Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na podzimni a zimni veceri planuju pro dceru (2 roky) poridit plastelinu - idelane i s nejakymi tvoritky na dortiky apod. Tesim se na to uz od tehotenstvi
Jednou variantou je samozrejme plastelina Play Doh, podobne sady a plasteliny jsem videla i v Pepcu (Play creative) a v Lidlu (Playtive), ktere jsou samozrejme levnejsi.
Mate s nimi zkusenost? Ja si hrala jen s Play Doh a ta je super, ale cena je cena, no… Jsou srovnatelené jako Play Doh? Nebarví? Jsou netoxické (předpokládám, že se nevyhnem tomu, že to malá olízne apod.)? Díky za zkušenosti.
Mne teda skoro dvouleté dite plastelínu neolizuje ani neji, to udělal naposledy v roce
jinak pro dvouleté je to myslím si jedno, já beru tu nejlevnější, stejně to všechno nakonec rozmatla a zmatla dohromady. Nečekala bych, ze z toho bude tvarovat postavičky nebo dortiky, to možná maminka, než ji to přestane bavit dělat postý
Raději pak častěji kupuji novou, ať je to aspoň hezké, nové, čisté.
Kupuju v Pepcu, kvalita je fajn, srovnatelná s play doh, ale cena úplně jinde.
No záleží jestli si nedává nic do pusy
syn mi tu modelinu užiral ještě ve 3 letech, takže měl přístup jedině k play doh, ta není jedovatá
starší měl co nám přišlo pod ruku, stejně to vždycky patlal a udělal z toho jednu velkou šedou kouli ![]()
Lidl je fajn, ale víc mazlavá než playdoh. Ale zase podle mě déle vydrží, playdoh nám hodně rychle ztvrdla. Na dětské patlaní myslím, že je Lidl naprosto dostačující
@Kriss Tina já myslím, ze žádná už není jedovatá, co se u nas prodává. Řekla bych, ze se pocita s tím, ze ty děti něco občas ují
Aspoň co vždycky koukám na krabičku, všude bylo non-toxic, i když jsem kupovala něco pro staršího do školy.
Záleží jakým způsobem dcera bude s modelínou pracovat. Prťeti, které ji rozpatlá, smíchá, bych koupila levnější variantu. Ale pokud si s ní dokáže hrát tak, že po skončení hraní bude možné vše opět rozdělit do kelímků, tak bych i investovala do PlayDoh. Vydrží opravdu dlouho, když ji pečlivě uzavíráš zpět (moje děti ji mají už nějaké 4 roky a je stále v pohodě).
Já teda Play Doh. I když je dražší, tak není jedovatá a máme doma 10 měsíční mimino…
@KraliceAlice píše:
Na podzimni a zimni veceri planuju pro dceru (2 roky) poridit plastelinu - idelane i s nejakymi tvoritky na dortiky apod. Tesim se na to uz od tehotenstviJednou variantou je samozrejme plastelina Play Doh, podobne sady a plasteliny jsem videla i v Pepcu (Play creative) a v Lidlu (Playtive), ktere jsou samozrejme levnejsi.
Ta večeře pobavila… ![]()
@Semtex tak to nevím, teď koukám na plastelínu co sem v pepcu koupila pro syna a je tam psáno nevhodné pro mladší 3 let a žádné non toxic tam není ![]()
@Kriss Tina píše:
@Semtex tak to nevím, teď koukám na plastelínu co sem v pepcu koupila pro syna a je tam psáno nevhodné pro mladší 3 let a žádné non toxic tam není
Tyjo no z Pepca nevím, to mám daleko a jdu tam tak dvakrát za rok, ale schválně jsem koukla, co máme doma, starší má ještě z loňska v kufříku nějakou tuším z Tesca Bic Kids a tam je věk 1+ a logo “Play safe”, a teď jsem dokupovala na Kosiku v akci Kores plastelíny do zásoby a tam tedy je vzadu non toxic ![]()
Plastelína z líbivé sady (tuším z Lidlu) moc nelepila a vyschla. Zase z ní nevznikne neidentifikovatelná koule a nezaslape se třeba do koberce.
Na modelování byla lepší klasická plastelína z papírnictví za 30 Kč.
@KraliceAlice já nedám dopustit na Play doh, máme několik sad k tomu a je to vděčná hračka už několik let ![]()
Holky si věčně hrají na MasterChefa, takže pořád jedou všelijaké dorticky a pokrmy
modelína dlouho vydrží, když se dobře uzavře, nevysychá. Na vánoce dostaly mega sadu a dodnes ji používají..
Z těmi levnějšími nevím, nezkoušela jsem. Zkusila jsem párkrát dělat domácí podle tohoto receptu . Taky je docela fajn, když se pořádně spaří, tak nelepí, ale Play Doh je prostě lepší.
@Petule030 no nevím, je to z mouky, takže se to muže časem zkazit, a navíc ještě bude lákat moly
to bych nedělala.