Plynový gril Weber - vyplatí se? Jaký vybrat rošt?

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ziza1108
Kecalka 243 příspěvků 08.04.18 21:48
Plynový gril Weber - vyplatí se? Jaký vybrat rošt?

Rádi bychom koupili nový gril a předběžně jsme se rozhodli pro Weber. Proto se chci zeptat na Vaše zkušenosti s touto značkou. Vyplatí se do něj investovat?
A dále bych chtěla poprosit o radu, jaký vybrat grilovací rošt? Litinu, smalt, nerez… Jaké jsou Vaše zkušenosti? Předem díky :-)

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
potvurka89
Ukecaná baba ;) 2300 příspěvků 08.04.18 22:24

@ziza1108 ahoj když jsme koupili dům tak jsme přemýšleli jaký gril a vyhrála to značka weber, i když máme na dřevěné uhlí tak tato značka jako jediná nabízí nejvíce možností využití.
Jen ještě chcete kupovat malý plynový nebo velký gril?

 
ziza1108
Kecalka 243 příspěvků 08.04.18 22:32

@potvurka89 chceme kupovat nějaký větší gril.

 
potvurka89
Ukecaná baba ;) 2300 příspěvků 08.04.18 23:10

@ziza1108 je to krásné mít velký gril chcete dělat nějaké větší akce? Já jsem se zamilovala do tohoto tipu : Plynový gril Weber Genesis II E-410 Crimson

 
KalamityJohn
Kelišová 5551 příspěvků 08.04.18 23:28

Na Weber jsem koukal a pak si koupil v Costco - takova USA verze Makra - nerezovy Signateur s peti horaky a plotynkou. Za cenu zakladniho modelu Weber jsem tak koupil gril z lepsiho nerezu a v lepsi kvalite.

Ale Weber E-310 by byla moje volba. kdybych nenasel ten Signateur. Neznam nikoho kdo by mel Webera a stezoval si na nej. Ja hlavne chtel aby mi dlouho vydrzel - proto jsem si vybral lepsi nerez. Grill stoji venku jen pod plachtou a nas starej gril shnil za tri roky.

Podstatny body pro vyber jsou:

  • dvojity viko, staci odklopit a poznas. Lip to isoluje a tak se rychleji zahreje a lepe drzi teplotu a zahreje se i na vyssi teplotu nez jednoduchy viko.
  • rozptylovac plamene - to co je primo nad horaky - z nerezu. Cokoliv jinyho se diky ohrevum casem rozpadne.
  • samotny gril/mrizka bud nerez nebo litina, pripadne smaltovany. Laciny grily to maji z obycejne oceli
  • tri horaky jsou pro garden party tak to minimum, spis se obejdes bez plotynky, nez bez tretiho horaku
  • plotynka je fajn, ted jsem na tom vyvaroval jeleni lebku aby to nesmrdelo doma, ale da se i bez ni. Rozhodne daleko vic uzijes prostor na grilu nez plotynku na ohrev vody, parku nebo ceho.

Jo a plyn vyjde dlouhodobe levnejc nez dreveny uhli, je zdravejsi a hlavne to budes vic pouzivat. Je rozdil nazhavit gril za 15 minut a hodit na to flakotu nebo si hrat hodinu s drevenym uhlim.

Gril na dreveny uhli jsme taky meli a neshazuju to, jen vim, ze jsme grilovali jednou za uherskej rok.To je jak ta pec na pizzu co jsem postavil za domem. Clovek tam musi tri
hodiny fajrovat a pak to upece pizzu za 7 minut a resis co s tim dal :think:

A tohle neni moje fotka, ale takhle vypada ten muj novej gril, fakt parada a hovezi steak je z nej vynikajici.

 
Pedro 00
Závislačka 3524 příspěvků 09.04.18 00:16

Weber Q 300 (teď už je asi jiné označení, ale to Q A 3 je tam furt), teď rozjíždím šestou sezónu. Větší bych nevyužil, grilovačka pro 6-8 lidí v pohodě. Litinový rošt jsem loni musel vyměnit, teď k němu dodávají smaltovanou litinu a nemá to chybu.
Pokud jde o plyn versus uhlí, vidím to stejně jako @KalamityJohn. Praktočnost převážila, pokud to chce někdo očadit kouřem, dají se přidat hobliny, ale já to používám výjimečně.

 
Hanka1
Extra třída :D 13226 příspěvků 09.04.18 00:21
@KalamityJohn píše:
Na Weber jsem koukal a pak si koupil v Costco - takova USA verze Makra - nerezovy Signateur s peti horaky a plotynkou. Za cenu zakladniho modelu Weber jsem tak koupil gril z lepsiho nerezu a v lepsi kvalite.

Ale Weber E-310 by byla moje volba. kdybych nenasel ten Signateur. Neznam nikoho kdo by mel Webera a stezoval si na nej. Ja hlavne chtel aby mi dlouho vydrzel - proto jsem si vybral lepsi nerez. Grill stoji venku jen pod plachtou a nas starej gril shnil za tri roky.

Podstatny body pro vyber jsou:

  • dvojity viko, staci odklopit a poznas. Lip to isoluje a tak se rychleji zahreje a lepe drzi teplotu a zahreje se i na vyssi teplotu nez jednoduchy viko.
  • rozptylovac plamene - to co je primo nad horaky - z nerezu. Cokoliv jinyho se diky ohrevum casem rozpadne.
  • samotny gril/mrizka bud nerez nebo litina, pripadne smaltovany. Laciny grily to maji z obycejne oceli
  • tri horaky jsou pro garden party tak to minimum, spis se obejdes bez plotynky, nez bez tretiho horaku
  • plotynka je fajn, ted jsem na tom vyvaroval jeleni lebku aby to nesmrdelo doma, ale da se i bez ni. Rozhodne daleko vic uzijes prostor na grilu nez plotynku na ohrev vody, parku nebo ceho.

Jo a plyn vyjde dlouhodobe levnejc nez dreveny uhli, je zdravejsi a hlavne to budes vic pouzivat. Je rozdil nazhavit gril za 15 minut a hodit na to flakotu nebo si hrat hodinu s drevenym uhlim.

Gril na dreveny uhli jsme taky meli a neshazuju to, jen vim, ze jsme grilovali jednou za uherskej rok.To je jak ta pec na pizzu co jsem postavil za domem. Clovek tam musi tri
hodiny fajrovat a pak to upece pizzu za 7 minut a resis co s tim dal :think:

A tohle neni moje fotka, ale takhle vypada ten muj novej gril, fakt parada a hovezi steak je z nej vynikajici.

Super, diky za detailni rozbor, dam precist manzelovi. Vybíráme gril a jen je mezi nama boj mezi plynem a elektřinou. Ja plyn nechci, nelibi se mi mit vystrčenou na terase bombu (ac stavajici mame v obalu na bombu, takze tak hnusny jako klasicka bomba to neni) a se stavajicim grilem vždycky bomba dosla v nejblbejsi okamzik. Uplne první gril byl elektricky a ten mi vyhovoval, jen byl bohužel maly…Pak preferuju povrch, který se nejlepe udrzuje…

 
potvurka89
Ukecaná baba ;) 2300 příspěvků 09.04.18 10:34

@KalamityJohn ahoj my jsme volili gril na dřevené uhlí z důvodů : koupili jsme dům a nemáme komu by jsme tím vadili, používáme startovací komín a uhlíky jsou za 20min. krásně žhavé, máme rádi vůni grilovaného masa, pro 2 nebo 4 lidi velký gril pro nás neměl smysl i když velký je krásný a poslední důvod plyn mi stále připomíná sporák z kuchyně.

 
Anonym_kaO
Zasloužilá kecalka 907 příspěvků 09.04.18 11:08

@ziza1108 my zrovna taky uvažujeme nad koupi nového grilu a uvažujeme buď nad weber genesis II, ale i s doplňky je to dost nebo se nám líbí campingaz master series. Nyní jsme měli campingaz a byli jsme s nim moc spokojeni, takže o tom uvažujeme znovu.

 
ziza1108
Kecalka 243 příspěvků 09.04.18 11:15

Moc děkuji za všechny reakce a rady. Nejvíce se nám zamlouvá tento gril Plynový gril Weber Spirit E-320 Original. Je to tento: https://www.topgrily.cz/…l-cerny.html

Jen nevím jaký je ten porcelánem smaltovaný litinový rošt. Nemáte někdo zkušenost?

