Perníkové chaloupky sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
10.12.10 09:49

Jejda, zapadly mi chaloupky.

Eliško - asi řídká poleva :think: .
Demolice tež dobrá, moje děcka by nadšeně nastopily s bagrem v ruce 8-) .

Lusinko - tak ta je nádherně zimní :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
10.12.10 09:56

Poleva byla hustá, ale ta střecha je strašně těžká :think: Děláte střechu nějak tenčí než stěny? Ještě mi někdo radil spojovat místo bílkovou polevou maltou z piškotů a másla, ale to se mi vůbec nezdá, máslo bude tát, ne?
Fakt vás všechny po letošku obdivuju ještě víc, když vidím, že to není sranda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.12.10 10:01

A sestrouhala sis ty hrany dorovna? Mně střecha držela hned. Ale když jsem dělala předchozí chaloupku - ta byla úplně první - tak jsem ty hrany nechala, jak byly upečené, a myslela jsem, že se z toho okotím. Různě jsem to držela a podpírala, vždycky to někde spadlo… hrůza děs. Nakonec chaloupka stála, ale těch nervů kolem toho :roll: .
Tady toto jsem fakt měla komplet slepené do deseti minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.12.10 10:07

Eliško já dělám to, že si nastříhám kartony a střechu předem podlepím 2 ma proužky v hřebeni (polevou)

fotku dávat nebudu, letos jich dělám 5 a budou asi jedna horší než druhá. Obvykle zdobí máma, ta ale nemá letos čas. nu a já jsem levá, to co vyrobila ta šestiletá Dagmarka je proti tomu vrcholně úhledné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
10.12.10 10:47

Střechu jsem ostrouhala jen na jedné styčné straně v hřebeni, stěny jsem ostrouhala na spodní straně a stejně mi padaly :-? Nakonec teda 4 stěny drží, i když možná jen tím, jak se opírají o sebe :lol: Příští rok zkusím upéct střechu tenčí (to se mi zas určitě zlomí :lol: ). Nebo tam vymyslím nějakej fígl - kůl v každým rohu chalupy a ve střeše díru a nasadím to na kůly. Je to věda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.12.10 12:53

tak koukám že to vadilo - fajn mažu.

Příspěvek upraven 17.12.10 v 23:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
10.12.10 12:56

IvaV, dobrý :palec: Svazovalas i tu střechu? To tam vidět není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.12.10 16:31

já spodek svazuju a střechu podlepím tím proužkem a polevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.12.10 16:32
:wink:

Příspěvek upraven 17.12.10 v 23:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
10.12.10 17:30

Eliško,já to podepírám párátkama,pokud teda padá,a padá vždycky :-) ,taky se snažím dělat střechu tenčí,ale nikdy se mi to nepovede :nevim: ,jednou teda jo,ale to byla tak tenká,že spadla,to bylo taky špatně.Ideální je,když je vše stejně široké.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
10.12.10 17:32

A nezdobyt,jak dáš třechu nahoru,a jakš-takš drží,musíš ji nechat uschnout!!!Já nandám střechu večer,a zdobím až další den. :wink:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
10.12.10 17:34

Já teda kraje nestrouhám,ale jak vidím,tak záleží na tipu chaloupky,každá máme úplně jinou :-D .Jak velikostně,tak tvarově.No,a o zdobení nemluvim,co kus to originál :wink:

• Citovat
  • Upravit
10.12.10 17:38

Tak ja som moju uplne prvu chalupku robila tak, ze som najprv vsetko nazdobila a skladala dohromady az druhy den.
Teda v porovnani s vasimi som „bridil“, ale kolegovia v praci ju zblajzli, nenechali ani omrvinku, ani vianoc sa nedockala :mrgreen:

Teda, tato je minulorocna, s mojou slecnou som sa este k chalupke nedostala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.10 17:40

Ta moja strecha bola dost tazka, mam 11 kolegov, tak som chcela aby mali pernicek na lupanie. Ale sparatka plus poleva na zlepenie fungovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
10.12.10 17:51

Holky,hlavně stavějte v klidu :-D ,moje první dvě chalupy spadly /příliš tenké stěny,těžká střecha,málo vyšlehaný bílek/ ,a byla jsem tak znechucená,že jsem myslela,že se do toho už nikdy nepustím,ale pak to šlo samo.Není nad vlastní skušenost :wink: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii