Pomohla Vám laktační poradkyně v rozkojení? Zkušenosti recenze

Anonymní
3.12.19 22:10

Pomohla Vám laktační poradkyně v rozkojení? Zkušenosti recenze

Zdravím, chtěla bych znát názory ostatních žen, zda vám pomohla laktační poradkyně v rámci kojení / rozkojení. U mě to tedy neklaplo a vůbec mi laktační poradkyně v tomto nepomohla, jenom to byly pro mě vyhozené nemalé finance. Přijde mi, že dnes si dělá kurz kdejaká „kojilka“ a myslí si, že je přebornice, když sama kojila nejméně do 2 let a že na tom, že bude dávat rady si přivydělá. Jo a druhým opakem laktačních poradkyn jsou ty, které sami ještě neměly děti a mají vše jen z teorie..Tak nevím co je pak lepší..Každopádně trend být laktační poradkyně a takto si přivydělávat se dosti rozmáhá. V každém případě, pokud si laktační poradkyně sama neprojde tím, že kojit sejí nedařilo, tak si myslím, že možná nějaké věci nikdy nepochopí..Přeci dle některých poradkyn každá matka může kojit, přece když mohou kojit i adoptivní matky. Prosím o zachování anonymity v diskusi, osobní téma.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

422
3.12.19 22:21

Mně tedy osobně pomohla. V porodnicii vůbec neporadili a pero malého mi raději donésli Sunar. Až laktační poradkyně (je pravda, že paní měla určitě něco přes 50 let) mi poradila, že mléko mám, jen malý blbě pije a neumí se dobře přičichnout. Kojila jsem 15 měsíců, i když s kloboučkem, ale kojila. Díky ní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 22:22

Ano, pomohla mi velmi. Myslím ze jsou dobře poradkyně od mamila. Nejlepší investice… a po těchto zkušenostech věřím, ze drtivá většina žen kojit muže - jen je to narocne a ne každá to chce (napr mě radila, aby hormony fungovaly mazleni tělo na tělo, společně spaní, odstranění dudliku, atd…a radu dalších věci)

  • Nahlásit
  • Citovat
777
3.12.19 22:30

Ano, byla skvělá a nemyslim jen radami, ale hodne podporila a porad mi rikala, ze to hrozny obdobi, kdy jsem nespala, odsavala, pokousela se kojit, dokrmovala… jednou skonci.. Byla proste vyborna a vdecim ji za moc :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 22:33
Te
@Anonymní píše:
Ano, pomohla mi velmi. Myslím ze jsou dobře poradkyně od mamila. Nejlepší investice… a po těchto zkušenostech věřím, ze drtivá většina žen kojit muže - jen je to narocne a ne každá to chce (napr mě radila, aby hormony fungovaly mazleni tělo na tělo, společně spaní, odstranění dudliku, atd…a radu dalších věci)

Tedy nic ve zlým, ale já si nemyslím, že nejlepší jsou poradkyně od Mamila, myslím, že lepší jsou zkušené porodní asistentky, které dělají i laktační poradenství. Od Mamily jsem měla a nic moc tedy. Udělají si 6-denní kurz za 5 tis. Kč a jsou dle nich za těch 6 dní moudřejší než zkušené porodní asistentky s několikaletým vzděláním na skutečné akreditované škole s hodnotnými papíry a ne jen z kusem papíru za 5 tis. Kč. Poznala jsem porodní asistentk a zaráz laktační poradkyni a to je úplně jiná liga.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
3.12.19 22:35
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych znát názory ostatních žen, zda vám pomohla laktační poradkyně v rámci kojení / rozkojení. U mě to tedy neklaplo a vůbec mi laktační poradkyně v tomto nepomohla, jenom to byly pro mě vyhozené nemalé finance. Přijde mi, že dnes si dělá kurz kdejaká „kojilka“ a myslí si, že je přebornice, když sama kojila nejméně do 2 let a že na tom, že bude dávat rady si přivydělá. Jo a druhým opakem laktačních poradkyn jsou ty, které sami ještě neměly děti a mají vše jen z teorie..Tak nevím co je pak lepší..Každopádně trend být laktační poradkyně a takto si přivydělávat se dosti rozmáhá. V každém případě, pokud si laktační poradkyně sama neprojde tím, že kojit sejí nedařilo, tak si myslím, že možná nějaké věci nikdy nepochopí..Přeci dle některých poradkyn každá matka může kojit, přece když mohou kojit i adoptivní matky. Prosím o zachování anonymity v diskusi, osobní téma.

naprosto souhlasím. Mě laktační poradkyně vůbec nepomohla. Rekla mi rady, ktere jsem si mohla vycist v knizkach taky. Jedine co ji zajimalo bylo zkouknout a ohodnotit byt. Jednak laktacni poradkyne delaji „kojilky“ ale dost casto se take setkavam s detskymi zdravotnimi sestrickami z porodnic, ktere tyto kurzy maji v praci, ale v praci (v porodnici) absolutne maminkam s kojenim neporadi, ale pak si na tom pekne privydelavaji.

  • Nahlásit
  • Citovat
337
3.12.19 22:38

Ne nepomohly, využila jsem služeb dvou laktačních poradkyň a bohužel, nakonec jsme skončili u UM, stačilo málo a nejspíš bych skončila v blázinci a to i díky tlaku okolí a hlavně jiných žen, které vás kvůli tomu odsoudí a pomalu vám dají najevo, že jste vlastně špatná matka a určitě jste se málo snažila, protože nekojíte. :zed: Já zkusila všechno a opakovala to do zblbnutí a jediný výsledek byl, že získal malý averzi na kojení a jen hubnul, on brečel, potom už jsem zoufalostí brečela i já. Teď jsme spokojení, zdraví a hezky napapaní :pankac: :srdce:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.12.19 22:43

Já se pokusila zachránit kojení u prvního dítěte a navštívila jsem laktační poradkyni - musím říci, že to byla dost velká chyba, ale zase měl člověk pocit, že pro to udělal maximum. Paní mě opravdu ještě více zdeptala (trpěla jsem poporodní depresí). Jinak si ale myslím, že záleží kus od kusu a některé opravdu mohou pomoci. Já teď čekám třetí dítě a jsem opravdu zvědavá, manžel a tchyně by byli nejraději pro, abych laktaci zastavila ihned po porodu. Ale já jsem ještě odhodlaná to ještě zkusit… Někde jsem četla, že některé ženy jsou opravdu velmi citlivé na prolaktin, a proto jim prostě nejde (nechtějí) kojit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
821
3.12.19 22:44

Mě pomohla lakt. poradkyne - vrchní sestra v jedné osobě snad s 20ti letou praxi. Doporucila mě ji kamarádka. Stačilo jedno sezení u ni a ani za to nakonec nic nechtěla. Takze poradkyne ano, ale ideálně na doporučení někoho známého komu věříš a měl podobný problém.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1713
3.12.19 22:45

U prvni dcery me uklidnila po telefonu a pak tusim i prijela a rekla ze vse delam spravne, at se nenervuju. Nakonec jsem to zmakla a kojila do 2 let. V porodnici mi taky jedna poradila fotbalovou polohu, co mi sedla a kojila jsem tak pak i druhou nedonosenou. U te mi pomohla jina laktacni strasne moc.Sice nebyl saci reflex, tak z prsu jsem ji pres 2 mesicni snahu. nenaucila, ale pujcila mi odsavacku na obe prsa, tak jsem 9mesicu odsavala. Prede mnou v rodine nikdy nikdo nekojil. Takze ja mam zkusenosti skvele.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 22:49

Ano, pomohla. Byla to asi 45ti letá paní. Přinesla jsem si nedonošence, byla ze všeho vyplašená. V nemocnici bylo kojení na jedničku, jak jsem dojela domů, tak to najednou nešlo. Ukázala mi polohy, odstříkávání, dokrmování přes stříkačku, přes prst atd. Uklidnila mě. Řekla mi, že je pro malého lepší pravidelnost, dokonce zapisovat váhu. Dost mě to uklidňovalo, vážila jsem ještě několik týdnů. (Narodil se malý a dřív). Rozhodně to nebyly vyhozené peníze. Stačila jednorázová návštěva. Ale věřím, že je to poradkyně od poradkyně, některá jistě není kvalitní, nebo nemusí sednout.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
3.12.19 22:50
@Anonymní píše:
naprosto souhlasím. Mě laktační poradkyně vůbec nepomohla. Rekla mi rady, ktere jsem si mohla vycist v knizkach taky. Jedine co ji zajimalo bylo zkouknout a ohodnotit byt. Jednak laktacni poradkyne delaji „kojilky“ ale dost casto se take setkavam s detskymi zdravotnimi sestrickami z porodnic, ktere tyto kurzy maji v praci, ale v praci (v porodnici) absolutne maminkam s kojenim neporadi, ale pak si na tom pekne privydelavaji.

S tím souhlasím, je to byznys a o to větší je to hnus. Zadarmo ani kuře nehrabe, takže pomoci s kojením zadarmo tak to tu je snad ochotná jen laktační liga..tam palec nahoru :palec:…I Mamila je tvrdý byznys jak jsem mohla vypozorovat. Škoda, že v porodnicích není větší podpora, pak by nebylo potřeba těch OCHOTNÝCH hlavně za velké PRACHY latkačních poradkyň. JInak je dobré, že alespoň žena má nárok po porodu na 2 návštěvy doma - když si domů pozve porodní asistentku a současně laktační poradkyni v jednom, tak to může vyůčtovat na zdravotní pojišťovnu, a má alespon nějakou podporu, ale bohužel tyto informace nemusí žena po porodu vůbec vědět. Jinak masírovány by měly být hlavně porodnice, aby se jejich kvalita tam zlepšila a mamink chodily domů krásně rozkojené a s dobrým pocitem. Začátky kojení jsou důležité, když tam jsou špatné, tak je to špatné, ženy mají z toho deprese, miminka v mnoha porodnicích zkazí flaškou a dudlíkem (nechci tedy být nespravedlivá ke všem porodnicím, někde jsou v tomto super, mezi porodnicemi jsou rozdíly. Takže je asi i důležité si vybrat porodnici dle recenzí od známých a výběr nepodcenit, může to mít vliv na budoucnost kojení a vůbec pojetí kojení. Někde můžou kojení i zprotivit. Takže se pak nedivím matkám, že dají někdy nakonec i UM. Vystreslá matka a dítě je pak strašná kombinace. Jde přeci jen o spokojenou mámu a dítě.

  • Nahlásit
  • Citovat
11
3.12.19 22:54

Ano, pomohla. Poradila po telefonu, kdyz jsem mela malo mleka, pak na osobni schuzce ukazala ruzne polohy, pomucky, a hlavne me psychicky podporila, ze to delam spravne a muzu se na ni kdykoliv obratit. Funguje pri porodnici, nic jsem neplatila.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 22:57
@Anonymní píše:
S tím souhlasím, je to byznys a o to větší je to hnus. Zadarmo ani kuře nehrabe, takže pomoci s kojením zadarmo tak to tu je snad ochotná jen laktační liga..tam palec nahoru :palec:…I Mamila je tvrdý byznys jak jsem mohla vypozorovat. Škoda, že v porodnicích není větší podpora, pak by nebylo potřeba těch OCHOTNÝCH hlavně za velké PRACHY latkačních poradkyň. JInak je dobré, že alespoň žena má nárok po porodu na 2 návštěvy doma - když si domů pozve porodní asistentku a současně laktační poradkyni v jednom, tak to může vyůčtovat na zdravotní pojišťovnu, a má alespon nějakou podporu, ale bohužel tyto informace nemusí žena po porodu vůbec vědět. Jinak masírovány by měly být hlavně porodnice, aby se jejich kvalita tam zlepšila a mamink chodily domů krásně rozkojené a s dobrým pocitem. Začátky kojení jsou důležité, když tam jsou špatné, tak je to špatné, ženy mají z toho deprese, miminka v mnoha porodnicích zkazí flaškou a dudlíkem (nechci tedy být nespravedlivá ke všem porodnicím, někde jsou v tomto super, mezi porodnicemi jsou rozdíly. Takže je asi i důležité si vybrat porodnici dle recenzí od známých a výběr nepodcenit, může to mít vliv na budoucnost kojení a vůbec pojetí kojení. Někde můžou kojení i zprotivit. Takže se pak nedivím matkám, že dají někdy nakonec i UM. Vystreslá matka a dítě je pak strašná kombinace. Jde přeci jen o spokojenou mámu a dítě.

Jak jsem psala, jsou takové, co pomohou a zkušenosti mají. Přeci neházíš úplně všechny do jednoho pytle, ne? :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
570
3.12.19 23:00

Ne

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama