Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je zvláštní teda… Ale nás taky poslala do laboratoře v poliklinice…
A byla jsem s malou letos na jaře. Tak aspoň vím, že to po mě můžou chtít…
Jinak tedy neposílá vzorek nikam, nabere vzorek jak při odběru na cukrovku do malé tyčinky, vloží do přístroje a do 30s přístroj ukazuje výsledek.
@mammy píše:
Jinak tedy neposílá vzorek nikam, nabere vzorek jak při odběru na cukrovku do malé tyčinky, vloží do přístroje a do 30s přístroj ukazuje výsledek.
Jo, to je u naší MUDr. stejné. A platíme. Mě to ani nějak nevadí, je to jednou za čas, ťukťuk. A doktorka je jinak pečlivá.
U nás chce za CRP doktorka 50.-. Přístroj má v ordinaci…
Pokud by to posílala do laboratoře, tak to jde na pojišťovnu.
Na důvody jsem se nikdy neptala. Není to tak hrozná částka, tak to klidně zaplatím.
@eTeresa v laborce se to nikdy neplati. Plati se jen odver ktery dela dr v ordinaci je to rychlotest a dela se z kapky krve jako treba glykemie
Jinak existuji uz i domaci testy crp
@paola white Aha, my byli zatím vždy na tom testu jak se sbírá z prstu do té tyčinky…
Ani jsem nevěděla, že existují tyto rychlotesty..
@eTeresa jj vetsinou se pouzivaji na pohotovosti kde neni o vikendu laborka.
@paola white Tak proto zakladatelka nejspíš platila…
Tak díky za info ![]()
MÁME VZP a nikdy jsme CRP neplatili, ani u jednoho z dětí. nabírá si z prstu sestra v ordinaci
Nezáleží, jen jakou máš pojišťovnu, ale i jestli má dané zdravotnické zařízení nasmlouvaný výkonc CRP z kapilární krve. POhotovosti při nemocnici to často nemají, nemocnice předpokládá, že mají k dispozici nonstop laboratoř na CRP z krve, máš právo zažádat o to.
Mame VZP a delali to uplne stejne jako u peidatra, kde neplatime.. bez laborky
Mela jsem pocit ze nas chtela pani doktorka natahnout, byla hrozne nastvana ze jsme ji vzbudili
Nas veterinar bere krev s vetsim citem jako v te ordinaci.. Jeste ze nechtela poplatek za zmereni teploty..
mozna i toho se brzy dozijeme..
Ja vim ze to neni zas tak moc, jen jsem nevedela proc.. Dekuji za prispevky..
@Kiara28 píše:
Mame VZP a delali to uplne stejne jako u peidatra, kde neplatime.. bez laborky
Mela jsem pocit ze nas chtela pani doktorka natahnout, byla hrozne nastvana ze jsme ji vzbudiliNas veterinar bere krev s vetsim citem jako v te ordinaci.. Jeste ze nechtela poplatek za zmereni teploty..
mozna i toho se brzy dozijeme..
Ja vim ze to neni zas tak moc, jen jsem nevedela proc.. Dekuji za prispevky..
tak jestli jste na to dostali potvrzení, tak to jen z doktorky hlavy do kapsy nebylo. ![]()
Ahoj,
pravděpodobně nemají smlouvu s pojišťovnou, protože jinak bys ho platit neměla. Jsme VZP a u dětský za CRP neplatíme, i když ho tam má v sazebníku psáno (možná, kdybychom si ho sami vyžádali.
)
@Brontik Na pohotovosti zeby nemeli smlouvu s VZP? no nevim.. Nikdy jsem se nesetkala zeby nekde nemeli smlouvu s vzp..