Počasí v Česku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4063
28.3.23 19:42
@Karinkas píše:
Tak koukám, že je to opravdu hodně subjektivní. Mě teda přijde, že je tu rok od roku to počasí horší a horší. Zima do konce května, potom tři měsíce relativně hezkého počasí. No a od září už člověk může pomalu do kozaček a zimní bundy…
Možná si vážně pamatuji jen to hezké. Ale já si vážně pamatuji, že bývalo jaro to přecházelo v léto a to zase v podzim a ten v zimu. Každé roční období mělo něco do sebe. V šatníku fungovalo přechodové oblečení. Na podzim bylo ještě dost hezkých dnů. V zimě byl občas sníh i v Praze déle než tři dny. Koupat se dalo od června do září.
Ale tak asi jsou to jen moje hodně zkreslené vzpomínky :D.

Mame to stejne! V lete jsem milovala byt nekde u vody, treba jen lezet, poslouchat letadylka (nevim, jaky typ letadel letala, ale byla to takova ty mala,„mistni“.. :) ),bylo prijemne, tenkrat jeste nepamatuju takovy ty extremni vedra, jako nekdy byvaji ted, ale zas je to mozna tim, ze si to zkresluju, nevim. Pamatuju, ze v lete byvaly bezne bourky, procistil se vzduch. Ted je kolikrat i trava jak slama, nezaprsi x tydnu, vsechno vyprahly…
V zime byl snih, bobovalo se bezne pres zimu…a tak.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
28.3.23 22:07

Tak já nevím, ale pamatuji se, že jako malý kluk, když jsem šel s aktovkou na zádech ze školy, tak jsem měl co dělat dojít na autobusovou zastávku, aby mě to neodfouklo. A bude to pomalu čtyřicet let. Jenže dítě přijímá věci tak jak jsou a nepřipadá mu to zvláštní. Jenže nám jak už to letí a máme chvilku čas, tak chceme, aby bylo hezky.

@lucad77 píše:
A hlavně pořád ten vítr. To fakt dřív nebývalo. Dneska není týden, ve kterém by aspoň dva dny nefučelo jako blázen.
  • Citovat
  • Upravit
229
28.3.23 22:23
@Karinkas píše:
Tak koukám, že je to opravdu hodně subjektivní. Mě teda přijde, že je tu rok od roku to počasí horší a horší. Zima do konce května, potom tři měsíce relativně hezkého počasí. No a od září už člověk může pomalu do kozaček a zimní bundy…
Možná si vážně pamatuji jen to hezké. Ale já si vážně pamatuji, že bývalo jaro to přecházelo v léto a to zase v podzim a ten v zimu. Každé roční období mělo něco do sebe. V šatníku fungovalo přechodové oblečení. Na podzim bylo ještě dost hezkých dnů. V zimě byl občas sníh i v Praze déle než tři dny. Koupat se dalo od června do září.
Ale tak asi jsou to jen moje hodně zkreslené vzpomínky :D.

Ano! Do září se dalo koupat! Jasně, že dalo. Já letos v půlce zaří zapínala klimošku. A to jaro 2019 si velmi dobře pamatuju. Lamalo se to mezi dubnem a květnem a těžko se sháněli větráky. Byla jsem zrovna těhotná, v květnu jsme si objednali klimošku, než se všechno zařídilo a měli volno technici byl říjen. Rok 2019 byl tropickej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6449
29.3.23 14:24

@marcellia to já si šílený vedra pamatuju. Koncem května už jsme nevěděli, který sešit si vzít na ovívání, abychom přežili do konce vyučování a letní seno byl taky zážitek. Ono taky asi jak je člověk v práci, tak spoustu počasí neužije, přeci jen když jsme byli 2 měsíce doma v létě, skoro 3 týdny kolikrát o vánocích, to si mimochodem pamatuju, že sněžilo jednou, jinak všechny štědré dny na blátě :D tak to asi vnímá jinak. Já třeba jeden rok prošvihla skoro všechny horké dny na službách v práci, večer už bylo příjemně. Všichni vykládali, jaké je horko a já jen „a kdy?“ :mrgreen: tak možná je to tím. Jako děti jsme byli pořád venku. To už teď nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová