Plíseň na cukru na povrchu jitrocelového sirupu

11548
1.6.18 11:54

Plíseň na cukru na povrchu jitrocelového sirupu

Ahoj ženy, může se udělat plíseň na vlhkém cukru na povrchu jitrocelového sirupu? Mám doma obr sklenici, doteď jsem myslela, že není možný, aby na koncentrovaném cukru mikroorganismus přežil. Ale jsou tam nějaké tečky?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35993
1.6.18 12:22

Neverila bych take

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
1.6.18 12:31

Mikroorganismy se právě cukrem živí, tak nevím čemu se divíš :pocitac:

  • Citovat
  • Nahlásit
3165
1.6.18 12:37
@Anonymní píše:
Mikroorganismy se právě cukrem živí, tak nevím čemu se divíš :pocitac:

Ano, v urcite koncentraci, ale cukrem sei konzervuje :roll:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
690
1.6.18 12:40

@Genovesa
Ano, muze. Meli jsme v otevrene lahvicce jitroceloveho sirupu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 13:29

@Niky2 No to ano. Ale mně se udělala přímo na cukru?!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 13:29
@Anonymní píše:
Mikroorganismy se právě cukrem živí, tak nevím čemu se divíš :pocitac:

Divím se tomu, že vlivem osmotických jevů tam ta buňka by neměla přežít.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 13:36
@Pudloslava píše:
Neverila bych take

Koukni. No ale nic jinýho to být nemůže, takže vyhodit a jitrocel už kvete :,( :,( :,(

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
758
1.6.18 13:39

Jasná plíseň, vyhodit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
35993
1.6.18 13:58
@Genovesa píše:
Koukni. No ale nic jinýho to být nemůže, takže vyhodit a jitrocel už kvete :,( :,( :,(

tak ta je jasná
asi tam toho cukru není dost

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 14:01

@Pudloslava Naštěstí mám ještě jednu sklenici. Poloviční. Ta je ok. Jako je tam na povrchu úplná vrstva. Škraloup cukru… Možná zkusím nasbírat ještě na podzim.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 14:02

@Pudloslava Jsem myslela, že když už se cukr nerozpouští, je už to ok. Ch jo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
35993
1.6.18 14:21
@Genovesa píše:
@Pudloslava Jsem myslela, že když už se cukr nerozpouští, je už to ok. Ch jo.

hele a převařuješ ho?
Já vím, že se teoreticky nemusí, ale já sirupy kraťoučce převařím a dávám vroucí do vysterilizovaných flašek, vyvářím i víčka - a nikdy mi nic nezplesnivělo. Ale to jsou sirupy ovocné, ne léčivé, nevím, jestli by ti to pak ještě léčilo. A nebo nějakou tu benzoovou v prášku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11548
1.6.18 14:26

@Pudloslava Nepřevařuju. Ale loni mi chytl plíseň taky, myslela jsem, že tam bylo málo cukru. Letos fakt hafo, asi se na něj vykašlu a koupím prostě. A tečka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama