sice dostanou, ale ze budou platit najemto by asi sokem predcasbe porodila
jinak jak jsem psala, me nevadi ten Tonda, ale Sasa je hezka jak obrazek, ale co slovo to perla
Příspěvek upraven 26.09.14 v 11:44
no tak placení nájmu je pochopitelné aspoň u většiny lidí
![]()
@madeto píše:
@branja JE mi jedno, že shánějí sponzory na provoz pěti dětí, to je docela pochopitelné, musí to být opravdu záhul od financí po psychiku a samozřejmě jim to přeji, ale s tou sedačkou to bylo docela přes čáru a určitě by jim huba neupadla, kdyby zmínili aspoň jednou větou, že jim nechodí jen nenávistné dopisy a komentáře, ale spousta lidí se jim jistě snaží pomoct a drží palce.
Jenže to není televizní rozhovor a oni v tu chvíli řešili ty negativní komentáře… Nebo ty když tě něco doma štve, tak ještě řekneš „Ale hlavně, že jsou ty děti zdravý“?
Já teda ne, když mě něco štve, tak řeším to, co mě štve… Aspoň to není hraný, no…
Ten dokument o čtyřčatech jsem už viděla, ale to je zas něco jinýho, to za chvilku natočili a hotovo, ale rodina s paterčatama s tím štábem „žila“ rok… ![]()
@kate02 píše:
Jenže to není televizní rozhovor a oni v tu chvíli řešili ty negativní komentáře… Nebo ty když tě něco doma štve, tak ještě řekneš „Ale hlavně, že jsou ty děti zdravý“?Já teda ne, když mě něco štve, tak řeším to, co mě štve… Aspoň to není hraný, no…Ten dokument o čtyřčatech jsem už viděla, ale to je zas něco jinýho, to za chvilku natočili a hotovo, ale rodina s paterčatama s tím štábem „žila“ rok…
určitě to není procházka růžovým sadem, ale má nejdřív trochu přemýšlet než něco plácne, takhle spíše všechny odradí než naláká
.By mě zajímalo jestli jim ten dokument před odvysíláním dali ke schválení ![]()
Taky se mi v posledním díle maminka zdála trošku přehnaně kritická k tomu všemu co se jí dostalo, peníze, dárky, pomoc. Vím, že měla nervy. Byla bych více vděčná.
@pet-ka píše:
Ahoj, vy tu kritizujete lidi, ze jim posilaj nenavistne dopisy.. ja osobne je taky obdivuji 6deti a z toho 5 stejne starych je opravdu mazec, znamy bydli v panelaku s nimi tak to vidi zase z te druhe strany.. planuje ze se prestehuje protoze si neumi predstavit co z tech deti vyroste, coz naprosto chapu.. o starsiho syna se uz maminka moc nezajima.. verim, ze kdyby meli jen dve deti ze z nich vyrostou slusny lidi.. ale takhle? jak dobre vychovat 5 stejne starych deti? nemuze jim venovat tolik casu kolik potrebujino a myslim si ze vetsine lidem co je urazi vadi hlavne to ze bilym ctyrcatum se takove popularity a vseho nedostalo.. a taky byli v republice a i ctyrcata jsou prece mazec ne? dva kocarky pro dvojcata, 4 autosedacky, nemluve o tom do jakeho auto 4 autosedacky narvou.. 4 postylky, vsechno 4× a jakou dostali podporu od statu, nebo sponzoru? nerikam ze znam rodinu ctyrcat nevim co oni dostali nebo nedostali, ale tolik co patercata urcite ne..
jako tohle jsou takové keci
např. ty čtyřčata, tam měli holku v pubetě a co myslíš. taky na ni nebyl čas, to se prostě nedá zvládnout, holka byla zapřažená. A co jako? dobrovolně si vícerčata nikdo nezvolí, holt se to musí zvládnout, nemůžou se věnovat prvnímu dítěti jako v rodině, kde přibude jedno dítě. To je pochopitelné. maminka usínala u odsávání, spala po cca 30 minutách, kdy si měla jít hrát s malým
a ano, všechny čtyřčata dostali, a paterčata jsou první! je fuk, že jsou černé, ne není, kdyby byly bílé, dostaly by toho mnohem, mnohem více. Takhle se spousta podnikatelů „bojí“ jim něco dát. nedivím se, bohužel
@snee píše:
" Sasa bude asi takovy ten dominantni typ, ktery si sedne jen s tim, ktery bude kyvat na jeji nazor, s ostatnimi si rozumnet nebude.
právě. A pak jsou tu ty pečovatelky. Jedna věc je co ony oficiálně „smí a nesmí“ a u čeho všeho matka být „musí“ (čímž prakticky veškerá pomoc je k ničemu), ale tak jsme lidi, vše je na domluvě, takže pokud by třeba ženská s jinou povahou byla ochotná připustit, že pomoc prostě potřebuju, tak musím holt slevit z toho, že se mi nelíbí, že si pečovatelka nejdřív svleče dítě a pak teprve připraví čistou plínku (příklad), když já to dělám naopak, tak by možná u všeho strašit nemusela. Výsledkem je přebalené čisté dítě a to, jak k tomu došlo, je vlastně fuk a to, že já jsem máma a mám jinou metodiku je v danou chvíli prd proti tomu, že je to hotovo a já jsem té paní nemusela u toho asistovat.
třeba je to teď už jinak, pokud tam s nima pečovatelky rok už jsou, tak asi to napětí opadlo, všechny strany si zvykly a leccos můžou opravdu (na základě Sašina svolení) dělat samy, ale pokud ty pečovatelky stále mají pocit, že nic stejně neudělají dobře a paní domu se nezavděčí (a ještě si koledujou o prů. er že porušily vlastně pracovní smlouvu), tak holt je jejich pomoc opravdu Danajským darem.
@Silwinka87 tak jsem prohlidla dokument
Nezda se vam ta maminka povedoma z vymeny manzelek? Byly tam prece taky ctyrcatka ve starsich dilech?
@irenakovarova píše:
@Silwinka87 tak jsem prohlidla dokumentNezda se vam ta maminka povedoma z vymeny manzelek? Byly tam prece taky ctyrcatka ve starsich dilech?
Jo, byla to ona..Už jsme to tu dneska rozebíraly, že bysme se na to i podívaly, ale nevíme už kde hledat ![]()
@Markéta80 píše:
@snee jedině operace, já měla u prostředního mega břicho, všichni mysleli že jsou tam minimálně dvojčata a ten převisa nic než nůž to nevyřeší já měla i mega rozestup břišních svalů
to má kamarádka, je z toho nešťastná
já mám na tohle „štěstí“, osmnáct kilo nahoře, dole je všechno a ani čárečka na břiše