Podvodník na aukru, o co se snaží?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Rekla bych,ze z ni chteji vymamit adresu zvlast pokud tam ma na fotkach draze zarizeny
byt/dum .. vubec bych neodpovidala,pak jsou schopni zjistit i polohu,ze ktere
by pripadne odpovidala a maler je na svete
a pokud to jde,tak at uzivatele nahlasi ..
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
https://www.avizo.cz/…e-zahranici/
Zapátrej, varování na netu jsou mraky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Atˇuž radši vůbec nereaguje, je to fakt divný Může zkusit napsat na podporu aby se někdo na
toho člověka mrknul. Je ten člověk na Aukru registovaný? Má nějaká
hodnocení, napsanou oblast kde bydlí atd?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tipuju, že to nebude američan ale spíš nějaký nigeriec apod. Cílem bude vylákat z ní peníze. Ne v prvním emailu, ale během komunikace (budou zkoušet, že mají vlastní dopravu a bude třeba ji zaplatit, zkusí třeba clo…). Nejlepší je ignorovat.
Že by ji chtěl někdo takhle vykrást se mi nezdá. Tady kradou češi, slováci, poláci, rumuni, bulhaři… Že by si někdo tipoval takhle přes net moc pravděpodobné není (a ještě neuměl česky - i kdyby to byla cizí zlodějská banda, tak budou mít nějakého českého pomocníka).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Twixinka píše:
Rekla bych,ze z ni chteji vymamit adresuzvlast pokud tam ma na fotkach draze zarizeny byt/dum .. vubec bych neodpovidala,pak jsou schopni zjistit i polohu,ze ktere by pripadne odpovidala a maler je na svete
a pokud to jde,tak at uzivatele nahlasi ..
to byl právě náš dojem, vůbec neodepsala raději. Jen nechápu tu
angličtinu, protože kdyby napsali bez hrubek česky, tak si myslím, že by
kamarádka vůbec nepojala podezření. Ledaže by opravdu neuměli česky a byl
to nějaký gang každopádně si dá pozor už na
úplně všechny zájemce
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Prof.
Farnsworth aha, tak to nás nenapadlo. Já našla ten odkaz, co někdo hodil
nahoru, a bylo nám divné, že by někdo tenhle podvod zkoušel zrovna na tak
neskladné zboží jako sedací soupravu, protože to spíš sedí na věci jako
iphone a tak. Ale to clo či vlastní doprava docela dává smysl díky za odpovědi, odpovídat jim kamarádka
určitě nebude, ale hodně nás zajímalo, o co jim může jít
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
to byl právě náš dojem, vůbec neodepsala raději. Jen nechápu tu angličtinu, protože kdyby napsali bez hrubek česky, tak si myslím, že by kamarádka vůbec nepojala podezření. Ledaže by opravdu neuměli česky a byl to nějaký gangkaždopádně si dá pozor už na úplně všechny zájemce
To je naprosto normlani,ze takhle pisou v anglictine a jeste blbe tatka chtel koupit bileho yorka a nasel nejaky
inzerat,kde ho nabizeli bez pp fakt levne,ale kdyz tam napsal,tak po nem chteli
fotky celho bytu/domu,pry aby vedeli,ze ho nedaji do spatnych podminek
proste porad zkouseji nove „triky“ a bohuzel
je stale spousta hloupych lidi,kteri na to naleti
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Vykradení bych se fakt nebál - tohle dělají profesionální bandy z nigerie a cílem je vylákat z prodávajího peníze. U koupě jim to lidé často prohlédnou, stejně tak ty žádosti o pomoc s dědictvím, výhrou apod. Tak dělají podvody s nákupy, kde lidem zatím moc nedochází, že je chtějí připravit o peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Stalo se mi to, když jsem prodávala TV přes sbazar…ale nereagovala jsem
na to. Doporučuji totéž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Holky zajímalo by mě, jestli někoho napadá, o co se podvodník snaží? Kamarádka se snaží prodat drahou sedací soupravu, vše nafotila a dala na aukro. Téměř okamžitě se ozval údajný kupec, američan. Bylo hned jasné, že ten blbec použil překladač a že anglicky neumí ani ň. Ptal se, jestli je gauč ještě k mání a zda může kamarádka poslat víc fotek. Já tehdy pojala podezření, jestli kámošku spíš nechce vykrást, protože na fotkách je vidět její docela draze vybavené bydlení. Ona raději už neodepsala. Nicméně dneska zase, opět anglický dotaz plný hrubek a stejná žádost. O co jim jde? proč anglicky? Kdyby napsali česky, tak by tomu kamarádka nejspíš i věřila. Pro jistotu anonym
Poslou ti falešné potvrzení o platbě přes po s pak budou chtít zaplatit náhle „celní poplatky“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nebo pošlou jakoby omylem víc a budou chtít vrátit rozdíl. Potvrzení platby bude falešné a skutečné peníze nikdy nepřijdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Holky zajímalo by mě, jestli někoho napadá, o co se podvodník snaží? Kamarádka se snaží prodat drahou sedací soupravu, vše nafotila a dala na aukro. Téměř okamžitě se ozval údajný kupec, američan. Bylo hned jasné, že ten blbec použil překladač a že anglicky neumí ani ň. Ptal se, jestli je gauč ještě k mání a zda může kamarádka poslat víc fotek. Já tehdy pojala podezření, jestli kámošku spíš nechce vykrást, protože na fotkách je vidět její docela draze vybavené bydlení. Ona raději už neodepsala. Nicméně dneska zase, opět anglický dotaz plný hrubek a stejná žádost. O co jim jde? proč anglicky? Kdyby napsali česky, tak by tomu kamarádka nejspíš i věřila. Pro jistotu anonym
ahoj funguje to tak že on napíše že ma určite hrozný zájem a chce objednat transport kontejnerem ale na ten kontejner že musí zaslat kamarádka třeba 200 eur zálohu že z Ameriky to nejde… poměrne starý trik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Prof. Farnsworth aha, tak to nás nenapadlo. Já našla ten odkaz, co někdo hodil nahoru, a bylo nám divné, že by někdo tenhle podvod zkoušel zrovna na tak neskladné zboží jako sedací soupravu, protože to spíš sedí na věci jako iphone a tak. Ale to clo či vlastní doprava docela dává smysldíky za odpovědi, odpovídat jim kamarádka určitě nebude, ale hodně nás zajímalo, o co jim může jít
naopak potřebuji práve neskladne věci protože budou chtít pak zálohu na
kontejner na přepravu my takto chtěli prodat auto a to
stejne…vychutnali jsme si je..asi 6× nám volali… kecala jsem jim že
samozřejmě vše paltí atd atd…nechala jsem je hooodne douho telefonovat
at je to stojý aspon prachy blbečky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Konec MD, snaha o miminko, neplacené volno?
- Ty, které se snaží déle než 5 let a stále to nejde...
- Má vztah ještě cenu, když se snaží je jeden?
- Ex se snaží dostat zpět do mého života
- Snaží se mluvit většinou jen za odměnu