Pleny v noci u 3,5leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
898
11.1.14 21:00

@pvmr No nastesti mel zanet ledvin a opakovane nalezy bakterii v moci jen v prvnim roce - to bral nekolikrat atb, ted musim zatukat, uz ne. Ale ma stale nalez na utz a muze to byt prave i pricinou toho delsiho odplenovani. Do sesti let se s tim stejne nic nedela a ja doufam, ze se mu to spravi samo. Tak to obcas zkousime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
11.1.14 21:05

@monika215 bobek malý, držím palečky, aby se mu to spravilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
11.1.14 21:27

Naše mala mívala v noci plenku taky durch pocuranou a i tu na denní spánek. Pak jednou dával odpoledne spat tatínek (mela malo pres 2 roky) a jaksi opomel, ze má dat plenu a ejhle, vydržela nepocurat se.Tak jsem ji plenku nedala ani další den a rovnou i tu večerní a opet vydrzela.Bylo par nehod, ale teď se vycura než jde spat, já ji dávám na nocnik kolem půlnoci když jdu spat. Když nedám vydrží a vola se třeba kolem 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
11.1.14 21:53

Děkuji všem za odpovědi. Koukám, že každý má zkušenosti jiné, každý na to jde jinak. Asi vydržím do těch jejích čtvrtých narozenin v dubnu a když se nic nezmění, tak jí tu plenu prostě vezmu a budu ji jednou večer budit na čurání. Připadá mi to takové nejrozumnější. Mezitím si nakoupím zásobu nepropustných prostěradel a pak do toho půjdem.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
11.1.14 22:02

@monika215 @pvmr
holky to povídání je dobrý, ale třeba u malé to po čase bylo kontraproduktivní. Ona z toho byla zklamaná, že ji to nejde, když jinak je „šikovná a velká“ a s tím čůráním přes noc se moc nedaří. Spíš jí to stresovalo. No a z řečí, že plínu na noc mají jen mimina (otec + nevlastní sestra +babička) chytla velkou úzkost a dalo hodně práce jí ujistit a uklidnit. Byl teda problém i se spaním ve školce, jedna holčina jí vmetla, že je „pěknej pochcan“ a bylo zle.

• Citovat
  • Upravit
10351
11.1.14 22:15

Plínu bych zkusmo sebrala, pod prostěradlo můžeš dát jednoráz. neprom. podložku. Na noc nenalívat pitím, vedle postele dej nočník. Až půjdeš spát, dej jí ještě vyčůrat. Pak jí nech do rána. Zjistíš tím, jestli si několikrát během noci učůrává (to když bude ráno stejně mokrá) nebo jestli stačí dát jednou v noci na nočník- od čehož se už můžeš odpíchnout. Pokud i tak bude ráno mokrá, zas bych plínu na pár pátků vrátila.
Svojí dceru jsem odplenkovala na noc úderem 3. narozenin. Měla vedle postele nočník, často na něj šla ještě těsně, než usla. Zrušila jsem večerní mlíko a hodinu dvě před spaním jsem jí dala max decku a půl vody. Ráno, jak měla připravený nočník, mohla jít čůrat hned. Když se mi jí někdy večer nepovedlo uhlídat a nalohnila se moc, vysadila jsem jí jednou v noci. Bála jsem se, že se přece probere, začne ječet, že jí budím…nikdy se to nestalo, pokažý stála, hlava jí klimbala ze strany na stranu, na povel sedla, vyčůrala, stoupla, já natáhla pyžamo, okamžitě zalezla do postele a během pár vteřin zas spala. Postupem času se zlepšovala, dneska (v dubnu bude mít 4r)jí můžu dát k večeři polívku nebo před spaním hrnek mlíka a ani v noci nebudím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
11.1.14 22:22

Ja jsem mu ji jednoho večera vzala, dsla jsem neprocuravaci prostereradlo, koupila jsem ještě radši jedno náhradní :mrgreen: a šli jsms do toho… Chodil spát v sedm, takže jsem mu od sesti už pití nedávala, dala ho vycurat, těsně než šel spá. A pak jsem ho budila kolrm desáté a pak v půlnoci, po pul nocí, pak mě začalo ničit vstávat po půlnoci, tak jsem ho dala v sedm a tak v jedenáct v půl davancte jsme šli curat. Pocural se asi jed dvakrát, když jsem usnula :oops: :mrgreen:. No ale pak najednou sám se vzbudil ráno ve čtyři pět a pak už zš budil pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
12.1.14 11:50

Tak to je diskuse psana z duše :D
ačkoliv je malýmu teprve 2,5 ale problém mám stejný, s plenou přes den i noci plena je prostě počůraná bez plen přes den byl od 15 měsíců s vyjímkou cestování autem a busem, zakoukal se ven a prostě byl vždy počůraný vzzhledem k tomu že toto bylo v zimě optavdu jsem něměla chuť denně prát autosedačku nehledě na životnost potahu. takže tady asi vzniklul problém netuším
teď raději spát nepůjde když plenu nemá a večerní usínání boj sám o sobě tak si tedy nedovedu moc představit opětovné buzení na čůrání
a řeči líných matkách mě teda taky pobaví, nwž mít dítě neurotika tak snad raději tu plenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.1.14 12:46

@pavlats zkus a uvidíš, já mám se svými dětmi naprosto rozdílné zkušenosti. S jedním jsme zkoušeli horydoly, buzení, úpravy pitného režimu, sebrat plínky, vrátit plínky. A nočního počůrávání se zbavila až ve 4,5 letech. Druhé dítě ve třech letech samo od sebe tři dny suchá plena, takže už jsem nedávala a nepočurává se. Známá má se svými dětmi taky podobně rozdílné zkušenosti. Nejde to paušalizovat, shazovat na lenost matek, prostě každé dítě je jiné a dozrává k tomu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.14 20:56

@bodlinka34 Tak to už trochu hraničí s tím, že má vybudovaný nějaký blok. Ten se dost těžko odbourává…
Kamarádky syn odhodil plenu v 2 3/4 na noc i přes den zárovneň. Do té doby ho nenutila. @Vlkoška Naprosto souhlasím :-) se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.14 20:59

@tremca Já napadám Tebe? Ty napadáš nás matky, které s tím u svých dětí bojujeme a nic nevyřešíme přes silu a naší snahu! Je vidět, že s tím nemáš žádné zkušenosti.
A opravdu ve svém okolí neznám matku, které by dělalo potěšení nechat svoje dítě takhle dlouho v pleně z pohodlnosti. U většiny dětí v okolí je to tak, že pokud ho dotyčná maminka nenutí na nic, tak do 3 let tu plenu odhodí a samo jí nechce. Bohužel u nás to nefunguje a u jedné holčičky, která je o den mladší také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.1.14 22:04

No to jsou zase perli :roll: Rozhodne to neni vetsinou z pohodlnosti matek, kazde dite je jine a nekdo ani na nocnik nesedne, dokud k tomu nedozraje, tak to proste je. Syn byl od roku a pul pres den bez pleny, na noc od dvou let. Dcera az ve dvou a pul letech pres den a to kdyz jdeme nekam do obchodaku, tak ji ju dam. A na noc ji porad ma a dokud ji bude mit rano porad tak nacucanou, tak to resit nebudu ne z lenosti, ale proto ze mi to pripada zbytecne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí