Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To bys méa resit s lekarem, nikoliv tady. S nejvetsi pravdepodobnosti ti rekne, ze mas v lecbe pokracovat. Poslechla bych ho.
Za mě: rozhodně nic nevysazuj bez konzultace s doktorem. Nemám s těmi léky osobní zkušenost, ale co vím z okolí, dva měsíce užívání jsou celkem málo…
Prober to se svým psychiatrem, nikdo jiný ti zodpovědně neporadí. Já vysadila léky na spaní a úzkost kvůli těhotenství a cítila jsem rapidní zhoršení. Hlavně spánku, nespím bez nich…určitě to zkonzultuj s lékařem a vysazuj postupně… ![]()
Příspěvek upraven 23.11.14 v 23:36
Po dvou měsích ti ani nezačali pořádně působit. Takže bych si hlavně vyřešila důvod proč jsi je začala brát pokud chceš to dítě. Jít do těhotenství nevyrovnaná není ideální začátek…
Ano vrátí..a dost možná i v horší formě. 2 měsíce, to tak akorát začaly pořádně naplno zabírat a působit..je fajn, že se cítíš dobře, ale to neznamená, že je vyléčíno a pokud jsi řešila nějaký dlouhodobější problém, bývá léčba minimálně rok a vysazování POSTUPNÉ. Pozor na to.
No asi takhle, segre vysadila jeji prakticka AD asi po 1,5 mesici a nic moc teda. Psychiatricka rekla, ze je to moc brzo, ale co uz se da delat a sla do terapie bez medikace. Ustala to, ale optimalni postup to teda neni.
Ahoj, rozhodne nevysazovat. Jestli chces miminko, porad se s lekarem o zmene leku, v tehotenstvi muzes napr. Asentru. Ale vzhledem k tomu, ze se teprve zacinas lecit, bych miminko radeji jeste o nejaky ten mesic odlozila ![]()
Já brala AD kvůli tetanii a při těhu mi teda snížila dávkování a vysazovala jsem postupně. Ke konci těhu když byly hormony ještě víc rozházené tak jsem se k nim v malých dávkách musela vrátit. Teď už neberu dva roky a vše je v pohodě. Zhoršovala mi to antikoncepce! Můžu jen Azalii je tam nízká dávka hormonu. Jen pro info že AD se neberou jen na depresivní stavy (potřebovala jsem zvýšit serotonin)
To už je Ti po 2.měsících tak dobře, že chceš vysazovat? Mně teda AD po 2m ještě ani nenaběhla
. Pokud chceš miminko, tak to řekni DR, a léky Ti může vyměnit - dnes už jsou léky, které jsou i v těhi dobře tolerovánay. Já beru Sertralin v minimální dávce 25mg po celé těhu i teď při kojení. Záleží nač je bereš? Já bych třeba nemohla vysadit ani po 11měsících, mám je na úzkostně panickou poruchu.
AN2
Mě říkal psychiatr, že AD se vysazuje (postupně) až po 5ti měsících, kdy se člověk cítí úplně ok…A myslím, že mít miminko jde i s AD ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, ma nekdo zkusenost s vysazenim AD po dvou mesicich? Uzivam Cipralex 5mg a chci miminko, tak bych je rada vysadila.. Vrati se potize?
to je moc brzo, sotva zacaly ucinkovat - zalezi na potizich, tezko muzeme posoudit. porad se se svym dr.
Ahoj, ma nekdo zkusenost s vysazenim AD po dvou mesicich? Uzivam Cipralex 5mg a chci miminko, tak bych je rada vysadila.. Vrati se potize?