Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jejda, zapadly mi chaloupky.
Eliško - asi řídká poleva
.
Demolice tež dobrá, moje děcka by nadšeně nastopily s bagrem v ruce
.
Lusinko - tak ta je nádherně zimní
.
Poleva byla hustá, ale ta střecha je strašně těžká
Děláte střechu nějak tenčí než stěny? Ještě mi někdo radil spojovat místo bílkovou polevou maltou z piškotů a másla, ale to se mi vůbec nezdá, máslo bude tát, ne?
Fakt vás všechny po letošku obdivuju ještě víc, když vidím, že to není sranda!
A sestrouhala sis ty hrany dorovna? Mně střecha držela hned. Ale když jsem dělala předchozí chaloupku - ta byla úplně první - tak jsem ty hrany nechala, jak byly upečené, a myslela jsem, že se z toho okotím. Různě jsem to držela a podpírala, vždycky to někde spadlo… hrůza děs. Nakonec chaloupka stála, ale těch nervů kolem toho
.
Tady toto jsem fakt měla komplet slepené do deseti minut.
Eliško já dělám to, že si nastříhám kartony a střechu předem podlepím 2 ma proužky v hřebeni (polevou)
fotku dávat nebudu, letos jich dělám 5 a budou asi jedna horší než druhá. Obvykle zdobí máma, ta ale nemá letos čas. nu a já jsem levá, to co vyrobila ta šestiletá Dagmarka je proti tomu vrcholně úhledné
Střechu jsem ostrouhala jen na jedné styčné straně v hřebeni, stěny jsem ostrouhala na spodní straně a stejně mi padaly
Nakonec teda 4 stěny drží, i když možná jen tím, jak se opírají o sebe
Příští rok zkusím upéct střechu tenčí (to se mi zas určitě zlomí
). Nebo tam vymyslím nějakej fígl - kůl v každým rohu chalupy a ve střeše díru a nasadím to na kůly. Je to věda ![]()
tak koukám že to vadilo - fajn mažu.
Příspěvek upraven 17.12.10 v 23:05
já spodek svazuju a střechu podlepím tím proužkem a polevou.
Eliško,já to podepírám párátkama,pokud teda padá,a padá vždycky
,taky se snažím dělat střechu tenčí,ale nikdy se mi to nepovede
,jednou teda jo,ale to byla tak tenká,že spadla,to bylo taky špatně.Ideální je,když je vše stejně široké.
A nezdobyt,jak dáš třechu nahoru,a jakš-takš drží,musíš ji nechat uschnout!!!Já nandám střechu večer,a zdobím až další den. ![]()
Já teda kraje nestrouhám,ale jak vidím,tak záleží na tipu chaloupky,každá máme úplně jinou
.Jak velikostně,tak tvarově.No,a o zdobení nemluvim,co kus to originál ![]()
Tak ja som moju uplne prvu chalupku robila tak, ze som najprv vsetko nazdobila a skladala dohromady az druhy den.
Teda v porovnani s vasimi som „bridil“, ale kolegovia v praci ju zblajzli, nenechali ani omrvinku, ani vianoc sa nedockala ![]()
Teda, tato je minulorocna, s mojou slecnou som sa este k chalupke nedostala ![]()
Ta moja strecha bola dost tazka, mam 11 kolegov, tak som chcela aby mali pernicek na lupanie. Ale sparatka plus poleva na zlepenie fungovali.
Holky,hlavně stavějte v klidu
,moje první dvě chalupy spadly /příliš tenké stěny,těžká střecha,málo vyšlehaný bílek/ ,a byla jsem tak znechucená,že jsem myslela,že se do toho už nikdy nepustím,ale pak to šlo samo.Není nad vlastní skušenost
.