 
KalamityJohn
Kelišová 5551 příspěvků 09.04.18 12:52
@potvurka89 píše:
@KalamityJohn ahoj my jsme volili gril na dřevené uhlí z důvodů : koupili jsme dům a nemáme komu by jsme tím vadili, používáme startovací komín a uhlíky jsou za 20min. krásně žhavé, máme rádi vůni grilovaného masa, pro 2 nebo 4 lidi velký gril pro nás neměl smysl i když velký je krásný a poslední důvod plyn mi stále připomíná sporák z kuchyně.

Kazdymu vyhovuje neco jinyho, ja mluvim za sebe :) Grilujeme cca ctyrikrat az petkrat tydne. S uhlim bych to nikdy nedal.

 
KalamityJohn
Kelišová 5551 příspěvků 09.04.18 13:19
@ziza1108 píše:
Moc děkuji za všechny reakce a rady. Nejvíce se nám zamlouvá tento gril Plynový gril Weber Spirit E-320 Original. Je to tento: https://www.topgrily.cz/…l-cerny.htmlJen nevím jaký je ten porcelánem smaltovaný litinový rošt. Nemáte někdo zkušenost?

Za mě dobrý. Nerezne a vydrží i vysoký teploty.

 
Pedro 00
Závislačka 3524 příspěvků 09.04.18 13:26
@ziza1108 píše:
Moc děkuji za všechny reakce a rady. Nejvíce se nám zamlouvá tento gril Plynový gril Weber Spirit E-320 Original. Je to tento: https://www.topgrily.cz/…l-cerny.htmlJen nevím jaký je ten porcelánem smaltovaný litinový rošt. Nemáte někdo zkušenost?

Zkušenost nemám, ale je to v popisu: „… dvoudílný, porcelánem smaltovaný litinový rošt.“

 
potvurka89
Ukecaná baba ;) 2300 příspěvků 09.04.18 21:22

@KalamityJohn tak to je opravdu hodně :) to na tom připravuješ stále steaky nebo i něco jiného?

 
KalamityJohn
Kelišová 5551 příspěvků 09.04.18 21:31
@potvurka89 píše:
@KalamityJohn tak to je opravdu hodně :) to na tom připravuješ stále steaky nebo i něco jiného?

Steaky, veprovy, kure, nekdy jen zmrzly hamburgery z kramu, klobasy nebo burty, zebra veprovy nebo hovezi, krevety, lososa, ruzickovou kapustu, cukety, kukurici, kvetak. Nekdy se utrhnu a roznim na tom cely kure - toci moturek, ne ja - je to zdrave a rodina to ma rada a mne to nevadi.

V mrazaku mam v podstate celorocne jeleni maso, jemnejsi nez hovezi a na grilu se dela rychle a dobre.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Přijme vláda změny? Týkají se i proplácení rodičovského příspěvku

Poslanec Aleš Juchelka chce vyjádřit úctu všem rodičům, kteří jsou doma s... číst dále >

Zánět dásní v těhotenství? Může za něj špatná péče před početím

V těhotenství trpí na zánět dásní a zvýšenou kazivost 50–70 procent žen.... číst dále >

Články z Expres.cz

Je fotbal otázkou života a smrti? Je důležitější. A další NEJ hlášky ze světa i Česka

Trenér Liverpoolu Bill Shankly byl svéráz, a tak není divu, že pronesl jeden... číst dále >

Gránský se bude ženit: Proč čekal s rozhodnutím osm let?

Moderátor David Gránský (26) se bude ženit! Konečně požádal svou dlouholetou... číst dále >

Články z Ona Dnes

Když k nám přišla Mandlová, začal jsem koktat, vzpomíná Petr Štěpánek

Každý čtenář bude bohužel o půlku rozhovoru s hercem Petrem Štěpánkem (69)... číst dále >

Měla jsem nálepku rozmazlené princezny, říká jetsurfařka Bravencová

Jako dítě Martina Bravencová s rodiči hodně cestovala. Díky tomu měla spoustu... číst dále >


Reklama