Phalaenopsis

• Otevřená skupina

Povídání a výměna zkušeností s pěstováním orchidejí

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

61
21.10.10 18:47

Phalaenopsis

Aj Vam sa tak rozbehli ako mne? Tusim na kazdej zacina rast novy stvol! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
30.10.10 19:40

Mě teď po létu většina odkvetla, ale u některých se objevují květní stvoly a nové listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
2.11.10 09:08

závidím, mě nikdy nevykvetla ani jedna, asi mě namjí rady :cry:

• Citovat
  • Upravit
2769
3.11.10 18:27

merett pokud mají vhodné podmínky, tak Phalaenopsis kvetou ochotně. Řekla bych, že nejvíc limitujícícm faktorem je dostatek světla, tak jim zkus změnit podmínky a určitě se zadaří :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
8.11.10 11:25

já už zkusila všechna okna ve všech bytecxh kde jsem postupne bydlela a nic, no co nadělám, asi ze mě pěstitelka nikdy nebude tak se kochám aspoň v obchodech a na vašich fotkách :-)

• Citovat
  • Upravit
156
8.11.10 12:21

Tak dneska se mi zase povedla dobrá věc - chtěla jsem vytrhnout spodní žlutý list u phalu a když se mi to podařilo, zjistila jsem, že jsem ho vytrhla i s květním stvolem, který jsem tam předtím neviděla :cry: „Radši bych viděla hořet Národní divadlo :evil: “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.11.10 17:25

Majka nic si z toho nerob, ja som zistila na mojej philadelphii, ze je urvaty kus stvolu, vobec netusim jak sa to stalo, ani kedy. Proste je prec a ani nikde okolo nie je spadnuty, zahada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.11.10 22:36

Cibusik, mě nejvíc štve, že jsem to udělala sama :-( Pořád pospíchám. Vím, je to jenom phal, ale zamrzí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.12 08:03

Ahoj chtěla bych se zeptat zda se dají nějakým způsobem orchidee rozmnožovat?

• Citovat
  • Upravit
156
28.5.12 13:43

Některé orchideje vytváří keiky, jiné se dají rozdělit trsy. Toto je nejdostupnější pro většinu z nás. Pro odborníky ještě např. semeny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.12 13:44

@ma-ja jak trsy? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
156
28.5.12 22:25

Ptala jsi se na orchideje, pochopila jsem, že myslíš různé druhy orchidejí. Pokud jsi myslela pouze phalaenopsis, tak ten se dá rozmnožit pouze pokud Ti vytvoří keiky, jinak samozřejmě ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.8.12 09:42

Ahojky holky, potřebuju radu, zřejmě mi umírá Phal :,( Je opravdu v kritickym stavu a to jsem z něj měla ohromnou radost, protože vyhnal na květ, sice se nerozdělil, takže by kvítků měl málo, ale byla jsem ráda, že jsem ho dostala z nejhoršího a že se mu začalo dařit a teď mi odchází :(. S největší pravděpodobností je silně přehnojený. Už se asi nezachrání co? Přikládám foto. Je tam vidět na kořenech plíseň, možná, že by mi odešel i kvůli tomu, protože když jsem ho kupovala, tak jsem na kořeny neviděla, jinak se řídím dle nich a při přesazování jsem se zhrozila :( a to přehnojení ho dorazilo, nevím kolik hnojiva u něho skončilo, ale zřejmě hodně. Prosím tedy o radu co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
3.8.12 12:27

Phalaenopsis

Petulle, má hrozný substrát. Ten musí být hodně vzdušný. Vyndej ho z toho starého, kořeny opláchni a vystříhej ty uhnilé nebo suché. Potom si dej do plastového sáčku rozdrcené dřevěné uhlí, vlož tam kytku až pod krček a důkladně protřepej. Tím by se měli vydesinfikovat. Zasaď do nového, hrubého! substrátu do kterého přidej několik kostiček dřevěného uhlí. Týden určitě nezalévej a potom dost dlouhý čas vůbec nehnoj. Jinak - hnojiva se dává opravdu hodně maloučko, nesmíš se řídit návody na výrobku. Pokud nemáš čím to odměřit, tak stačí pár kapek na 1 litr vody, nejlépe dešťovky. Hnojit by se mělo jednou za 14 dní a to jenom od jara do podzimu. Pokud má ještě alespoň nějaké dobré kořeny, tak by to mohlo dopadnout dobře. Uvidíš a napiš jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
8.9.13 14:25

Ahoj holky, přinesla jsem si domu s novou orchideí i červce, dneska to likviduju páč mi to vlezlo i na další, jak s tím bojujete, je to porvé co se mi to za těch X let co orchideje pěstuju, stalo :cert: :cert: :cert:
Zatím sem to postříkala nějakým postřikem co likviduje květní parazity a ty co tam zbyly tak pracně sundavám vatovou tyčkou namočenou v lihu :zed: :zed: :zed: je to teda mravenčí práce, bohužel nechci to kvantum kytek přesazovat, jak je zlikviduju v substrátu? četla sjem totiž, že žijou i tam :zed: a je na to nějaký roztok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny