Plastelina - jakou vybrat

2035
2.9.22 08:48

plastelina - jakou vybrat

Na podzimni a zimni veceri planuju pro dceru (2 roky) poridit plastelinu - idelane i s nejakymi tvoritky na dortiky apod. Tesim se na to uz od tehotenstvi :D Jednou variantou je samozrejme plastelina Play Doh, podobne sady a plasteliny jsem videla i v Pepcu (Play creative) a v Lidlu (Playtive), ktere jsou samozrejme levnejsi.

Mate s nimi zkusenost? Ja si hrala jen s Play Doh a ta je super, ale cena je cena, no… Jsou srovnatelené jako Play Doh? Nebarví? Jsou netoxické (předpokládám, že se nevyhnem tomu, že to malá olízne apod.)? Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14611
2.9.22 08:55

Mne teda skoro dvouleté dite plastelínu neolizuje ani neji, to udělal naposledy v roce :lol: jinak pro dvouleté je to myslím si jedno, já beru tu nejlevnější, stejně to všechno nakonec rozmatla a zmatla dohromady. Nečekala bych, ze z toho bude tvarovat postavičky nebo dortiky, to možná maminka, než ji to přestane bavit dělat postý :lol: Raději pak častěji kupuji novou, ať je to aspoň hezké, nové, čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.9.22 08:55

Kupuju v Pepcu, kvalita je fajn, srovnatelná s play doh, ale cena úplně jinde.

• Citovat
  • Upravit
37131
2.9.22 08:58

No záleží jestli si nedává nic do pusy :D syn mi tu modelinu užiral ještě ve 3 letech, takže měl přístup jedině k play doh, ta není jedovatá :mrgreen: starší měl co nám přišlo pod ruku, stejně to vždycky patlal a udělal z toho jednu velkou šedou kouli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
2.9.22 09:01

Lidl je fajn, ale víc mazlavá než playdoh. Ale zase podle mě déle vydrží, playdoh nám hodně rychle ztvrdla. Na dětské patlaní myslím, že je Lidl naprosto dostačující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
2.9.22 09:01

@Kriss Tina já myslím, ze žádná už není jedovatá, co se u nas prodává. Řekla bych, ze se pocita s tím, ze ty děti něco občas ují :lol: Aspoň co vždycky koukám na krabičku, všude bylo non-toxic, i když jsem kupovala něco pro staršího do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
2.9.22 09:02

Záleží jakým způsobem dcera bude s modelínou pracovat. Prťeti, které ji rozpatlá, smíchá, bych koupila levnější variantu. Ale pokud si s ní dokáže hrát tak, že po skončení hraní bude možné vše opět rozdělit do kelímků, tak bych i investovala do PlayDoh. Vydrží opravdu dlouho, když ji pečlivě uzavíráš zpět (moje děti ji mají už nějaké 4 roky a je stále v pohodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
2.9.22 09:03

Já teda Play Doh. I když je dražší, tak není jedovatá a máme doma 10 měsíční mimino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
2.9.22 09:06
@KraliceAlice píše:
Na podzimni a zimni veceri planuju pro dceru (2 roky) poridit plastelinu - idelane i s nejakymi tvoritky na dortiky apod. Tesim se na to uz od tehotenstvi :D Jednou variantou je samozrejme plastelina Play Doh, podobne sady a plasteliny jsem videla i v Pepcu (Play creative) a v Lidlu (Playtive), ktere jsou samozrejme levnejsi.

Ta večeře pobavila… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.9.22 09:08

@Semtex tak to nevím, teď koukám na plastelínu co sem v pepcu koupila pro syna a je tam psáno nevhodné pro mladší 3 let a žádné non toxic tam není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
2.9.22 09:21
@Kriss Tina píše:
@Semtex tak to nevím, teď koukám na plastelínu co sem v pepcu koupila pro syna a je tam psáno nevhodné pro mladší 3 let a žádné non toxic tam není :nevim:

Tyjo no z Pepca nevím, to mám daleko a jdu tam tak dvakrát za rok, ale schválně jsem koukla, co máme doma, starší má ještě z loňska v kufříku nějakou tuším z Tesca Bic Kids a tam je věk 1+ a logo “Play safe”, a teď jsem dokupovala na Kosiku v akci Kores plastelíny do zásoby a tam tedy je vzadu non toxic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 10:00

Plastelína z líbivé sady (tuším z Lidlu) moc nelepila a vyschla. Zase z ní nevznikne neidentifikovatelná koule a nezaslape se třeba do koberce.
Na modelování byla lepší klasická plastelína z papírnictví za 30 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
2.9.22 10:23

@KraliceAlice já nedám dopustit na Play doh, máme několik sad k tomu a je to vděčná hračka už několik let :lol:
Holky si věčně hrají na MasterChefa, takže pořád jedou všelijaké dorticky a pokrmy :lol: modelína dlouho vydrží, když se dobře uzavře, nevysychá. Na vánoce dostaly mega sadu a dodnes ji používají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.9.22 11:54

Z těmi levnějšími nevím, nezkoušela jsem. Zkusila jsem párkrát dělat domácí podle tohoto receptu . Taky je docela fajn, když se pořádně spaří, tak nelepí, ale Play Doh je prostě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
2.9.22 12:13

@Petule030 no nevím, je to z mouky, takže se to muže časem zkazit, a navíc ještě bude lákat moly :nevim: to bych nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí