Polévkové směsi - dejme si zkušenosti s recepturami

661
27.2.21 18:08

Polévkové směsi - dejme si zkušenosti s recepturami

Ahoj holky, byla jsem v prosinci asi měsíc v Německu. Hodně se vařilo z polotovarů či hotových jídel Bofrost. Byla jsem hrozně nadšená, protože třeba zeleninové směsi byly úžasné, rýže výborná a skvělé byly i mražené polévky. Na mražené polévky jsem narazila taky v Kauflandu, ale nezkoušela jsem. Nicméně jsem koupila zeleninovou mraženou směs - cuketa, brokolice, hrášek, fazolky - luxusní polévka.

nemáte někdo taky nějaký vyzkoušený recept na směsové polévky? Například samotná brokolicová mi nechutná. Prosím ne rajčatové z kečupu a podobná gastropekla.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26899
27.2.21 18:16

Já kupuju polévkové směsi Bonduelle. Teď tam mám mrkev, petržel, dýni… Máme je rádi. Delavam je k večeři.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2415
27.2.21 18:18

Ja mam par „nouzovek“ v mrazaku z Icelandu, docela mne prekvapila chut/cena. V lete jsem zkousela nejakou omacku z knedlikem od family frost, a to teda nic moc kvalita hotovky co maji v obchodech do trouby. A trosku drazsi ale vyborny ma mark a spencer a kupodivu slozeni neni plny ecek a asi nejvetsi vyber. Jinak ty hotove polevky z obchodu jen na obrev jsou silene slany a plny koreni

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10528
27.2.21 18:34

Podle me je zasadni tu zeleninu nejdriv osmahnout na oleji a teprv pak zalit vodou nebo vyvarem a povarit. Je celkem jedno, co do toho namichas, idealni je kombinovat k sobe takovou zeleninu, ktera se „potka“ na zahonech, max tri druhy, plus pridat cerstve bylinky.
Hodne chuti doda ke konci do polevky rozpustit trochu masla.
Zajimave je o pridat treba pohanku, qinou, cervenou cocku apod.
Hotove bych nekupovala, bude to plne nahrazek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1011
27.2.21 19:12

Hele ja kupuju prakticky vsude mozne dle toho co maji aktualne. Mam rada smesi z icelandu, lidlu, billy apod. No a delam prakticky porad to stejny, pokud mam vyvar tak pouziju ten, pokud ne tak dam klidne zeleninovy bujon v kostce.
A delam tak, ze klidne tu mrazenou zeleninu soupnu do hrnce i bez opeceni, zaliju vodou, vyvarem dam varit, prisypu od oka hrsticku dve cerveny cocky a hrsticku dve pohanky. Obcas pridam treba cizrnu (kdyz mam nejakou smes ala minestrone) nebo nekdy mam chut tak cervene fazole z plechovky (slite a oplachnute).
Kdyz delam minetrone tak tam soupnu krajeny rajcata a pri podavani je idealne lzicka/lzice pesta.
Kdyz delam z vyvaru tak pak dam jen smes nejakou tu pelevkovou (naposle mile prekvapilo peny s jejich smesi a malinkyma kostickama) a obrany maso ze skeletu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1011
27.2.21 19:13

Jo a babicka snad do kazdy polivky davala spetku muskatu, at uz ve forme kvetu nebo trosku strouhla orisek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
661
27.2.21 20:02

No já začala dělat takové zeleninové rozmixované krémy, jen s lžící mouky a kouskem másla (jíška) a fakt luxus. Dám do sklenice a beru si do práce. Tuhle nebyl čas, tak jsem to vypila i studený a bylo po hladu. Lepší jak rohlík s vlašákem. Tak hledám inspiraci. Masovou studenou bych asi nepozřela.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat