Pokuta - neplacení za psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15659
31.5.14 12:33
@nick8 píše:
@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. U

Ale dalo… veterinář musí mít evidenci čipů, které implantuje.

Příspěvek upraven 31.05.14 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:34

@nick8 No a co zjisti? Ze ty tam bydlis a mas psa mesic? Nebo jsi jim vykladala, ze mas psa 4 roky? Tady je dulezity, aby byl prihlaseny, pokud je, je to ok. Oni nemuzou zjistit, jak mas toho psa dlouho.
My jsme dospelyho psa hlasili po x mesicich, co jsme v Praze bydleli. Nikoho nezajimalo, jak dlouho ho mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:36
@Jaji77 píše:
Ale dalo… veterinář musí mít evidenci čipů, které implantuje.

To sice jo, ale to bys toho veterinare musela nahlasit. Ja uz si treba nepamatuju, kdo nase psy cipoval a papiry uz taky davno nemam :nevim: Pokud by nebyli registrovany, nezjisti se nic. Nebo jo, ale dalo by to celkem dost prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.5.14 12:52

Podle čipu zjistí, který veterinář ho psovi dal. My jsme to měli u první fenky. V té době, se za registraci platily roční poplatky. To se našim nechtělo, tak byla neregistrovaná s tím, že kdyby se ztratila tak ji dohledají přes veterináře, který bude vědět, že ten čip má naše fena.

Jak je to jinak s pokutou netuším, já jsem vždy radši psa nahlásila jak to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:55

@Aspera Tak to mne zajima…jak zjisti veterinare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
31.5.14 13:01

Zkušenost s Prahou v tomto směru nemám, u nás ve městě je vyhláškou stanoveno, že za nezaplacení může být k poplatku udělen poplatek až do výše trojnásobku výše ročního poplatku za psa. Ale přistupuje se k tomu dost benevolentně, neplatiči jsou nejdříve opakovaně vyzváni k úhradě. Bohužel pro tu kterou místní část nebo obec si můžeš psa na někoho zaregistrovat kdekoliv v ČR (jinak se to řídí trvalým pobytem), prostě jen pes musí být někde v republice přihlášen (takže třeba u někoho na vsi za pár korun, místo aby platila do pokladny místa, kde opravdu žiješ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 13:04
@Aspera píše:
Podle čipu zjistí, který veterinář ho psovi dal. My jsme to měli u první fenky. V té době, se za registraci platily roční poplatky. To se našim nechtělo, tak byla neregistrovaná s tím, že kdyby se ztratila tak ji dohledají přes veterináře, který bude vědět, že ten čip má naše fena.Jak je to jinak s pokutou netuším, já jsem vždy radši psa nahlásila jak to šlo.

No nechci ti brat iluze, ale vazne myslis, ze se utulky a mestska policie obraci na veterinare? Vim o pripadu, kdy byl TETOVANY pes s cipem (chovny sampion) vykastrovan po prijeti do utulku, aniz by se nekdo namahal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.5.14 13:14

@asha zjistí výrobce čipu a ten musí vědět komu ho prodal. Tak nám to aspoň před lety říkal veterinář.
Teď už mě to nezajímá jak to funguje, tamta fenka už je bohužel pod kytičkama a další dvě jsou normálně registrované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 13:28

@Aspera Kdyby to takhle fungovalo, nemusely by byt registry. V realu to tak nikdo nedela. Ono je stesti, kdyz vubec utulek nejaky cipovani zjistuje :? Ale pokud neni v registru, tak smula. Pak zalezi jen na majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.5.14 14:06

@asha tohle platilo v době, kdy se začínali psi čipovat. Teď už jak jich je víc tak to asi tahle nezjišťujou. Ale je to možné to tahle zjistit, pokud chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 14:14

@Aspera Nevim, nam pred cca 14 lety rikali, ze bez registru smula. Ono teda tenkrat vetsinou i s tim registrem. Zalezi na lidech, no, rozdil mezi teorii a praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
31.5.14 16:35

Holky, chci dat psa mamce jelikož s miminem na nej není tolik času. Ale v průkazce jsem už uvedená já s bydlištěm v praze. Je možný aby si ho mamka přehlasila do jiného města na sebe nebo musím já když jsem jako majitel v průkazce? Nebo musí zůstat hlášený v praze? Poradite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 18:16

@Saaliyah U nas stacilo psa nahlasit v novym bydlisti kymkoliv, ja jsem ho byla ve starym odhlasit, ale oni si overovali, jestli je pes v tom novym bydlisti nahlaseny. Takze at ho mamka nahlasi, ty ho odhlas a nahlas misto novyho pobytu, jestli to teda vubec budou chtit.
Netusim, o jaky prukazce pises :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
31.5.14 19:21

@Saaliyah Jestli myslíš psí pas (zdravotní knížku), tak tu u nás na úřadě nikdo vůbec vidět nechce, vyplní se jen přihlášky, případně odhlášení, vše na principu čestného prohlášení a musí se uhradit poplatek. Psa v určité obci musí přihlásit ten, kdo tam má trvalý pobyt, aspoň u nás to tak je, jinak by nebylo možné ho zaevidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.6.14 10:51

Aha. Já už si to vůbec nepamatuju jestli po mě tu průkazku chtěli. Už to je pár let. Tak super. Díky moc holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová