Plácáte přes ruku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
24.1.12 10:10
ejmy píše:
MarkyM: Ano, dítě má mít samozřejmě respekt. Ale ty mu to co smí a co ne dokážeš vysvětlit jen násilím? Je potřeba si uvědomit, že to jde i jinak (ale ze dne na den to fungovat nebude, nejlepší je zaujmout tento postoj už od miminka :) ). Ale každý rodič má svůj způsob :)

Já nevim,ale plácnutí mi jako násilí nepřipadá.Beru to jako výchovnou metodu.Já když vidim u sousedů jak si jejich malá dělá co chce a oni jí prosí ať to nedělá tak si říkám jestli je to normální.Víš jak to myslim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.1.12 10:11

Já jsem to právě zažila. A dost si pamatuju ty svoje pocity. Vztah k otci se nikdy nespravil. Pro některé rodiče je asi jednodušší a rychlejší dítěti naplácat, než to řešit jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.1.12 10:13

Ejmy já to nemyslim nijak zle.Já jí nebiju do krve pouze jí plácnu přes zadek nebo ruku.Já doma taky dostala pohlavek nebo vařečkou a s rodičema vycházim dobře a mam je ráda.
Samozřejmě týrání je něco jinýho,ale to sem nepatří tady je řeč o plácání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:13

Tak jasně, že nebudu práskat dítěti jednu za druhou po třeba třetím roku, když už chápe až až. Ale třeba u nás to opravdu není mou leností. U nás vysvětlování je prostě házení hrachu na zeď…přes ruku nedávám, tomu se směje, plácnu přes zadek - nebolí to a zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:14

A pochybuju, že si bude pamatovat, že ve 2 letech dostal na prdel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.1.12 10:15

MarkyM: Určitý projev násilí to je. Ale pokud to není v žádné velké míře, tak budiž :) A ano, takové případy taky znám, to je zase opačný extrém. Rodiče dětí prosí, aby něco nedělaly, ptají se jestli chtějí jít do školky, apod. Z toho nebude nic dobrého. Rodič má dítě pripravovat na život, určovat pravidla, která se budou dodržovat, být autoritou, ale i někým na hraní a mazlení :) Podle mě teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.1.12 10:17
ejmy píše:
MarkyM: Určitý projev násilí to je. Ale pokud to není v žádné velké míře, tak budiž :) A ano, takové případy taky znám, to je zase opačný extrém. Rodiče dětí prosí, aby něco nedělaly, ptají se jestli chtějí jít do školky, apod. Z toho nebude nic dobrého. Rodič má dítě pripravovat na život, určovat pravidla, která se budou dodržovat, být autoritou, ale i někým na hraní a mazlení :) Podle mě teda :)

Plácnu když mám důvod a malá moc dobře ví proč jsem plácla a za co jsem plácla.Mazlíme se hrajeme si taky neboj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.1.12 10:18
RyBANA píše:
ejmy píše:
MarkyM: Ano, dítě má mít samozřejmě respekt. Ale ty mu to co smí a co ne dokážeš vysvětlit jen násilím? Je potřeba si uvědomit, že to jde i jinak (ale ze dne na den to fungovat nebude, nejlepší je zaujmout tento postoj už od miminka :) ). Ale každý rodič má svůj způsob :)
To jsou ty „moderní“ metody - dřív nám rodiče naplácali na prdel a z kolikati z nás jsou násilnice 8)

A kolikrát jsi slyšela větu: „Řezal jsem ho jak žito a zřejmě to bylo málo?“
Mně naši nebili. Na zadek jsem dostala asi dvakrát, a to si sakra pamatuju.
Přesto jsem je respektovala a poslouchala, dokonce ani v pubertě jsem moc nelumpačila.
Mého přítele otec řezal kudy chodil a nepomohlo to :nevim: Stejně si dělal, co chtěl. Prý ho akorát naučil být tvrdý :roll: V dospělosti spolu asi 10 let nemluvili, přítel byl dlouhou dobu černá ovce rodiny, a až posledních pár let si spolu trochu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.1.12 10:19

Nic o vysvětlování jsem tu nepsala. To totiž taky nezabírá. Dítě se nedokáže tak dlouho soustředit. Odvést pozornost, to je to, co pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:19

Projev násilí nebo ublížení je i vyhrožování a psychický nátlak na dítě :mrgreen:

Mě by jen zajímalo jak vysvětlujete, jako to nemyslím nijak ironicky - a jak dlouho to vydržíte. Nejvíc by mě to samozřejmě zajímalo u dítěte ve věku 1,5 - 2 roky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:20
ejmy píše:
Nic o vysvětlování jsem tu nepsala. To totiž taky nezabírá. Dítě se nedokáže tak dlouho soustředit. Odvést pozornost, to je to, co pomáhá.

U nás to pomůže na 2 minuty a opět se vrátí k předešlé činnosti :mrgreen:

Bych mohla odvádět pozornost celý den…navíc ani odvedení pozornosti mi nepřijde zrovna výchovné, když už…prostě děcko není debil. :nevim:

Příspěvek upraven 24.01.12 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.1.12 10:21
MarkyM píše:
ejmy píše:
Já nevim,ale plácnutí mi jako násilí nepřipadá.Beru to jako výchovnou metodu.Já když vidim u sousedů jak si jejich malá dělá co chce a oni jí prosí ať to nedělá tak si říkám jestli je to normální.Víš jak to myslim?

Podle mě je efektivnější ukázat svou převahu jinak, než plácnutím :nevim: Můžu dítě klidně odnést jinam ne? :nevim: Já teda dítě nebiju ani neprosím, ale uznávám, že mám poměrně bezproblémovou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
24.1.12 10:22

Každý ať dělá, jak to cítí :srdce: Každý rodič to jistě dělá s tím nejlepším úmyslem (nepočítám tyrany a extrémy samozřejmě!) … Někdo vysvětluje, jiný občas plácne… nikde ale není přesně psáno, že to je to nejlepší a nejrozumnější řešení, ne na každé dítě platí to samé, ne každé dítě si z toho či onoho vezme právě to, co my bychom rády…

Taky jsem si říkala: „Nikdy ho neplácnu, nikdy na něj nezakřičím!“ … ale „člověk míní, život mění…“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:24
chuanitka píše:
RyBANA píše:
ejmy píše:
To jsou ty „moderní“ metody - dřív nám rodiče naplácali na prdel a z kolikati z nás jsou násilnice 8)
A kolikrát jsi slyšela větu: „Řezal jsem ho jak žito a zřejmě to bylo málo?“
Mně naši nebili. Na zadek jsem dostala asi dvakrát, a to si sakra pamatuju.
Přesto jsem je respektovala a poslouchala, dokonce ani v pubertě jsem moc nelumpačila.
Mého přítele otec řezal kudy chodil a nepomohlo to :nevim: Stejně si dělal, co chtěl. Prý ho akorát naučil být tvrdý :roll: V dospělosti spolu asi 10 let nemluvili, přítel byl dlouhou dobu černá ovce rodiny, a až posledních pár let si spolu trochu rozumí.

Já si taky nepamatuju, že by mě naši bili. A přesto jsem dostávala na zadek - dokud jsem měla plinku a můžu říct až na pár přestupků v pubertě jsem byla vychována dobře a bez následků.

A plácnutí přes prdel - přes plínku je snad něco jiného než bití řemenem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.1.12 10:28
A plácnutí přes prdel - přes plínku je snad něco jiného než bití řemenem :mrgreen:

Taky si to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect