Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@osvc píše:
To já tam určitě pojedu, i když z toho mám trochu obavu, ale zároveň chci vědět, jak se má a kde to vůbec žije. Ten guru je mi velmi nesympatický, už když jsem ho prvně uviděla a ještě nevěděla, že nějaký guru vůbec je.
Nejhorší je že tě s ní asi nenechá o samotě abys neměla šanci jí otevřít oči
Tohle je strašně těžký..
@Marie432875 píše:
Chápu te, vím co prožívas. Znám podobnou situaci na vlastní kůži (jako bych byla ty). Chvíli mi trvalo, nez jsem došla do teto fáze, kdy jen koukam, jak si moje blízká osoba ,,kazí” život a ,,nechává si ubližovat” a dokážu se od toho odpoutat s vědomím, ze ja za ni nejsem odpovědná, ted s tim nemohu dělat nic, ale protože danou osobu mam velmi rada, az me bude potřebovat (jakoze me opravdu bude potřebovat), jsem tu pro ni a pomohu ji se vším, co bude treba. Ale ted se snažím zůstat na blizku a tak, abych ji od sebe neodradila a mela ke me duveru i dal.
To mám taky v plánu, nic nevyčítat, nepřemlouvat, jen jí vyslechnout a sama pro sebe si zhodnotit, jak to vypadá. Pořád nějak uvnitř doufám, že je to OK a jen to vidím černě.
@rokris píše:
Rozumím.
Děkuju
Měla jsem trochu obavu, jak se to tu na mě sesype, co je mi do toho a ať se starám o sebe, celkem mi pomohlo, že je nás víc a řešení je jen jedno: ČEKAT.
Chápu Tě. Jen se příprav na to, že to bude špatný. Sama jsem „zachraňovala“ na gymplu spolužačku ze sekty. Neměly jsme to tenkrát lehké ani jedna a to nás spojilo. Šla jsem tenkrát i k nim do té sekty, jejich guru mi vyprávěl, co ze mě cítí a fatk to sedlo. Jenže mně došlo, ze mu o mně vše řekla Hanka. No, nabízela jsem jí pomoc, ale bohužel… Odešla z gymplu a od té doby o ní nic nevím… Je mi to líto, ale příprav se na to, že to může dopadnout podobně.
@osvc píše:
To já tam určitě pojedu, i když z toho mám trochu obavu, ale zároveň chci vědět, jak se má a kde to vůbec žije. Ten guru je mi velmi nesympatický, už když jsem ho prvně uviděla a ještě nevěděla, že nějaký guru vůbec je.
Určitě bych ji navštěvovala co nejvíc, pokud ona přistoupí, ale když se znáte dlouho, tak určitě poznáš, že je něco jinak, že je třeba zamlklá nebo na otázku" jak vám to klape s chlapem" se to bude snažit zamluvit a přeskočí na jiné téma. Ano je to její život, ale když se ozvala a pozvala tě, tak jí určitě není jedno tvůj názor. Zkus ji třeba pozvat na víkend k sobě
) Uvidíš jak zareaguje.
@Ester13 píše:
Chápu Tě. Jen se příprav na to, že to bude špatný. Sama jsem „zachraňovala“ na gymplu spolužačku ze sekty. Neměly jsme to tenkrát lehké ani jedna a to nás spojilo. Šla jsem tenkrát i k nim do té sekty, jejich guru mi vyprávěl, co ze mě cítí a fatk to sedlo. Jenže mně došlo, ze mu o mně vše řekla Hanka. No, nabízela jsem jí pomoc, ale bohužel… Odešla z gymplu a od té doby o ní nic nevím… Je mi to líto, ale příprav se na to, že to může dopadnout podobně.
To jsi mě moc nepotěšila, budu doufat, že kamarádka dopadne lépe.
@Angll píše:
Určitě bych ji navštěvovala co nejvíc, pokud ona přistoupí, ale když se znáte dlouho, tak určitě poznáš, že je něco jinak, že je třeba zamlklá nebo na otázku" jak vám to klape s chlapem" se to bude snažit zamluvit a přeskočí na jiné téma. Ano je to její život, ale když se ozvala a pozvala tě, tak jí určitě není jedno tvůj názor. Zkus ji třeba pozvat na víkend k sobě) Uvidíš jak zareaguje.
Zvala jsem jí, ale je teď v nějakým režimu, kdy nemůže opouštět ten jejich statek-nějak se to místo jmenuje, ale to jsem zapomněla. Uvidím, jaký to setkání bude.
Takže návštěva je zrušena, přišla mi sms z neznámého čísla, asi jejich místní mobil, že musí prodloužit klidový a meditační režim ještě o měsíc, achjo
Ani nevím, jestli to psala ona, nebo ten její guru, abych vypadala, že jsem se na ni vykašlala a nepřijela ![]()
@osvc píše:
Takže návštěva je zrušena, přišla mi sms z neznámého čísla, asi jejich místní mobil, že musí prodloužit klidový a meditační režim ještě o měsíc, achjoAni nevím, jestli to psala ona, nebo ten její guru, abych vypadala, že jsem se na ni vykašlala a nepřijela
To je zvláštní ![]()
Nikdo nemusí být na mobilu 24/7 , ale podle mě by ho měl mít každý, kdyby se náhodou něco stalo, tak bude volat z okna nebo co..? Na hlavu postavený, normálně bych zkusila poslat dopis nebo nějakým způsobem nechat vzkaz ve vesnici, aby se dostal přímo k ní.
Možná je to hloupý nápad, ale pokud nemáš tu vesnici daleko, co takhle tam jet, jakože jsi žádnou SMS nedostala?
@Angll píše:
To je zvláštní
Nikdo nemusí být na mobilu 24/7 , ale podle mě by ho měl mít každý, kdyby se náhodou něco stalo, tak bude volat z okna nebo co..? Na hlavu postavený, normálně bych zkusila poslat dopis nebo nějakým způsobem nechat vzkaz ve vesnici, aby se dostal přímo k ní.
Možná je to hloupý nápad, ale pokud nemáš tu vesnici daleko, co takhle tam jet, jakože jsi žádnou SMS nedostala?
Je to moc zvláštní
Asi to z toho úvodního příspěvku tak nevyznělo, ale já nevím, kde přesně je, jenom že na statku na okraji nějaké vesnice, takže jí nemám kam napsat, nebo ji jakkoliv kontaktovat. Ten mobil nikdo nebere ![]()
@osvc píše:
Zvala jsem jí, ale je teď v nějakým režimu, kdy nemůže opouštět ten jejich statek-nějak se to místo jmenuje, ale to jsem zapomněla. Uvidím, jaký to setkání bude.
Režim vymývání mozku. ![]()
@osvc píše:
Takže návštěva je zrušena, přišla mi sms z neznámého čísla, asi jejich místní mobil, že musí prodloužit klidový a meditační režim ještě o měsíc, achjoAni nevím, jestli to psala ona, nebo ten její guru, abych vypadala, že jsem se na ni vykašlala a nepřijela
SMS z neznámého čísla? Prodloužení klidového režimu asi znamená, že se ještě nepodařilo její mozek vymýt dostatečně
. Zkusila bych tam zajet s několika dalšími lidmi, abych nebyla v menšině. „Náhodou jsme jeli kolem, tak jsme zašli na návštěvu“. ![]()
@alifie píše:
SMS z neznámého čísla? Prodloužení klidového režimu asi znamená, že se ještě nepodařilo její mozek vymýt dostatečně. Zkusila bych tam zajet s několika dalšími lidmi, abych nebyla v menšině. „Náhodou jsme jeli kolem, tak jsme zašli na návštěvu“.
Jak píšu, nevím, kde přesně je, to jsem se nedozvěděla, měla jsem tam jet teď v sobotu, že mi během týdne pošlou přesnou adresu, jen že to je někde na Vysočině, ale to je široký pojem ![]()
Mám z toho hodně blbý pocit, ale nemůžu dělat nic, je tam dobrovolně ![]()
ty kráso, myslela jsem, že tohle se děje někde u mormanu v Americe, ale že u nás
Já znám akorát Krišnův dvůr, taky bez majetku a mobilu. Ale nějaký Guru? A proč ses nezajímala a neangazovala dřív? Tohle je takový pozdě bycha honiti
Divná situace. Co její rodina, vyhlásit na policii pátrání… Fakt jak z filmu ![]()
@osvc píše:
Jak píšu, nevím, kde přesně je, to jsem se nedozvěděla, měla jsem tam jet teď v sobotu, že mi během týdne pošlou přesnou adresu, jen že to je někde na Vysočině, ale to je široký pojem
Mám z toho hodně blbý pocit, ale nemůžu dělat nic, je tam dobrovolně
Tak to je blbý, myslela jsem, že víš aspoň přibližně, kde to je. Její rodiče by nevěděli? ![]()