Platit SRPŠ, nebo jednotlivé akce?

Anonymní
19.10.16 02:29

Platit SRPŠ, nebo jednotlivé akce?

Ahoj, potřebovala bych se poradit. V naší školce je SRPŠ stanovené na 150kč, a u předškoláků na 200kč. Docela dost peněz, mám jedno dítě předškoláka, druhé mladší, takže 350kč. Jenže, jsou často nemocní, ve školce byli dnes poprvé, zítra zase nejdou(lékař), dle zkušeností z loňska budou i dost často nemocní, jsem na mateřské, tak nedávám ani s rýmou, tudíž chodí dost málo. Dnes jsem s učitekou hodila řeč na téma SRPŠ, raději bych platila zvlášť ty akce, kterých se děti zúčastní, ovšem učitelka se na to vůbec netvářila, že je to povinný, že už to jedna paní tak chtěla, ale že musí platit, protože ona nechodí, že nechce, a že jí tam vůbec drží místo. Že z toho nakupují vánoční dárky, a na mikuláše, a že to tak prostě nejde. Což já vím, že platit nemusím, že povinné to není, ale nějak nevím, jak s tím naložit. Od září skoro 3000 pryč, jen za školkovné, byli tam 1 den, příští týden podzimky…na vyhazování zase peníze nemáme, a jsem si dost jistá, že když budu platit jednotlivé akce zvlášť, tak 3500 za rok za to prostě nedám. Ty vánoční dárky, kterýma argumentovala, to vloni dostali takovou postavičku, co stají asi 80kč..nemám problém dát 100kč na dítě na vánoční dárky, mikuláš, tam bylo jablko, pár oříšků a jedna čokotyčka malá, a perník, hodnota tak 30kč, plus návštěva čerta a spol. taky něco stojí, chápu, a jsem ochotná zaplatit, pokud děti nebudou nemocný zrovna, divadélko, co za nima chodí 1 za měsíc, se z toho platí, canisterapie 1 za měsíc, a smaozřejmě nějaký ty okopírovaný materiály…proto prý předškoláci víc, jenže příprava na školu probíhá dle rozpisu hlavně po spaní, moje děti chodí domů po obědě. Učitelka, že to nejde, ale rozhoduje o tom ta druhá, která tam bude až ve čt., a mám to probrat s ní. Zkrátka chci raději platit jednotlivé akce, ale zase nechci, aby kvůli tomu nedejbože dělala učitelka mým dětem nějaké problémy…přemýšlím, jak ten rozhovor ve čt. vést(samozřejmě slušně, to vím, ale jinak nevím). budou mít za září/říjen odchozeno 5 dní dohromady, nebo tedy ne dní, ale dopolední(4h denně chodí, max. výjimečně 5) a se SRPŠ by to bylo víc jak 3500,to mi přijde hrozně moc :? :nevim: (říjnové divadélko už bylo, canisterapie taky, už žádné akce nebudou, takže bych platila max pár korun za okopčené materiály. výtvarné pomůcky, toaleťáky, kapesníčky, mýdla, to nosíme v naturáliích, to jsem ochotná přinést plnou výbavu, i když takový toaleťák tam moje děti(kluci) nikdy nepoužili, a nepoužijí, výtvarných pomůcek taky méně jak ostatní děti, jak chodí málo, kapesníčky vůbec, já je tam s rýmou neposílám, já ne, ale budiž, to donesu, ale to SRPŠ mi fakt vrtá hlavou. Co byste dělali vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
19.10.16 04:33

200 Kc Ti přijde moc 8o Zaplatila bych to, SRPS neni určené na výlety a akce, maximálně na toho Mikuláše, Tvoje deti se snad zúčastní, ne?
Pokud máš věčně nemocné děti, jsi na RD s dalším a máš problém zaplatit jednorazove dve stovky, tak si nech děti doma a misto prenech nekomu jinému. Skolkovne je jina kapitola, v každé školce jinak, ale predskolak neplatí, pokud nejde o odklad.
A počkej, až budou deti chodit do školy a na kroužky, to budou teprve výdaje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
19.10.16 04:51

Určitě bych těch 200 Kč zaplatila.Zase to není taková závratná částka, která by někoho vytrhla.
Věř tomu, že učitelky to nemají ze své hlavy, ony si to nevymyslely, pouze ty peníze musejí vybrat.Ve škole máme taky takové rodiče(naštěstí výjimky) jako jsi ty a můžu ti říct, že všichni si o takových rodičích myslí své :roll:
Tvé děti se asi také zúčastní nějakých akcí..A když to nakonec sečteš, tak tě to nakonec vyjde i levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.10.16 05:04

No já dávám za své dítě závratné částky jen mimo měsíčně plus platim školku a i když nemáme SRPS tak maji děti do roka takových akci ze částku vašeho SRPS to strčí do kapes..platin dopředu a zatím jsme byli jen na jedné PAC byl nemocný..nevadí..
250 je mala částka…co budete dělat ve skole tam to jen litá…když ted mate problém plstit..nic proti ale z pohledu učitelek bud budete drzgresle nebo Socka. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
19.10.16 05:57

To SRPŠ je ale castka na rok, ne mesicne. Nechapu proc pises za rok 3500 te akce nevyjdou… to opravdu ne, protoze to srps je za rok 350 a naopak ti to pak usetri penize z tech akci. U nas ve skole to usetri mnohem vyssi castku nez bylo to srps. Nejlepsi jsou rodice co by chteli zazraky a pak prave nedaji ani to, jak pises nepovinne, srps. A skolkovne od zari 3000? Jako myslis za dve deti i se stravou? To me taky vyjde ve statni se stravou na 900 za jedno takze od zari za 2000, nebo soukroma? Jako chapu ok, ale mesicne to je 35 kc za dve, a psat esej o srps docela :zed: :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
19.10.16 06:07

Je, to mate hodne malo na srps. U nas ve skolce to je 600 na pololeti. Pokud je pro tebe skolka tak velky zasah do rozpoctu, nechala bych teda deti doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
19.10.16 07:06

U nás není SRPDŠ na běžné akce, ty se platí zvlášť, to by jim ty 200 vydrželi tak na 2 měsíce. U nás z toho berou peníze na hračky, na výtvarné potřeby atd. A to i tvoje dítě využívá, nebo mu budeš nosit pokaždé stavebnici? A pokud je to pro tebe taky finančně náročné a jsi doma, tak bych si nechala to mladší doma a neřešila. Starší školkovné stejně neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.10.16 07:11

Hele, zakladatelko, já teda nevím, jak to máte, ale u nás je teda poplatek 300 za pololetí na takové ty Vánoce, divadla (ty se nemůžou platit extra: že by se řeklo hercům „přišla půlka dětí, dostanete poloviční peníze?“), zvířátka… jo, je blbý, když dítě nemůže, ale riziko podnikání. Za rok za dvě děti tudíž 1200. Pokud by to u vás bylo třikrát tolik, tak bych asi taky chtěla, aby se to nějak omezilo - ale rozhodně ne na nulu.

Samozřejmě máme i další výdaje, když děti jedou na výlet atd., tak se platí extra - ale to už není povinné (jen teda hrozí, kdyby bylo málo dětí, že se to zruší, protože se to nezaplatí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.10.16 07:41

SRPŠ je částka na rok, někde na půl roku. Chápu, že maminka na mateřské dovolené nemá na rozhazování, ale když musíš takto řešit takovou „částku“,tak si myslím, že je něco špatně. Co kdyby vám odešla pračka, televize-to už jsou veliké výdaje.
Pokud u předškoláků řeší hodně věcí odpoledne, tak bych ho tam nechávala déle. Aby si víc zvyknul na kolektiv, naučil se pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.16 07:57

U nas platime 800 na pul roku a platim i kdyz me deti zrovna na akci ve skolce nejsou - protoze vim, ze kolikrat se pani ucitelka ze dne na den rozhodla, vzala si penize s tohoto fondu a vzala deti na zmrzlinu, pohar, vylet vlackem s prekvapenim apod. A uprimne, mozna u 1 rodice to lze hlidat aby mi platil jen kontretni akci, jenze povolis 1 rodici a sesypou se ostatni a hlidat to dalsim 30 rodicum je nemozne…
A koukam na to z pohledu matky co je s detmi sama - bez kecu bych zaplatila.

(PS - navic jsem ucetni ve skolce prave tady na ten fond a vim, ze opravdu vsechny penize se cpou do deti - treba i drobnostma co rodice nevidi)

• Citovat
  • Upravit
4476
19.10.16 08:11

No ale tak snad na začátku školního roku máte schůzi, kde se SRPŠ odsouhlasí a to i jeho výška a platba. Pokud jsi tam nebyla a nechala to hlasování na druhé, tak nechápu, co teď řešíš… O tom, jak jsou peníze čerpané se taky můžeš snadno dozvědět.
Proč by měli dělat výjimku jen kvůli tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
19.10.16 08:15

Neni to překlep? my máme SRPŠ 1500,– a 2000,– za předškoláka… takže hned na začátku 3500,– ale zkrátka to tak je, jednou dáš a už máš klid..neřešila bych a zaplatila, určitě bych neplatila akci zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
19.10.16 08:19

Tak u nás ve školce se SRPŠ nevybírá žádné, hradí se prostě školkovné a obědy (předškolák jasně ne, jen odkladový) a teda co bych za to dala, protože u nás teda divadla apod menší akce jdou z rozpočtu, ale větší výlety si hradíme přímo… Teď třeba kluk pojede na výlet v listopadu na Zimní Potštejn a jen tento výlet bude 250,– a to za rok mají takové „větší“ asi tři nebo čtyři…, takže na Tvém místě bych takovou jednorázovku fakt neřešila a byla za to ráda… Jak to chceš pak dělat ve škole? Nejstarší kluk je v 1.třídě a to je teprve chuťovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
19.10.16 08:24

Nevím co řešíš, je to jen „pár“ korun. My platíme 1500,– a to ještě některé výlety doplácíme zvlášť. Ale k otázce, myslím, že ti platit každou akci zvlášť nepovolí. Jak je psáno výše, třeba divadlo se musí zaplatit, nehledě na počet dětí, které se ho zúčastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.10.16 08:28

A to je to me nenechá chladnou když tu ctu ze si poridi matka další dítě a finance maji napnuté..ale prostě se musí mit další dítě..pak to dopadá přesně tahle..ostudné dohadování se skolkou o placeni SRPS..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin