Jak vhodně upéct cukrovkáři?

41882
16.2.14 15:40

Pečení a cukrovka

Ahoj holky :kytka:
Dneska mi psala známá, zda bych zvládla upéct pro cukrovkáře. Slíbila jsem, že si zjistím, jestli je to vůbec v mých možnostech. Poradíte mi? Lze vůbec upéct něco pro ně vhodného? A co krémy a tak podobně?
Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1211
16.2.14 15:48

Záleží o jaký tip cukrovkáře jde. Určitě se dají na netu nalézt sorty s umělím sladidlem místo cukru, ale na chuťi je to znát. Co se týká krému lze je dosazovat umělím sladidlem. Mě se jeví jako nejlepší nějaký tenký korpus nahoru šlehačka ideálně neslazená nebo třeba tvaroh málo slazeny. Nebo ještě jedna možnost slaný dort ( něco v aspiku) a nebo třeba věnečky ty jsou z odpalovanýho těsta náplň šlehačka s uměl sladidlem nebo třeba stévií.

Příspěvek upraven 16.02.14 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
16.2.14 15:49

Já peču cupcakes právě, takže by to chtělo to mít vychytané.
A máslo například nevadí? :oops: Ptám se možná pro někoho hloupě, ale nemám absolutně žádnou zkušenost. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
16.2.14 15:58

@lyrica máslo nevadí neobsahuje v podstatě sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
16.2.14 15:59

@Lucie451 děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
16.2.14 16:08

Problém u dia je to že oni vlastně smí jen určité množství sacharidů na sn, při, ob, sv, ve. Sacharidy jsou obsaženy ve všem kde je mouka a nebo cukr, popřál oboje. Jsou ale i v bramborech, ovoci, luštěninách, mléčných výrobcích atd. Dia jsou zvykli přepočítávat sacharidy na jednotky a dle toho si můžou zaměňovat potraviny. Např když nedám do omáčky mouku může víc brambor ( větší knedlík) atp. Je toho hrozně moc ideální je se kouknout na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.2.14 16:34

Tchyně má těžkou cukrovku a na všechno pečení používá Claru, ta se chová v podstatě stejně jako moučkový cukr, jen je trochu sladší, takže se jí dává cca o 10% míň. Jinak postupuješ stejně, jako u klasického pečení. Jediná potíž je s kynutými těsty, protože s náhradním sladidlem nekyne, minimálně do kvásku se musí dát normální cukr, alespoň ona to tak dělá.
Pozor na sušené ovoce, ztužovače šlehačky, hotové cukrářské přísady (polevy apod.), tam všude se cukr přidává.
Předpokládám, že se jedná o jednorázovou akci, takže se sacharidama v mouce, pudingu apod. bych asi neřešila, jen si kdyžtak napiš složení toho, co upečeš, aby dotyčný věděl, co všechno v tom je, a mohl se podle toho zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.2.14 16:53

Mám zkušenost s pečením pro cukráře. Klidně bych upekla normální dort, jen bych místo cukru použila třeba med, melasu, hroznový cukr, vše je lépe stravitelné než běžný rafinovaný cukr. Stévie by taky šla.
Pokud ten dort nesní celý tak je to v podstatě fuk. Jednou za čas jim to nevadí. 1 kousek dortu= slušná večeře. Takže pak vynechá večeři nebo si připíchne pár jednotek inzulínu navíc, to už sám bude vědět nejlíp.
Sachariny a jiná umělá sladidla bych nedávala, je to poznat po chuti, není to vůbec dobrý a diabetikům to taky nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
16.2.14 17:04

Tchánovci, švagr i chlap jsou cukrovkáři, kromě tchýně všichni na inzulinu. Nikdy nejedli dia dorty a pod. Je to docela fujtajbl. Optala bych se spíš diabetika, jestli takový dort opravdu chce. Když míń osladíš korpus i dort, diabetik si dá kousek a bude chutnat i ostatním. Nebo bych volila dort slaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
16.2.14 17:05

Budu péct cupcakes.
Právě nevím, zda bude možnost se optat, jak by to dotyčný chtěl, myslím že známá mu to chystá jako překvápko :think:

Všem moc děkuju :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.2.14 17:13

@lyrica U těch cupcakes by mi asi největší starosti dělaly ty ozdůbky, protože to bývá obarvený cukr. Ale třeba se dají sehnat i dia, v nějaké specializované prodejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
16.2.14 17:14

@Bersaba já si je vyrábím sama ze smartflexu. Ale to bych tam nedávala. Udělala bych je buď zdobené ovocem a nebo nějakejma dia mlskama ;) Ve styl Oreo cupcakes s dia sušenkama a nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.2.14 17:24

@lyrica :palec:
A mohla bych tě pak poprosit o recept? Tchyně bude mít za chvíli svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
16.2.14 17:25

@Bersaba mrkni na nějaké moje práce https://www.emimino.cz/…eceni-11875/

Recept myslíš jako na cupcakes? Nebo něco konkrétně?
ED. jo ty myslíš přímo na ty DIA? Klidně dámm až ho vymyslím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.2.14 17:32
@lyrica píše:
mrkni na nějaké moje práce https://www.emimino.cz/…eceni-11875/

8o No ty bláho! Tos neřekla, že jsi profík.
Nádhera. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport