Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, měly jste s dítkem někdy tento problém? Syn 4 roky měl 10 dní ATB OSPEN na spálovou angínu. MUDr. mu brala CRP, měl 88, dělala mu výtěr z krku, který to potvrdil. Tento pátek dopol. kolem cca 11 hod. jsem s ním byla na kontrole i s močí, moč v pořádku, v krku v pořádku, uzliny na pohmat v pořádku, poslech v pořádku, CRP menší než 8. MUDr. tedy konstatovala, že je zdravý. Ten samý den večer kolem 19 hod. se syn začal přikrývat, že je mu zima, naměřila jsem 38,7, na žádnou bolest si nestěžoval. Tyto teploty pokračovaly ještě celou noc a celou sobotu. Dneska má zatím 37,7. Nic ho nebolí, akorát pořád nasucho popotahuje, má pocit plného nosu, ale spíše usuzuji natekllou sliznici. Je pravda, že jsem v čekárně strávili určitě tak hodinu a bylo tam hodně „nachcípaných“ děti a potom jsme šli pěšky, pomaloučku asi 3/4 hod. domů procházkou.Mohla se mu ta spálová angína vrátit, když měl 7 hod. před CRP méně než 8? Stalo se vám toto někdy? V krku ho nebolí, nic ho nebolí.
Děkuji
Tak jednak čekárna plná bacilů, to je vždycky risk že si něco nového odneseš.. no a nevím, po spálové angíně a ATB mi i 3/4 hodinová cesta pěšky přijde trošku nerozum
Spíš chytil něco nového, taky se v tom takhle už 2 měsíce plácáme:-(
Ahoj,
přesně to stejné se nám stalo vloni v listopadu - psala jsem to už po několika diskuzích zde…
Na kontrole na ORL po oboustranném hnisavém zánětu středouší (+ bral antibiotika) bylo VŠE v pořádku (byl čtvrtek) a od pondělí měl jít do školy.
Z toho ORL jsme MUSELI (BOHUŽEL) jít k naší dětské doktorce ukončit mou ošetřovačku. V čekárně jsme strávili přes 2 hodiny, na konci jsem byla úplně pološílená, dětská dr. má - bohužel - mnoho tmavých spoluobčanů a zrovna ten den tam byla jedna mamina se 7 (!!) dětmi na nějaké „běžné“ prohlídce - čili všech 7 dětí musela doktorka prohlížet - tato paní ZABLOKOVALA čekárnu na více než 1 HODINU!!! Mezitím se množíli další chrchlající, smrkající, „polochcíplé“ děti v čekárně…prostě DĚS, který se - doufám - snad nikdy nebude opakovat. ![]()
JEDEN DEN po tomto „zážitku“ (čili v pátek) synek opět teplotu, kašel, takže od pondělí to do školy nehrozilo…Takže opět k dr. - ta nejdřív naznala opět „virozu“, ale vzala krev - CRP = NIC. O pár dnů později nás poslala na rentgen plic (synek pořád „pokašlával“) - tam NIC, ale „pro jistotu“ nasadila atb. Biseptol.
Zase o týden později jsme šli „jenom“ na kontrolu s tím, že dobere ten Biseptol (byl už bez teploty a dokonce jsem s ním šla na chvilku i ven na prochajdu), doktorka ho poslouchá, pak se zarazila, zbledla a říká: „slyším tam jasně zápal plic“!! No já se tam úplně vyvrátila, nechápala jsem, jak je to možné, když synkovi už „nic“ nebylo, jenom občas pokašlal. Takže další v pořadí už třetí atb. - Klacid - a do školy šel až po Vánočních prázdninách (diagnoza zápal plic padla 2. prosince).
Takže ANO - mohl klidně „něco“ lapnout v čekárně nebo prostě - KDEKOLIV a ANO, klidně i po dobrání atb. a vyléčení jedné nemoci. Bohužel, někdy to tak prostě JE. Jenom mít ty nervy na to to vydržet. ![]()
Synek je navíc prvňáček, takže toho dohánění, dopisování… - no, to byla taky katastrofa sama o sobě, naštěstí mají velice hodnou učitelku, to je naše záchrana. Celkově nebyl ve škole 2 měsíce, protože už od 23.10. marodil s nějakou „virozkou“, pak pár dní škola a od 12.11. nebyl ve škole až do ledna (to ho chytly ty uši).
Držím palce, ať už je líp. ![]()
Ještě jsem chtěla napsat jako útěchu „spolutrpícím“ rodičům od nemocný děti
, že ten loňský podzim byl prý hrozně blbý a jak dělaný na nemoci - bylo dlouho pořád teplo, u nás (Brno) bylo v polovině listopadu snad 15 stupňů - tohle bylo prý jak dělané na nemoci…Pořád bylo takové to „dusno“, vzduch se pořádně nevyčistil…takže bylo prý nemocných dost a v té synkově třídě chyběla jednu dobu kolem toho listopadu, prosince opravdu polovina dětí… ![]()
Nevím jak spálová, ale synovi se do 24 hodin vrátila streptokoková.
@Anonymní píše:
Nevím jak spálová, ale synovi se do 24 hodin vrátila streptokoková.
to je jedno a to samé ![]()
Dobrý den maminky, měly jste s dítkem někdy tento problém? Syn 4 roky měl 10 dní ATB OSPEN na spálovou angínu. MUDr. mu brala CRP, měl 88, dělala mu výtěr z krku, který to potvrdil. Tento pátek dopol. kolem cca 11 hod. jsem s ním byla na kontrole i s močí, moč v pořádku, v krku v pořádku, uzliny na pohmat v pořádku, poslech v pořádku, CRP menší než 8. MUDr. tedy konstatovala, že je zdravý. Ten samý den večer kolem 19 hod. se syn začal přikrývat, že je mu zima, naměřila jsem 38,7, na žádnou bolest si nestěžoval. Tyto teploty pokračovaly ještě celou noc a celou sobotu. Dneska má zatím 37,7. Nic ho nebolí, akorát pořád nasucho popotahuje, má pocit plného nosu, ale spíše usuzuji natekllou sliznici. Je pravda, že jsem v čekárně strávili určitě tak hodinu a bylo tam hodně „nachcípaných“ děti a potom jsme šli pěšky, pomaloučku asi 3/4 hod. domů procházkou.
Mohla se mu ta spálová angína vrátit, když měl 7 hod. před CRP méně než 8? Stalo se vám toto někdy? V krku ho nebolí, nic ho nebolí.
Děkuji