Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nick8 píše:
@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. U
Ale dalo… veterinář musí mít evidenci čipů, které implantuje.
Příspěvek upraven 31.05.14 v 12:35
@nick8 No a co zjisti? Ze ty tam bydlis a mas psa mesic? Nebo jsi jim vykladala, ze mas psa 4 roky? Tady je dulezity, aby byl prihlaseny, pokud je, je to ok. Oni nemuzou zjistit, jak mas toho psa dlouho.
My jsme dospelyho psa hlasili po x mesicich, co jsme v Praze bydleli. Nikoho nezajimalo, jak dlouho ho mame.
@Jaji77 píše:
Ale dalo… veterinář musí mít evidenci čipů, které implantuje.
To sice jo, ale to bys toho veterinare musela nahlasit. Ja uz si treba nepamatuju, kdo nase psy cipoval a papiry uz taky davno nemam
Pokud by nebyli registrovany, nezjisti se nic. Nebo jo, ale dalo by to celkem dost prace.
Podle čipu zjistí, který veterinář ho psovi dal. My jsme to měli u první fenky. V té době, se za registraci platily roční poplatky. To se našim nechtělo, tak byla neregistrovaná s tím, že kdyby se ztratila tak ji dohledají přes veterináře, který bude vědět, že ten čip má naše fena.
Jak je to jinak s pokutou netuším, já jsem vždy radši psa nahlásila jak to šlo.
Zkušenost s Prahou v tomto směru nemám, u nás ve městě je vyhláškou stanoveno, že za nezaplacení může být k poplatku udělen poplatek až do výše trojnásobku výše ročního poplatku za psa. Ale přistupuje se k tomu dost benevolentně, neplatiči jsou nejdříve opakovaně vyzváni k úhradě. Bohužel pro tu kterou místní část nebo obec si můžeš psa na někoho zaregistrovat kdekoliv v ČR (jinak se to řídí trvalým pobytem), prostě jen pes musí být někde v republice přihlášen (takže třeba u někoho na vsi za pár korun, místo aby platila do pokladny místa, kde opravdu žiješ).
@Aspera píše:
Podle čipu zjistí, který veterinář ho psovi dal. My jsme to měli u první fenky. V té době, se za registraci platily roční poplatky. To se našim nechtělo, tak byla neregistrovaná s tím, že kdyby se ztratila tak ji dohledají přes veterináře, který bude vědět, že ten čip má naše fena.Jak je to jinak s pokutou netuším, já jsem vždy radši psa nahlásila jak to šlo.
No nechci ti brat iluze, ale vazne myslis, ze se utulky a mestska policie obraci na veterinare? Vim o pripadu, kdy byl TETOVANY pes s cipem (chovny sampion) vykastrovan po prijeti do utulku, aniz by se nekdo namahal…
@asha zjistí výrobce čipu a ten musí vědět komu ho prodal. Tak nám to aspoň před lety říkal veterinář.
Teď už mě to nezajímá jak to funguje, tamta fenka už je bohužel pod kytičkama a další dvě jsou normálně registrované.
@Aspera Kdyby to takhle fungovalo, nemusely by byt registry. V realu to tak nikdo nedela. Ono je stesti, kdyz vubec utulek nejaky cipovani zjistuje
Ale pokud neni v registru, tak smula. Pak zalezi jen na majiteli.
@asha tohle platilo v době, kdy se začínali psi čipovat. Teď už jak jich je víc tak to asi tahle nezjišťujou. Ale je to možné to tahle zjistit, pokud chtějí.
@Aspera Nevim, nam pred cca 14 lety rikali, ze bez registru smula. Ono teda tenkrat vetsinou i s tim registrem. Zalezi na lidech, no, rozdil mezi teorii a praxi.
Holky, chci dat psa mamce jelikož s miminem na nej není tolik času. Ale v průkazce jsem už uvedená já s bydlištěm v praze. Je možný aby si ho mamka přehlasila do jiného města na sebe nebo musím já když jsem jako majitel v průkazce? Nebo musí zůstat hlášený v praze? Poradite?
@Saaliyah U nas stacilo psa nahlasit v novym bydlisti kymkoliv, ja jsem ho byla ve starym odhlasit, ale oni si overovali, jestli je pes v tom novym bydlisti nahlaseny. Takze at ho mamka nahlasi, ty ho odhlas a nahlas misto novyho pobytu, jestli to teda vubec budou chtit.
Netusim, o jaky prukazce pises ![]()
@Saaliyah Jestli myslíš psí pas (zdravotní knížku), tak tu u nás na úřadě nikdo vůbec vidět nechce, vyplní se jen přihlášky, případně odhlášení, vše na principu čestného prohlášení a musí se uhradit poplatek. Psa v určité obci musí přihlásit ten, kdo tam má trvalý pobyt, aspoň u nás to tak je, jinak by nebylo možné ho zaevidovat.
Aha. Já už si to vůbec nepamatuju jestli po mě tu průkazku chtěli. Už to je pár let. Tak super. Díky moc holky.