Po dvou měsících vysadit antidepresiva?

Anonymní
23.11.14 23:28

po dvou mesicich vysadit antidepresiva?

Ahoj, ma nekdo zkusenost s vysazenim AD po dvou mesicich? Uzivam Cipralex 5mg a chci miminko, tak bych je rada vysadila.. Vrati se potize?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
23.11.14 23:32

To bys méa resit s lekarem, nikoliv tady. S nejvetsi pravdepodobnosti ti rekne, ze mas v lecbe pokracovat. Poslechla bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.11.14 23:32

Za mě: rozhodně nic nevysazuj bez konzultace s doktorem. Nemám s těmi léky osobní zkušenost, ale co vím z okolí, dva měsíce užívání jsou celkem málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
23.11.14 23:33

Prober to se svým psychiatrem, nikdo jiný ti zodpovědně neporadí. Já vysadila léky na spaní a úzkost kvůli těhotenství a cítila jsem rapidní zhoršení. Hlavně spánku, nespím bez nich…určitě to zkonzultuj s lékařem a vysazuj postupně… :kytka:

Příspěvek upraven 23.11.14 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7224
23.11.14 23:34

Po dvou měsích ti ani nezačali pořádně působit. Takže bych si hlavně vyřešila důvod proč jsi je začala brát pokud chceš to dítě. Jít do těhotenství nevyrovnaná není ideální začátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 23:35

Dekuji moc :hug:, proberu to s dr a uvidime

• Citovat
  • Upravit
4724
23.11.14 23:48

Ano vrátí..a dost možná i v horší formě. 2 měsíce, to tak akorát začaly pořádně naplno zabírat a působit..je fajn, že se cítíš dobře, ale to neznamená, že je vyléčíno a pokud jsi řešila nějaký dlouhodobější problém, bývá léčba minimálně rok a vysazování POSTUPNÉ. Pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.14 06:42

No asi takhle, segre vysadila jeji prakticka AD asi po 1,5 mesici a nic moc teda. Psychiatricka rekla, ze je to moc brzo, ale co uz se da delat a sla do terapie bez medikace. Ustala to, ale optimalni postup to teda neni.

• Citovat
  • Upravit
7151
24.11.14 07:38

Muzu se zeptat co mas konkretne za potize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
24.11.14 07:53

Ahoj, rozhodne nevysazovat. Jestli chces miminko, porad se s lekarem o zmene leku, v tehotenstvi muzes napr. Asentru. Ale vzhledem k tomu, ze se teprve zacinas lecit, bych miminko radeji jeste o nejaky ten mesic odlozila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
24.11.14 08:03

Určitě sama nevysazovat! AD začínají teprve účinkovat.

• Citovat
  • Upravit
2899
24.11.14 08:14

Já brala AD kvůli tetanii a při těhu mi teda snížila dávkování a vysazovala jsem postupně. Ke konci těhu když byly hormony ještě víc rozházené tak jsem se k nim v malých dávkách musela vrátit. Teď už neberu dva roky a vše je v pohodě. Zhoršovala mi to antikoncepce! Můžu jen Azalii je tam nízká dávka hormonu. Jen pro info že AD se neberou jen na depresivní stavy (potřebovala jsem zvýšit serotonin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.14 08:15

To už je Ti po 2.měsících tak dobře, že chceš vysazovat? Mně teda AD po 2m ještě ani nenaběhla :zed:. Pokud chceš miminko, tak to řekni DR, a léky Ti může vyměnit - dnes už jsou léky, které jsou i v těhi dobře tolerovánay. Já beru Sertralin v minimální dávce 25mg po celé těhu i teď při kojení. Záleží nač je bereš? Já bych třeba nemohla vysadit ani po 11měsících, mám je na úzkostně panickou poruchu.

AN2

• Citovat
  • Upravit
5549
24.11.14 08:31

Mě říkal psychiatr, že AD se vysazuje (postupně) až po 5ti měsících, kdy se člověk cítí úplně ok…A myslím, že mít miminko jde i s AD ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.11.14 10:44
@Anonymní píše:
Ahoj, ma nekdo zkusenost s vysazenim AD po dvou mesicich? Uzivam Cipralex 5mg a chci miminko, tak bych je rada vysadila.. Vrati se potize?

to je moc brzo, sotva zacaly ucinkovat - zalezi na potizich, tezko muzeme posoudit. porad se se svym dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí