Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky ![]()
Můj dotaz je především pro maminky-pejskařky.Mám doma dva extrém fixovaný hafíky,který beze mě byli max 16h a to za celý svůj dosavadní život…Bojím se,jak zvládnou dobu,kdy budu v porodnici,protože i když bude doma přítel a vycházejí spolu,nemají k sobě až takový vztah…
Máte některá z vás zkušenosti?Jak jste to zvládli a jak to snášeli vaši čtyřnozí miláčci?
A pak se chci také zeptat,jestli některá z vás rodila na Bulovce(jako,že asi určitě
),jestli je možné si tam vzít netbook,aby mi ho nezabavili,samozřejmě na vlastní riziko
A kolik tam chtějí za epidural,někdo mi totiž říkal,že se platí,tak kolik si mám připravit
Děkuji všem za rady ![]()
Caues, epi nevim, mela jsem CS, notas klidne, hlavne si vezmi jidlo a piti, tam se opravdu neda jist
Notebook si vzít určitě můžeš, jen si za něj ručíš sama, kdyby se ti ztratil nebo něco, to je všude stejné. Ale podle mě na to stejně nebudeš mít čas. ![]()
Já byla jednou v nemocnici, když jsem doma měla malé koťátko - bylo zvyklé jenom na mě, vypiplala jsem si ho stříkačkou.. Odešla jsem ještě ten den na revers, ale i tak bylo vyděšené a příští den se ode mě nehnulo, jak se tam beze mě bálo. Ale pejsci, to bude určitě lepší, zvlášť jestli to nejsou prcci. Bude se jim stýskat, možná budou trošku kňučet, hledat tě, ale zvládnou to, neboj.
S pejskama neporadím, můžeš porodit ambulantně - porodit a až se budeš cítit dobře, tak jít i s miminkem domů. Já to takkhle udělala, ale ne kvůli psům ![]()
A netbook si určitě vzít můžeš, porodnice není vězení ![]()
Informace o epiduralu najdeš určitě na stránkách nemocnice.
Budou kňučet a hledat tě první den, max. ten druhý trošku, další dny už budou v pohodě (zkušenost s bráchovým psem a jinými psy v rodině - bráchův je taky na něho celkem fixovaný) ![]()
Příspěvek upraven 16.12.11 v 12:45
No já nerodila na Bulovce ale v Ustí nad Orlicí a epidural mě stál 1500 kč.. Ted je za 26OO kč.. je to hruza
Kámoška rodila o 3 měsice dřive v Hradci Kralove a neplatila nic.
Ahoj, ještě jsem tedy nerodila, mám to tam za pár, ale epi se na Bulovce neplatí, výslovně jsem se na to ptala na předporodním kurzu. Netbook si tam vzít můžeš, PA na kurzu nám říkala, že tam je připojení, že se na to maminky ptají, no ale nemocnice neručí za ztrátu.
Jinak mě by zajímalo, jestli někdo nevíte, kdybych měla nadstandard jednolůžák, jestli tam můžou chodit návštěvy i mimo návštěvní hodiny. Díky
Tam právě o epiduralu nic nepíšou,tedy ne v kategorii placené služby…A to fakt jde,jen tak po porodu odejít???:-)
Mě někdo říkal,že mi ho můžou zabavit a dát mi ho až při odchodu,to je jak ve škole
Tak já si spíš říkám co tam budu celou dobu dělat,ale je fakt,že rodím prvně,nevím co se bude dít ![]()
A s pejskama…Jednou sami byli…a nežrali,dokonce jsem četla,že psi můžou umřít na stesk a to bych pak umřela já…Oni dokonce odmítají chodit s přítelem ven aby se vyvenčili a on,když vidí,že nechtějí,tak to neřeší a prostě s nima nejde,což je naprosto špatně,musí chodit ven!A toho se bojím nejvíc…:-(
VeronikaNel píše:
Tam právě o epiduralu nic nepíšou,tedy ne v kategorii placené služby…A to fakt jde,jen tak po porodu odejít???:-)
Mě někdo říkal,že mi ho můžou zabavit a dát mi ho až při odchodu,to je jak ve školeTak já si spíš říkám co tam budu celou dobu dělat,ale je fakt,že rodím prvně,nevím co se bude dít
A s pejskama…Jednou sami byli…a nežrali,dokonce jsem četla,že psi můžou umřít na stesk a to bych pak umřela já…Oni dokonce odmítají chodit s přítelem ven aby se vyvenčili a on,když vidí,že nechtějí,tak to neřeší a prostě s nima nejde,což je naprosto špatně,musí chodit ven!A toho se bojím nejvíc…:-(
Ty myslíš že budeš mít čas a naládu na notebook?? ![]()
sikinka16 píše:VeronikaNel píše:Ty myslíš že budeš mít čas a naládu na notebook??
Mě někdo říkal,že mi ho můžou zabavit a dát mi ho až při odchodu,to je jak ve školeTak já si spíš říkám co tam budu celou dobu dělat,ale je fakt,že rodím prvně,nevím co se bude dít
Já jsem teda měla času habaděj
Co tam chceš jako dělat? Mimino furt spí… ![]()
tina b píše:
Ahoj, ještě jsem tedy nerodila, mám to tam za pár, ale epi se na Bulovce neplatí, výslovně jsem se na to ptala na předporodním kurzu. Netbook si tam vzít můžeš, PA na kurzu nám říkala, že tam je připojení, že se na to maminky ptají, no ale nemocnice neručí za ztrátu.Jinak mě by zajímalo, jestli někdo nevíte, kdybych měla nadstandard jednolůžák, jestli tam můžou chodit návštěvy i mimo návštěvní hodiny. Díky
Já se chci dát na ten pokoj za 400kč/den…ale o návštěvách taky nic nevím ![]()
No tam to nepůjde, protože tam jsou maminky 2, aby je návštěvy té druhé nerušily, ale když je člověk na pokoji sám, tak by to jít mohlo… Proto se ptám, jestli někdo neví, ale někde jsem v jedné diskuzi četla, že to jde, ale jinde už jsem to neviděla.
Já taky měla času habaděj,náramně jsem si tam odpočinula.Nad každou postelý jsme měly TV i s připojením na net,ale hrozně se to sekalo,tak jsem se na to vyprdla.Ale každž den jsme s holkama zasedly po návštěvách k Ulici a ke zprávám,pak filmík,pohodička.Ale bylo to v Hořovicích
![]()
tina b píše:
BTW kdy máš termín porodu?
No ofiko 29.1.,ale mám teď komplikace,takže když to dopane dobře donosím jí tak do půlky ledna
A ty?