Pesar - 100% ochrana?

Anonymní
16.5.12 12:47

Pesar - 100% ochrana?

Chtěla bych používat něco nehormonálního. Teď používáme kondom, ale četla jsem o pesaru. Používáte jej a jste s ním spokojené? Věříte jen pesaru nebo ne a co Vaše zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
16.5.12 12:59

100% ochrana je nesouložit.
Počkej si na Gladys.

(Já používám, plus Contragel, těhotná nejsem.)
Pesarem myslím Femcap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
16.5.12 13:17
@Pipet píše:
Počkej si na Gladys.
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.5.12 13:18

závidím vám tyhle porblémy :) já nemohu vůbec souložit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
16.5.12 13:40
@Pipet píše:
Počkej si na Gladys.(Já používám, plus Contragel, těhotná nejsem.)
Pesarem myslím Femcap.

to a pak ještě kdosi psal paralen(nebo co) mezi kolena ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
16.5.12 13:57

Pouzivam femcap s prerusovanou soulozi a dobry. My jsme ale pred holkama 2 roky nic nepouzivali, jen prerusovali a nikdy nic. Tak to asi nebude objektivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
16.5.12 14:04

my taky jen přerušovanou a nikdy nic jen když jsem chtěla mimi tak to bylo ihned na poprvéa máme dvojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.12 14:30

@Pipet :cert:

Zakladatelko, viz třetí metr, první cyklus s femcapem, bez spermicidu. Správně zavedený, podtlak a všechno.
Ale teď jsem potkala někde v diskuzi obdobný případ, taky femcap, taky neplánované třetě, ale prý dokonce se spermicidem, dotyčná psala, že prý u vícerodiček má femcap menší spolehlivost, že to vyčetla na zahraničních fórech.
Pokud nějaký druh barierové ochrany, tak bych asi zkusila opravdový pesar, který ti ale tady v Čechách nikdo neprodá, navíc to nebudou umět změřit, velkosti jsou tuším po 5mm a je potřeba nějaký „fitting“, aby dotyčné byl fakt pohodlný. Kdysi jsem koukala na tuhle možnost, že to dělají v německu v nějakých centrech plánovaného rodičovství, i to nebylo daleko od hranic, ale pak jsem si říkala, že přeci ten femcap musí stačit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.5.12 23:07
@Pipet píše:
Počkej si na Gladys.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.5.12 13:14
@Gladys píše:
@Pipet :cert:Zakladatelko, viz třetí metr, první cyklus s femcapem, bez spermicidu. Správně zavedený, podtlak a všechno.
Ale teď jsem potkala někde v diskuzi obdobný případ, taky femcap, taky neplánované třetě, ale prý dokonce se spermicidem, dotyčná psala, že prý u vícerodiček má femcap menší spolehlivost, že to vyčetla na zahraničních fórech.
Pokud nějaký druh barierové ochrany, tak bych asi zkusila opravdový pesar, který ti ale tady v Čechách nikdo neprodá, navíc to nebudou umět změřit, velkosti jsou tuším po 5mm a je potřeba nějaký „fitting“, aby dotyčné byl fakt pohodlný. Kdysi jsem koukala na tuhle možnost, že to dělají v německu v nějakých centrech plánovaného rodičovství, i to nebylo daleko od hranic, ale pak jsem si říkala, že přeci ten femcap musí stačit :roll:

tak to jsem psala já:) četla jsem ty zahraniční fora, ale jde spíš o to, že existuje asi 4% žen co mají ten čípek větší(po porodech) a ta velikost 30mm jim nestačí, takže by to asi chtělo nechat si čípek přeměřit pro jistotu u doktora, případně zkontrolovat nasazení. A s pesarem je takto:„Existují dva druhy antikoncepčních pesarů: poševní diafragma a cervikální klobouček.
Poševní diafragma je tenká latexová blána kruhového tvaru s vyztuženým okrajem. Zavádí se hluboko do pochvy před děložní čípek, kde drží pouze rozepřením do poševních stěn, proto musí přesně odpovídat šíři a pružnosti pochvy. Správnou velikost zjišťuje pomocí měřících kroužků gynekolog. Poševní diafragmy však nejsou v ČR už dlouhá léta na trhu a gynekologové tuto službu většinou nenabízejí.“ v zahraničí je používají, ale oblíbenější je femcap! právě proto, že u pesaru musí žena často hlídat správnou velikost, stačí přibrat nebo zhubnout a už to enní ono! Koukala jsem i na příbalový leták femcapu a píšou tam, že podle studíí dala většina žen používajících pesar přednost femcapu:
„Cervikální klobouček je klobouček ze silikonu, který se nasazuje přímo na děložní čípek. Čípek na rozdíl od pochvy nemá tak variabilní velikost, proto si velikost cervikálního pesaru může určit žena sama“
já jdu do femcapu, ale s tím, že si ho nechám zkontrolovat u doktora, sama si tolik nevěřím;) A vzhledem k tomu, že těch co jim nesedí je minimum, tak mi to za to stojí:) Objednala jsem si ho na aukru a měl by mi do 14dnů dorazit tak pak písnu reference, ale mám 2 kámošky, které ho už delší dobu používají bez nehody(s contragelem) a jsou moc spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rockett
14.2.13 18:23

Contragel a Femcap

Taky mám a jsem velmi spokojená… akorát nevím, zda-li nejsem těhotná :D neboť sic používám jak mám, ale vzhledem k okolnostem jsme ho několikrát převrátili naruby a zohybali :D tak si nejsem uplně jistá, zda stále fungoval. Ale když jsem ho chtěla zkontrolovat, byl stále přicuclý, takže doufám že to bude vše ok. A je to maličko nepraktické u… sexmaratonu :D kdy jste někde tři dny a femcap můžete mít zaveden pouze 48 hodin :srdce: :srdce: :srdce: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
28414
14.2.13 19:07
@Pipet píše:

to jo, ale není to tak zábavný :lol: Ideální je hysterektomie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lululip
6.5.13 10:49

Ahoj všem.
Před týdnem mi došel pesar - femcap i s contragelem. :-)
Při zavedení ho necítím ani já, ani přítel, dokonce si ho velmi chválí.
Máte někdo zkušenosti se zaváděním? Po nasazení nejde cítit a při vyndání je znatelný podtlak, ale nejsem si jistá, zda sedí správně.
Máte nějaké typy jak, poznat správné zavedení? :-) Mimi ještě nechceme :-D

• Citovat
  • Upravit
719
6.5.13 11:46
@Lululip píše:
Ahoj všem.
Před týdnem mi došel pesar - femcap i s contragelem. :-)
Při zavedení ho necítím ani já, ani přítel, dokonce si ho velmi chválí.
Máte někdo zkušenosti se zaváděním? Po nasazení nejde cítit a při vyndání je znatelný podtlak, ale nejsem si jistá, zda sedí správně.
Máte nějaké typy jak, poznat správné zavedení? :-) Mimi ještě nechceme :-D

Takhle by to mělo být správně, mám to stejně, takže žádný jiný tip nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.9.13 10:47

Po pul roce používaní jsem byla těhotná a ještě se zánětem pochvy. Už nikdy více. Po potratu si necham udělat tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí