Pomalejší nárůst HCG v prvních týdnech

Anonymní
21.7.19 09:26

Pomalejší nárůst HCG v prvních tydnech

Dobre ráno, vím ze tu na podobne téma bylo hodně diskusí, ale žádná nějak,,neodpovedela,, na můj problem. Snad nebude vadit založení nového tématu.
30.5. jsem měla poslední MS, další už nepřišla. Ovulaci nesleduji takže nevím kdy přesně byla. V červnu jsem začala brát Nosifolforte. 19.6. jsem byla na vstupní prohlídce u nové gynekolozky, dle ultrazvuk mi řekla ze nejspíš neproběhla ovulace a 12.7. me objednala na folikulometrii. Den předem mi vyšel slabe pozitivní těhotenský test, odpoledne jsem šla jako samoplatce na odběr HCG a hodnota byla 7 jednotek. Toho 12.7. doktor viděl cca 3mm dutinku a řekl mi ze se mám objednat za 3 týdny, nicméně mezi tím přišly výsledky steru a kde byla e-colli a gardnella. Takže jsem šla na další kontrolu 16.7., na ultrazvuk opět to stejne a HCG 160 jednotek. Další kontrola 19.7. kde bylo HCG jen 172 jednotek. MUDr. me poslala ihned do nemocnice pro vyloučeni mimodelozniho těhotenství. To se nepotvrdilo. Další kontrola teď v pondělí 22.7.HCG a případná revize pro ZT. Stalo se prosím někomu něco podobného? Vsichni mi automaticky počítají délku dle poslední menstruace a neberou v potaz ze by třeba ovulace mohla byt později. Opravdu jsou tyto výsledky ihned důvod k revizi pro ZT nebo je ještě naděje ze se růst hcg rozjede lépe později? Omlouvám se za délku příspěvku, mám hrozny strach a chytam se každé naděje. Dekuji

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51683
21.7.19 09:37

Ten začátek je jedno, otěhotněla jsi jindy. Ale hcg 160 a za 3 dny 170 problém je :? Po 3 dnech hcg mělo být 400 a víc. HCG na začátku roste rychle. Ob den se násobí, uvidíš kolik bude ted v pondělí ale dobré to není. jak hcg neroste tak se těhotenství zastavilo. Ale revize? při tam nízkém hcg by to mělo odejít vše samo ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16738
21.7.19 09:55
@Markéta80 píše:
Ten začátek je jedno, otěhotněla jsi jindy. Ale hcg 160 a za 3 dny 170 problém je :? Po 3 dnech hcg mělo být 400 a víc. HCG na začátku roste rychle. Ob den se násobí, uvidíš kolik bude ted v pondělí ale dobré to není. jak hcg neroste tak se těhotenství zastavilo. Ale revize? při tam nízkém hcg by to mělo odejít vše samo ;)

Souhlasím..sledovala bych dal HCG a podle toho by se vidělo i to mimoděložní..revizi až pak popřípadě…mrzí mě to

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
18195
21.7.19 10:00

Je jedno kdy si otěhotněla, ale ten růst je moc pomalý, to na prosperující těhotenství nevypadá. Každopádně na revizi bych zatím nešla, počkala bych jestli to odejde samo, je to menší zlo pro další snažení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5060
21.7.19 10:16

Když máš dutinku v děloze, mimodelozni k tomu to nebude. To je dobrá zpráva. Viděla bych to na prostý potrat. Otázka je, zda to odejde samo nebo ne. Ale za 3 dny nárůst ze 160 na 172, to vypadá na vrchol kopce a zítra to podle mého názoru pojede dolů. Revizi si vyber nebo ne podle vlastních preferencí, já bych na ní šla. Byla jsem 3× a všechno v pohodě. Cyklus naskočil hned. Ale můžeš ještě počkat. Že by to dopadlo dobře, to považuji bohužel aktuálně za nemožné. :,( Je mi to líto. Pro povzbuzení ti můžu napsat, že jsem sice měla 3 revize, ale aktuálně jsem 36.tt s jiným miminkem :srdce: :hug:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7687
21.7.19 10:22

Mít dutinku v děloze při hcg 7 je nesmysl. Prosperující těhotenství to není a je dobře, že chce doktorka vyloučit mimodelozni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5186
21.7.19 10:57

I pri mimodeloznim tehotenstvi je v deloze dutinka, ktera je v tomto pripade ale jinak umistena a jinak vzhledove.
Bohuzel ten rust je jasny, prosperujici tehotenstvi to neni. Bohuzel s temi hodnotami by nebylo jeste videt nic, ani to mimidelozni by nemohli najit ultrazvukem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
903
21.7.19 11:07

Hlavně na ultrazvuku je vidět NĚCO až když je HCG kolem 1000 j ne při 7 jednotkách…to je téměř negativni…též si myslím, ze tehotenstvi je zamlkle…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5060
21.7.19 11:30
@histep píše:
I pri mimodeloznim tehotenstvi je v deloze dutinka, ktera je v tomto pripade ale jinak umistena a jinak vzhledove.
Bohuzel ten rust je jasny, prosperujici tehotenstvi to neni. Bohuzel s temi hodnotami by nebylo jeste videt nic, ani to mimidelozni by nemohli najit ultrazvukem.

V děloze je vždy při mimoděložním dutinka?? 8o Jo? A co obsahuje? Jak by se tam dostala? :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7687
21.7.19 12:05

@histep ne, při mimodeloznim žádná dutinka v děloze není.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16738
21.7.19 12:39

Mě teda doktoři říkali, že i při mimoděložním v děloze být dutinka muze,…a znám pár takových holek co ji měly a bylo mimo…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5186
21.7.19 13:53

@mau-mau @karkarka Ano, je. Ze o necem nevite, neznamena ze to neexistuje.

Ultrasonografický nález je natolik typický, že by nemělo dojít k záměně s obrazem u mimoděložního těhotenství, kdy můžeme v děloze pozorovat podobný útvar (pseudogestační váček), který však nemá lem a je umístěn ve středu dutiny děložní. Odpovídá nahromadění malého množství tekutiny. Do období, než se objeví tzv. embryonální pól, lze průměr gestačního váčku použít k orientačnímu určení délky těhotenství.

Viz. https://www.babyweb.cz/…-i-trimestru

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5060
21.7.19 15:36

@histep vždyť já jsem se zeptala, když to nevím. Neříkala jsem, že tam není. Ale není tam tedy vždy, ale je to tak, že tam může být :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7687
21.7.19 15:38

@histep může tam být a nemusí. Já mimodelozni měla a žádný útvar sem v děloze neměla.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.7.19 14:24

Tak dnes HCG už 49 jednotek. A čekání na SP, revizi jsem odmítla. Doufám, ze to přijde rychle, už to chci mít za sebou :,(

  • Citovat
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama