Pcr test - nez žádanky(dr není dostupný) - lze proplatit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Aspera píše:
Nám ani po pozitivním antigenu ve škole. Chtěla jsem test co nejdřív, abychom věděli jestli můžeme v klidu pracovat nebo ne. A musela jsem uhnat zástup naší doktorky.
To vám ovšem měla zařídit škola. Pro to dítě tedy. A pokud by bylo pozitivní, rizikové kontakty (což členové domácnosti bez debat jsou) musí na 5 dní do karantény a nelze ze z ní vykoupit vlastním negativním PCR testem. Nebo to už zase neplatí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@lucad77 píše:
To vám ovšem měla zařídit škola. Pro to dítě tedy. A pokud by bylo pozitivní, rizikové kontakty (což členové domácnosti bez debat jsou) musí na 5 dní do karantény a nelze ze z ní vykoupit vlastním negativním PCR testem. Nebo to už zase neplatí?
tak škola to nezadává do systému hned a okamžitě, je tam termín nějak do 12 hodin. Takže pokud rodič vezme děcko hned na test, nemůže být v systému. A karanténa je na pět dní a vykoupit se z ní nejde. Ale pokud je antigen dítěte pozitivní a následný PCR negativní, žádná karanténa už není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Trojlístek píše:
@Borrealis prosím tě, jak dlouho se má ještě ve firmách testovat? Víš o tom něco?
Má se to zrušit úplně nebo to nějak omezeně bude pokračovat?
Mám něco společného s administrativou kolem toho a už fakt nechci
jsou velké tlaky na zrušení, ale testovací mafie má velice silnou pozici, a to víte nechce se cecíku pustit, je to neskutečný
snad do poloviny února, ale trochu se bojím že…
já už taky nechciiiii nás by se to vlastně ani nemělo dotýkat, ale dotýká, lidi volají, bezpříznaků žádají žádanky na PCR…a dohadujte se s nima, už mě to taky nebaaaaa

strašný je to, je to ke prospěchu jen testovací mafii, nikomu už jinýmu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Trojlístek píše:Ale to pořád nemění nic na tom, že testovat se v brzké fazy je v pořádku a klidně za dva dny znova taky. Tohle je situace, kterou ještě nikdy nikdo nezažil, nelze tedy s jistotou říct, co je lepší. Že je to zbytečné je pouze úhel pohledu, tady už se prodrbalo tolik prostředků, že pár testů je proti tomu nic.
ne, není
není to v pořádku, je to totiž zbytečné a tečou na to miliardy ze zdravotního pojištění, které budou velice chybět
kdybychom leželi na ložisku ropy, mávnu rukou, a neřešíme, ale neležíme…jsou to miliardy doslova vyházené oknem

- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Borrealis a co by bylo dražší, test nebo přivolaná sanitka a následná hospitalizace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Trojlístek píše:
@Borrealis a co by bylo dražší, test nebo přivolaná sanitka a následná hospitalizace.
No, vezmeme-li to statisticky, tak vyjde levněji ta privolana sanitka.
Akorát tedy nevim, cim u omikronu pomuze, ze vis, ze jsi pozitivni, aby nebylo
treba volat sanitku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
No, vezmeme-li to statisticky, tak vyjde levněji ta privolana sanitka. Akorát tedy nevim, cim u omikronu pomuze, ze vis, ze jsi pozitivni, aby nebylo treba volat sanitku
Ale já měla covid předloni a ne úplně lehký průběh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@lucad77 píše:Škola zařídila. Poslala formulář jak měla, ale žádanka od nich přišla až večer. Takže bych sehnala termín místo v úterý až ve středu. Škola to odeslala po 8 hodině ráno.
To co píšeš platí, ale musí být covid potvrzený. Do té doby já nemám nárok na volno. Takže čekat na hygienu, jdeme na test místo v úterý ve středu a výsledky by místo středy odpoledne došly ve čtvrtek odpoledne a 4 dny budeme vesele prskat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Trojlístek píše:
Ale já měla covid předloni a ne úplně lehký průběh.
No a co to na veci meni, to jako vedomi, ze si pozitivni zajistilo, ze nebyla ta sanitka potreba? Jako jo, kdybys rekla, ze mas dalsi onemocnění, diky ktetym si riziková a bylo by to loni na podzim, tak tam chapu proc delat test brzo, ale predloni i ted to valny vyznam nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Aspera píše: Škola zařídila. Poslala formulář jak měla, ale žádanka od nich přišla až večer. Takže bych sehnala termín místo v úterý až ve středu. Škola to odeslala po 8 hodině ráno.
To co píšeš platí, ale musí být covid potvrzený. Do té doby já nemám nárok na volno. Takže čekat na hygienu, jdeme na test místo v úterý ve středu a výsledky by místo středy odpoledne došly ve čtvrtek odpoledne a 4 dny budeme vesele prskat.
Tak ja naposled prosze udelala regiszraci hned s tim, ze zafanka stihne dorazit, ono je podstatné, aby existovala v dobe testu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
No a co to na veci meni, to jako vedomi, ze si pozitivni zajistilo, ze nebyla ta sanitka potreba? Jako jo, kdybys rekla, ze mas dalsi onemocnění, diky ktetym si riziková a bylo by to loni na podzim, tak tam chapu proc delat test brzo, ale predloni i ted to valny vyznam nema.
Protože já reagovala na to, že dělat test na první priznaky je v pořádku. Kdybych vyčkávala, tak mě na testování odveze leda tak sanitka. Nebylo nikoho, kdo by toho byl schopen a já sama o sobě téměř nevěděla. Manžel dopadl dost podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
Tak ja naposled prosze udelala regiszraci hned s tim, ze zafanka stihne dorazit, ono je podstatné, aby existovala v dobe testu.
Jenže v té době už byla místa bez žádanky zabraná, s žádankou jsem se dostala na test v úterý. Jako je to bordel. Ve vedlejším městě to funguje, že dostanou papír od školy a s tím jdou ihned na test a oni jim ho udělají. U nás se čeká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Trojlístek píše:
Protože já reagovala na to, že dělat test na první priznaky je v pořádku. Kdybych vyčkávala, tak mě na testování odveze leda tak sanitka. Nebylo nikoho, kdo by toho byl schopen a já sama o sobě téměř nevěděla. Manžel dopadl dost podobně.
No a co, tak bys nebyla otestovana, no. On by kvuli tomu svet nespadl. Lepsi jeden neoteszovany, ktery stejne lezi doma, nez 10 falešně negativních v praci.
Příspěvek upraven 28.01.22 v 22:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Aspera píše:
Jenže v té době už byla místa bez žádanky zabraná, s žádankou jsem se dostala na test v úterý. Jako je to bordel. Ve vedlejším městě to funguje, že dostanou papír od školy a s tím jdou ihned na test a oni jim ho udělají. U nás se čeká.
Ja to na drzouna mrskla jako zadankovy test
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
No a co, tak bys nebyla otestovana, no. On by kvuli tomu svet nespadl. Lepsi jeden neoteszovany, ktery stejne lezi doma, nez 10 falešně negativních v praci.
Tak v té době se na to opravdu nikdo tak nedíval. V tu dobu jezdili sanitky k potencionálně nakaženým zdravotníci ve skafandrech. Máš velmi slabou paměť na to, co bylo téměř v počátcích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Test Scate AJ - výsledky
- Těhotenství pozitivní test
- Může tohle být falešně pozitivní test?
- Ryska na testu
- Několik pozitivních a několik negativních testů
- Cytologie výsledky v jiný den než odběr