Pomazánky - jíst či nejíst?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.10.21 15:42

pomazánky - jíst či nejíst

Ahojte, možná je tu někdo, kdo mi seriózně odpoví. Často v supermarketech narážím na různé pomazánky nejčastěji ve slevě, které jsou „nafouklé“. Předpokládám že vzhledem k přítomnosti hromady konzervantů apod. nepůjde o botulotoxin. Zajímalo by mě ale, co takové nafouknutí způsobuje a jestli to nemůže být nějak zdravotně závadné?

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1170
30.10.21 15:44

U nas v obchode byli lidi, kteri kupovali veci jen ve sleve. Abychom se pochopili - kazdy den tam prisli jen pro prosle veci, ktere byly po dmt. A zijou, tudiz asi to jedovate neni. Samorejme, ze zdrave taky ne. :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
12063
30.10.21 15:45

To bych fakt nejedla a to snim klidně 3 týdny prosly jogurt.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1170
30.10.21 15:47

Ale jinak nafoukly cottage se dal jist, proste nekdy prisly i dobre, ale nafoukle, to same nekdy u jogurtu, nebo napr. cerstve mleko Krajanka je taky celkem nafoukle, ale je ok. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11016
30.10.21 15:47

Jak je to nafoukle, tak bych to nejedl. Už jsou tam bakterie, které produkují plyny.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7261
30.10.21 16:07

Mám ráda akce -30% Pomozte nám neplýtvat. Celkem hojně je využívám, ale spíš u trvanlivých potravin - kafe, sušenky, oříšky, čokoláda. U mléčných výrobků jsem obezřetná - kupuju pouze pokud vím, že produkt spotřebuji ten den, max. druhý den. Z vlastní zkušenosti tedy vím, že jogurty vydrží ještě trochu déle. Maso koupím jen když mám v plánu ho ihned doma zpracovat.

A k tvému dotazu - jestli je to už nafouklý, nekupovala bych to. Zřejmě se tam už něco děje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
106
30.10.21 16:09

Některé výrobky jsou nafouklé už od koupeni, třeba kefír aj kysané výrobky, ve kterých jsou kvasné bakterie… Ale nafoukly salát už bych nemela odvahu jíst, asi by to nebylo na otravu, ale bolení břicha a průjem není nic prijemne

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
55277
30.10.21 16:14

Nevím, jak je to v jiných obchodech. Ale takové ty výrobky projíté nebo před projitím u nás dávají úplně bokem v chlaďáku (to bude nejspíš všude stejné). Takže téhle části chlaďáku si nevšímám.
Já bych to nejedla. Nakupuji pochopitelně i pro zbytek rodiny. Dětem bych to ani nedovolila.
My kupujeme občas jednu stejnou pomazánku od výrobce v podnikové prodejně. Pikantní sýrovou od Varmuži. Nebo pařížák. Tam vím, že je rychlý odběr a dodávka čerstvého.
Jinak raději domácí. Vím, jake suroviny tam dám. Kolik toho udělat, aby se snědla.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7310
30.10.21 16:58

Já hlavně pomazánky nakupuji vůbec, udělat pomazánku doma je záležitost chvilky. Ve slevě kupuji pouze trvanlivé věci

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
36139
30.10.21 17:09

Nic nafouklého ani prošlého z této sekce bych nekoupila a nejedla.
Přitom u určitých druhů potravin nemám vůbec problém koupit zboží právě procházející. Je to jen datum minimální trvanlivosti. Státní zásoby taky nejsou čerstvé. Potravinové banky taky mají některé druhy potravin prošlé.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
36139
30.10.21 17:14
@bjetuschka píše:
Mám ráda akce -30% Pomozte nám neplýtvat. Celkem hojně je využívám, ale spíš u trvanlivých potravin - kafe, sušenky, oříšky, čokoláda. U mléčných výrobků jsem obezřetná - kupuju pouze pokud vím, že produkt spotřebuji ten den, max. druhý den. Z vlastní zkušenosti tedy vím, že jogurty vydrží ještě trochu déle. Maso koupím jen když mám v plánu ho ihned doma zpracovat.A k tvému dotazu - jestli je to už nafouklý, nekupovala bych to. Zřejmě se tam už něco děje.

Taky to tak mám. Když přijdu ve správnou dobu do Lidlu nebo Penny, nakoupím tak kvalitní potraviny za 70 procent běžné ceny. Zbytek v podnikových prodejnách(my maso, ryby, sladkosti, ovoce i zelenina, sýry a výrobky z nich). A účet za jídlo za měsíc je úplně někde jinde než kdybych kupovala normálně :mrgreen: Všechno to máme v docházkové vzdálenosti nebo po běžné cestě z práce. Nikam nezajizdíme, takže nevznikají další náklady.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
530
30.10.21 17:19

Dělám několikrát v týdnu domácí pomazánky, vždy se snedi. Nekoupila bych pomazanku z kramu. Jsem hrozná, predstavuju si, co vsechno tam musí dávat. A nafouklou? Fuj.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11016
30.10.21 17:32
@Pears206 píše:
Taky to tak mám. Když přijdu ve správnou dobu do Lidlu nebo Penny, nakoupím tak kvalitní potraviny za 70 procent běžné ceny. Zbytek v podnikových prodejnách(my maso, ryby, sladkosti, ovoce i zelenina, sýry a výrobky z nich). A účet za jídlo za měsíc je úplně někde jinde než kdybych kupovala normálně :mrgreen: Všechno to máme v docházkové vzdálenosti nebo po běžné cestě z práce. Nikam nezajizdíme, takže nevznikají další náklady.

V tom Lidlu to je třeba 25% sleva v těch jejich „výprodejích“. Ale za a) nejsou tam nijak prošlé výrobky (prostě třeba poslední kusy co zavazi v regale) a za b) v letáku apod. je větší sleva kolikrát. Takže chce to v tom Lidlu víc sledovat. Ale dá se najít kousky v akci nebo na kupóny a ještě ve výprodeji. Pak máte věci za pár korun.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3406
30.10.21 17:46

Pomazánky a saláty nekupuju vůbec, nafouklé bych považovala za zbytečné riziko. To si to radši udělám doma a mám jistotu v surovinách i čerstvosti.

U kysaných výrobků k nafouknutí dojít může, ty dobré bakterie tam pracují. Ale v pomazánce nebo salátu nic pracovat nemá, tam bakterie žít nemají.

Denně jezdím kolem výrobny lahůdek. Každý pátek mají výprodej. Saláty, pomazánky, ruská vejce, šunkové rolky v aspiku atd. - co je prošlé, to si mohou lidé vzít zdarma, co je před projitím, to je za pár korun. Chodí tam stále stejní lidé, berou si toho plné batohy, tašky. Známej tam chodí taky, jí to pak celý týden do dalšího pátku. Několikrát už měl střevní potíže, dvakrát byl dokonce v nemocnici. Chodi tam stále, takže umřít z toho asi neumře, ale pro mě je to prostě nepochopitelné :poblion:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
307
30.10.21 22:36

No kolikrát je trochu nafouklé i maso :nevim: A přitom není před datem spotřeby, nesmrdí a nic mu není. Podle mě ta nafouklost nemusí být nutně způsobena jen bakteriemi, ale nevim :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat