Petechie - dospělý

136
21.4.22 09:37

Petechie - dospělý

Ahoj všem,

na pažích a předloktí se mi objevily petechie - mikto tečky, které nejdou vyfotit, neshlukují se, ale samostatně jich mám celkem dost na předloktí a pažích. Po stlačení nemizí. Objednala jsem se na velký krevní rozbor v pondělí, ale zároveň jsem googlila (ano, vím, že se to nemá dělat), ale jsem hysterka a samozřejmě jsem si našla ty nejhorší diagnózy.

Žádné jiné problémy nemám, jen pár metličkových žilek na stehnech. Máte prosím někdo s petechiemi zkušenost? Co na ně pomáhá? Máte je někdo dlohodobě - nemizí, spíše přibývají?

PS: Těhotná nejsem.

Díky moc a hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
21.4.22 11:53

Měl syn( dítě). Nevim zda pomůže, jednalo se o málo krevních destiček. Máš je i jinde? Ústa, rty, záda,… A máš i velké modřiny z,,ničeho"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 12:42
@adka91 píše:
Ahoj všem,

na pažích a předloktí se mi objevily petechie - mikto tečky, které nejdou vyfotit, neshlukují se, ale samostatně jich mám celkem dost na předloktí a pažích. Po stlačení nemizí. Objednala jsem se na velký krevní rozbor v pondělí, ale zároveň jsem googlila (ano, vím, že se to nemá dělat), ale jsem hysterka a samozřejmě jsem si našla ty nejhorší diagnózy.

Žádné jiné problémy nemám, jen pár metličkových žilek na stehnech. Máte prosím někdo s petechiemi zkušenost? Co na ně pomáhá? Máte je někdo dlohodobě - nemizí, spíše přibývají?

PS: Těhotná nejsem.

Díky moc a hezký den!

mám petechie od11 let naprosto, ale naprosto po CELÉM těle, jsem jedna velká petechie. Jediné místo kde nejsou je pata a obličej. Krevními rozbory na nic nepřišli, radili užívat ascorutin, který ovšem nepomáhá. Teď je mi 44 a žiju. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
136
21.4.22 13:28

@hulala Ne, právě nikde nic jiného nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.4.22 13:50

@Anonymní - díky za uklidnění, plánujeme totiž miminko a obíhám si všechny prevence a jsem z toho všeho taková vyplašená (zbytečně) - vždycky jsem byla 100 % zdravá a po 30tce na sobě pozoruju změny :-D už to není jako ve dvaceti :D ale spíš je to asi v hlavě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí