Pomalý hrnec - je někdo, kdo je nespokojen?

1077
29.9.10 13:38

Pomalý hrnec - je někdo kdo je nespokojen

Chci se zeptat na vaše zkušenosti s pomalým hrncem. Teprve včera jsem toto objevila (já vím, jsem 100 let za opicema) a líbí se mi to, ale mám strach, aby to nebyl jen další nesmysl, na který se bude prášit. Vařím každý den.
http://www.vax-brno.cz/…57-p-98.html
VÍM, ŽE TADY JE DISKUZE, ALE CHTĚLA BYCH NĚJAKÉ NOVĚJŠÍ NÁZORY, PŘÍPADNĚ NEGATIVA

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

757
29.9.10 14:06

Ahoj, já teda o tom hrnci slyším prvně, ale jak jsem si rozklikla ten odkaz a koukla na tvoje metříky, nedovedu si představit být se dvěma svištěma 4-8 hodin doma v kuse, abych uvařila oběd :think: A že bych byla taková frajerka a nechala doma puštěnou elektriku a šla s dětma na prochajdu, to teda ne :-) Tak to je jen můj názor 8-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1077
29.9.10 14:18

právě že to lidé nechávají běžně v noci a dopoledne běžet,a zatím tedy nikdo nic nepsal, ale díky za názor

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášenáTrudi
29.9.10 14:20

Ahoj,
já v něm vařím pravidelně už rok a nemůžu si ho stále vynachválit. Večer nasypu do něj jídlo, většinou si nařídím budíka na 4h ráno, jenom na hrnci udělám „cvak“ a jdu zase spát…no a ve 12h podávám oběd. Nemusíš se o nic starat a vesele hrnec vaří za Tebe. Je to můj nejmilejší domácí pomocník.
Vřele ho doporučuju!
Trudi

  • Nahlásit
  • Citovat
xxZuzana
29.9.10 14:32

Má ho tchýně a je do něj doslova zamilovaná :-)
a je fakt, že jídlo je super, maso se úplně rozpadá, i obyčejný guláš je prostě mnohem lepší.

Tchán je opatrný, až moc - takže také řešil, zda nevyhoří apod… a nevyhořeli a tchán je v klidu :-)

takže žádná negativa nevím, snad jen ta cena

  • Nahlásit
  • Citovat
1938
29.9.10 15:28

Taky slysim poprve o necem takovym. Jen otazka, kdyz se ta zelenina vari takhle dlouho, zustanou v ni vitaminy? Maminka mi vzdycky vstepovala :-D ze se zelenina ma varit rychle, aby v ni zustaly vitaminy, tak nad tim premyslim :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2237
29.9.10 15:30

Kamarádka ho má a taky samá chvála. A to jestli ho nechat zapnutý a jít pryč, tak pračku nechává většina z nás zapnutou a jde pryč-nikdo nesedí doma.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.9.10 15:50

Ahoj, ještě jsem o něm neslyšela, ale už jsem to skoukla i na jiných stránkách, mě se to teda moc líbí a asi do něj pudu. Teda do menšího, myslim, že 4,7 l stačí. :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
30420
29.9.10 16:18

8-o o takovým kastrolu teda slyším prvně, mě by vadila ta doba vaření, většinou vařím v tlakáči, takže mám většinou do půl hoďky uvařeno

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5907
29.9.10 16:20

Kupovala jsem ho vloni mamce pod stromeček,moc ho nechtěla,ale dnes si ho nemůže vynachválit.Dělá v něm úplně všechno.Máme teda ten menší.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
catie
29.9.10 19:17

Ja jsem ho mela asi 5 let a za tu dobu jsem si v nem varit moc nezvykla…proste nam vetsina pokrmu z nej nechutnala tak, jako kdyz se to necha klasicky 'proklokotat" v normalnim hrnci, nebo tlakaci.

Nechavala jsem ho bezne zaply pres den, od toho byl vynalezen, aby varil, kdyz nejsou lidi doma. Vecer jsem nachystala potraviny, rano ho zapla a po prichodu domu z prace jsme meli teplou veceri. Ale, jak jsem psala, mam pocit, ze diky nizsi teplote se ta chut z jidla tolik nedostala. Namatkou si vzpomenu treba klasicky cesky gulas nebo americke chili - proste nam to prislo z klasickeho hrnce lepsi. Jeste podotykam, ze jsem varila vzdy z cerstvych surovin - je pravda, ze kdyz se do toho da neco instantniho ci polotovar (treba maso se da pect do uz pripravene testovinove omacky), tak to pak tu chut ma.

Hrnec jsem asi pred 2 lety dala pryc a nechybi mi. Naopak ocenim tlakac, z toho mi jidlo chutna normalne.

  • Nahlásit
  • Citovat
18372
29.9.10 20:14

Muzu se pozeptat,jak se v tom jako vari?Treba ten gulas.To se tam jako soupne olej,cibule,maso,koreni,podleje a hrnec zapne??Zadny postupny restovani cibule a tak?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášenáTrudi
29.9.10 20:59

Přesně tak, naházíš jenom do hrnce a zapneš - je spousta receptů přímo pro pomalý hrnec a ve většině pouze hodíš potraviny a hrnec za Tebe uvaří. Do té doby, než jsem si PH pořídila, tak jsem si na klasická česká jídla netroufala - guláš, „segeďák“ atd…, teď už si konečně taková jídla doma vařím.
Trudi

  • Nahlásit
  • Citovat
catie
30.9.10 07:18

Presne, zadny orestovani, osmahnuti masa na zatazeni…sem to nahazes najednou vcetne vody a zapnes. Pokud to chces mit orestovany, tak si to musis udelat na panvi zvlast (ne v hrnci, ten vnitrek je sice keramicky vyndavaci, ale na plotynku postavit nejde).

  • Nahlásit
  • Citovat
30420
30.9.10 09:25

No já si teda nedokážu představit, jak to pak může chutnat :nevim: když dělám guláš a neosmahla bych cibulku ani maso, no nevím, má to pak chuť takovou jakou to má mít?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama